Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
prosim o radu. nevíte, co je dobrého na průjem u 2,5 letého dítěte? Můj synovec má nějakou střevní chřipku a doktorka nám dala akorát čípky na horečku, ale na průjem nic, tak, jestli nevíte, co by molo ten průjem zastavit?
Radka
Ahoj.Existuje Kulíšek,ale ten nemám vyzkoušený.Já mám vyzkoušenou Smectu.Je to prášek,který vypadá jak bláto a rozpouští se v čemkoli na pití.Dostaneš ho volně koupit.Je pro děti dospělé.Mám s ní ty nejlepší zkušenosti.
Dana,Mirda4roky a Vojtíšek5měsíců
Radulko,
na průjem u malého dítěte se dává Smecta - myslím 3× denně 1/2 sáčku, rozmíchat v jídle nebo pití, dává se před jídlem a měl by tam být odstup od ostatních léků aspoň hodinu. Nebo pak Santax S - tobolka se vysype taky do jídla, ne příliš teplého. Smecta na sebe váže škodliviny, Santax jsou kvasinky, které pomáhají odstranit škodlivé mikroorganismy. A pak ještě jako podpora se dává nápoj ORS 2000 od Hippu. Je to rýžový odvar s mrkví, staví, ale varuju- chuť nic moc. I když do dětí to mamči většinou dostaly dobře. Jednou jsem ho zkusila sama a musím říct, že už jsem pila v životě moc lepších věcí. ![]()
Ahoj..
Existuje pro dětičky Smecta. Jo a ten Kulíšek (nebo roztok WHO, ale ten dávají jen doktoři), je to taky na průjem, ale spíš na zavodnění organismu.
Ahoj muze mi nekdo poradit co delat s prujmem ktery mam uz cca 12 let? Chodim cca 5-8denne.Bricho me ale neboli.Vyskousel jsem CERNE UHLI a ENDIADRON,ale stale to same.Prosim o dobrou radu.Moc dekuji.
@Takashi píše:
Ahoj muze mi nekdo poradit co delat s prujmem ktery mam uz cca 12 let? Chodim cca 5-8denne.Bricho me ale neboli.Vyskousel jsem CERNE UHLI a ENDIADRON,ale stale to same.Prosim o dobrou radu.Moc dekuji.
navštívit lékaře a nechat se vyšetřit.Může se jednat o dráždivý tračník.
Ahoj, my taky používáme Smectu i Kulíšek, ale kromě toho bych doporučila dietu - suchary, banány, rýži, dušenou mrkev. Držím palce, ať to malého brzo přejde
Ahoj, použila bych Smectu. Chutově je nedobrá, ale funguje a rychle.
@doporučení píše:…pro p. Takashiho
Doporučuji vyšetření na celiakii a změnu lékaře
Moje dcerka dobře snáší Smectu a pomáhá jí. Jen se nedá použvat při zvracení. Výborný je i Tasectan, dostala jsem k tomu v lékárně i KULÍŠEK forte, paní magistra mě poučila, že to je vlastně taková iontový nápoj v prášku na doplnění tekutin, při zvracení a tak ![]()
Ahoj, potřebuju radu, co vám nejvíc pomohlo na průjem u skoro ročního dítěte?
Já nedám dopustit na citronový olej od just. Dozvěděla jsem se o něm až když jsme se vrátili z Turecka a malý měl pořád průjem, dala mi ho kamarádka a nedám na něj dopustit. Teď řádili průjmy ve školce tak to chytil i malej, dala jsem 2kapky a nic
a dá se využít i na plno dalších věcí ![]()
http://www.justnahrin.cz/…tronovy-olej
Ahoj, nemáte některá zkušenost s nočními průjmy u dospělého? Poslední tři týdny pravidelně každý večer někdy kolem desáté křeče a šílený průjem, který trvá někdy do pěti do rána, pak celý den v pohodě, jím dietně a večer znovu. Někdy je mi na zvracení, párkrát mě i natahovalo, ale nezvracela jsem. Doktor dělal všelijaké testy a prý je vše OK.
Neznáte někdo nebo nemáte zkušenost? Předem díky