Homeopatika nebo jiná alternativa na zánět středního ucha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MaK
5063
3.5.08 19:56

Lasičko u nás to začalo v říjnu 07.Já teda moc nechápu,jak je možný,že ty uši vypadaj tak,jak vypadaj,když těch zánětů zdaleka neměl tolik,„jen“ 5.Ten první mu nepíchla,dostal atb.Další-v listopadu mu píchla,pak v prosinci.
V březnu dostal 40ky horečky,měl vysoké CRP,ale jinak nic.Dělali mu všechny možné testy,ale na nic se nepřišlo,tak dostal širokospektrální atb(dnes jsem si skoro jistá,že to byly uši).Když je dobral,za dva dny jsme šli na píchání,pak byl bez atb asi týden a píchali mu počtvrté.Při tom posledním mu zjistili v obou uších pneumokoka,naštěstí byl citlivý na ty atb,co právě bral.
Po tom posledním píchnutí jsme změnili ORL,protože jsem chtěla podrobnější vyšetření a bylo mi řečeno,že tolikrát ten zánět ještě neměl :roll: .Pediatrička nás doporučila do Motola,dr. mu koukla do uší a řekla,že to je normální vzdušné ucho,na to že je týden po píchání to vypadá dobře a že ho chce vidět,až dobere léky.Když jsme tam přijeli asi za 14dní,tak to vypadalo hůř než předtím,tak mu udělala vyšetření a zjistila,že tam má tekutinu a chronický zánět.Dala nám týden čas,že se to buď samo vyhojí nebo domluvíme operaci a když jsme tam ve středu přišli,rovnou nás poslala na předoperační vyšetření.

Ty uši ho celou dobu bolely,pořád si na ně sahal,k tomu měl každou chvíli teplotu…ale jinak to nijak zvlášť neprožíval,probrečel jen ten první zánět.

My jsme tu operaci hodně zvažovali,brali jsme to jako poslední řešení,nakonec se to seběhlo hrozně rychle..Jsem ráda,že jsme mu to nechali udělat a doufám,že to doopravdy bude stačit.

A u vás marodí s ušima starší nebo prcek??

Já jsem o tom hodně hledala na webu a i jsem mluvila s několika ORL,jenže ono se to samo liší případ od případu.Někomu píchaj 20× a je v pohodě…

Jestli jsi ten můj elaborát přelouskala,tak smekám.A budu vám držet palečky.
Jak teda teď budete postupovat?Budete týden kapat a pak se rozhodnete o atb?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.5.08 20:18

MaK: no tak to je teda síla! U nás je to tak, že mladší začal zánětovat v únoru, poprvé prasklo ouško v noci, podruhé začal ráno brečet, hned jsme vyjeli na orl, tam ouško píchli a dali atb, pak měl 2 náběhy, ale rozehnali jsme je, pak mě silnější zánět, ale zase se dal rozehnat a teď měl zase noční zánět, ráno bylo ouško prasklý. Od narození je hodně zahleněnej a to tomu oušku vadí. Léčíme se homeopaticky, ale bohužel do toho stále zasahují ta atb, takže to nějak nikam nevede. Dr. řekl, že mu to teď přeléčí kapkama, protože celkový atb mu dát nemůže - měl už 4. Přes léto snad rýma povolí stejně jako loni a na podzim nás asi trubičky neminou - do té doby by mohla zabrat ta homeo. No a starší nikdy s ušima problém neměl až do února, kdy mu zalehly… dostal Xyzal a balonek na foukání do nosu, šli jsme na kontrolu a dr. hned, že má výpotek za bubínkem a chtěl dát opět atb celkový. No zatím jsem ho ukecala, že dostal taky jen kapky do nosu a pokud do týdne nezaberou (jakože asi ne - přitom u mladšího se stejným problémem asi že jo), máme předpis na Augmentin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
3.5.08 20:28

Lasičko, když jste tak nakloněni alternativním způsobům léčby, nechtěli byste ještě vyzkoušet tradiční čínskou medicínu? Samozřejmě byste museli navštívit odborníka, ne si jen koupit léky. Je tady jedna holčina, co si pomocí ní uvedla do přijatelného stavu Crohna, což je dosti svinstvo.
My ji laicky používáme na rýmu a kašel, a zdá se mi, že často zafunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.5.08 20:38

makina: láká mě to, ale slyšela jsem, že to jsou takový utrejchy, že se to do dětí nedá dostat. Krom toho by se nám to třískalo s homeo a to bych zatím nechtěla - u staršího nám homeopaticky vyléčili nekonečný kašel a ekzémy, snížila se i nemocnost. Bohužel, teď se nás chytla rýma a podle mě od toho má i ty uši zalehlý. U mladšího jsme s homeo začali teprve v únoru, další sezení máme začátkem června, zlepšení nevidím žádný - stále zahleněnej, stále má ekzém a do toho teď ty uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
3.5.08 20:57

Lasičko, to je jasný, že nechceš přerušit rozjeté homeo, to by samozřejmě chtělo, ale je to běh na dlouhou trat, a ne ještě přeskakovat…
K tomu zahlenění mě ještě napadlo, že někdo z tohoto důvodu zkoušel vyloučit ze stravy naprosto všechny mléčné výrobky. My jsme jednu dobu z důvodu toho zahlenění zkoušeli pít místo mléka biosyrovátku, ale nevím, jestli to mělo nějaký efekt, protože sýrů a jogurtů jsme se vzdát nedokázali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.5.08 21:22

Makina: no u staršího i když se z alergo testů nic neprokázalo mám vypozorováno, že jak sní jogurt, osype se, takže jsme vše vy:,–(ili. On mlíko stejně nepil, občas si dá sýr, ale fakt sporadicky. Problém je, že přestal jíst i zeleninu, dělám zeleninový polívky, luštěninový, saláty, míchanice ala čína, někdy to sní, někdy ne. Dřív byl excelentní jedlík. Koupili jsme i různý sojový a ovesný mlíka a prostě to pít nebude… Mladšímu byl rok, tak se bojím mlíko vy:,–(it. Má denně půl litru UM, kojili jsme do roka. Ale přestala jsem mu dávat jogurt a banány. Ta „známá“ přes čínskou medicínu mi radila vy:,–(it mléčný produkty, lepek a nedávat nic syrovýho - jenže to mi přijde fakt neproveditelný - v roce bez mlíka… krom toho miluje hroznový víno, jabka, hrušky, sám se krmí, je spokojenej. Nechce se mi ze všeho vařit šlichta a pak ho krmit - asi jsem pohodlná či co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
3.5.08 21:40

Lasičko, tedy klobouk dolů, ty jsi snad udělala úplně všechno možný dostupný. To ty bys tady měla radit nám.
Akorát nechápu, jaktože to u vás tak nějak nefunguje :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
4.5.08 09:03

Makina: trošku jsem se porozhlídla po netu a vypadá to, že jak začne dítě s ušima, je to fakt špatný - píchání, atb, trhání mandle a další a další recidivy a já se prostě nechci vzdát. Teď jim oběma dávám zase echinaceu, mladšímu i Imunoglukan sirup na regeneraci po atb a hlavně odolnost proti infekcím a modlím se, aby nás to už brzo přešlo a kluci neměli následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
4.6.08 20:30

Ahoj,
tak u nás to po operaci vypadá zatím dobře(zaklepávááám),pár dní po výkonu dostal atb,protože jedno ouško bylo dost špatné,naštěstí mu zabraly a od té doba je klid.
V pátek mu naočkovali Prevenar,stále měl v obou uších Pneumokoka :? .

Teď budeme čekat,až vypadnou grometky a tím to doufám,pro nás skončí..

Lasičko jak jste na tom vy?

Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.6.08 15:52

MaK: tak super, že atb tentokrát zabraly. A to vám přímo doporučili, že musíte i očkovat prevenarem? Myslela jsem, že trubičky automaticky řeší všechny bakteriální infekce v ušich? Že uši větraj a tak se v nich nic nehromadí… My ho tam totiž máme taky. A očkovat nechci… My byli na dovolené u moře, slibovala jsem si od toho báječnou relaxaci… mno, byl tam s náma i chlapeček se zelenou nudlí a šíleným kašlem, celou dobu bral atb. Takže po 3 dnech jsme měli nudle taky, včera mu v letadle prasklo ouško. Dnes orl, v půli července jdeme na trubičky :-) Jo a začala jsem mu dávat Nutrilon Allergy Care a světe div se, všechny ekzémy zmizely :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9306
27.10.10 17:26

Holky ovírám tohle téma. Sice je staré ale potřebuju se poradit.

Kluk má v obou ouškách zánět. Jedno má píchnuté ( v pátek ) a jedno léčíme. Bere atb do pátku. Na pondělní kontrole - hojí se mu to. Vypadá to dobře.

Jenže se mi někdy chytne za ucho a že bolí.Začínám mít strach že se to nějak zhoršuje. :cry: Nebo je možné že to svědí, nebo že to zaléha?? Mluví o tom, co nemá píchnuté :-?

Díky moc všem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena5878
6.3.13 05:40

Čtu tady pamycon na prasklý bubínek? jsou to antibiotikové kapky které nám lékař na prsklý bubínek zakázal, dochází prý potom k hluchotě když se dostávaj do středouší

• Citovat
  • Upravit
3831
24.12.13 15:03

Krásný Štědrý den všem :)
Mám menší problém a jdu si pro radu. Syn (13 měsíců) měl od neděle teploty cca kolem 38°, v pondělí v noci jen plakal, ráno byla teplota 39,4°. Jeli njsme k doktorce, zkoukla ho a zjistila oboustranný zánět středního ucha. Na ORL už nikdo nebyl, napsala nám antibiotika + kapičky do uší, na teploty paralen nebo nurofen čípky.
Jde mi o to, že malej skoro vůbec nejí, když se nám podaří do něj za den dostat půlku rohlíku, jeden jogurt, dvě lžičky masozeleniny a cca 150ml sunaru, jsme rádi. (to je výčet „potravin“, co snědl za dnešek doteď") Čaj, vodu nebo jiný pití odmítá taky, zkoušela jsem už kdeco, z flašky, ze skleničky, už i z pet lahve, jen abych ho nalákala a nic. Maximálně si cucne a konec. Začínám mít strach z dehydratace.¨
K tomu se přidaly zuby, doktorka upozorňovala, že má spodní stoličky hodně nalité, takže klasika, průjem, opruzená prcka :/
Jenže..horečky přetrvávají pořád, dneska ráno měl 39,4° a když mu dám nurofen, teplotu srazím - na chvíli. Jak mám ale poznat, jestli je teplota k zubům nebo k uším? Přijde mi ale, že k zubům by snad nebyly takové horečky, ne? Fakt nevím. Mám počkat ještě aspoň zítra a pak řešit doktorku nebo mám radši na ORL někam jinam, kde se slouží i o svátcích? U nás jedině nemocnice Jihlava nebo Havl. Brod. Díky za rady všem, uvítám jakoukoliv zkušenost a radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
24.12.13 15:25

@dandysek zkus zavolat na pohotovost. Ale ja osobne bych jela. Horecky jsou vysoke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
24.12.13 15:34

Ahojky, náš starší (3 roky) měl teď nedávno zánět středního ucha. Dostal taky ATB a nurofen apod. Byli jsme u dr. v pátek a říkala, že kdyby večer brečel bolestí, tak rychle na pohotovost ať mu to píchnou. Prý se to pak líp a dřív vyléčí. Je fakt, že teplotu měl jen jednou - podchytili jsme to včas, píchat jsme nemuseli. Měla jsem strach, aby to nechytl mladší (14 měs.) Nedávno bral dvoje ATB po sobě, taky mu rostou zuby, byla jsem dokonce na pohotovosti a dr. říkala, že to může být ta horečka i od zubů. Takže za mě bych radši jela na pohotovost, přece jen je to prcek. S tím jídlem to u nás bylo stejný, teda jediný co jsem do něho dostala byla kaše a ráno nutrilon. Ale teď už jí pěkně, postupně to dohnal. Držím palečky a přeji klidné svátky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí