Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych viděla na vině ten nový přírodní lubrikant, co to je? tian-de? ti mívají takové dryjáky
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, potřebovala bych radu –
Asi před čtyřmi – pěti dny se po sexu s mým partnerem (spíme jen spolu a měl kondom), dostavilo pálení v oblasti konečníku a pysků. Myslela jsem, že je to jen nějaká podrážděnost, zkoušeli jsme nový druh přírodního lubrikantu. Koupila jsem na to Canesten GYN 6 a doufala, že to aspoň zmírní pálení. Zhruba dva dny na to mě hrozně chytl močák (dojít si na malou bylo peklo, řezavá bolest, pálení…), ihned jsme letěli na pohotovost, kde mi dali antibiotika na zánět močových cest.
Beru zatím dva dny a žádné zlepšení se nekoná. Problém ale je, že to narudnutí na pysku, v oblasti vstupu do vagíny a kolem konečníku stále dělá neplechu. Nemůžu to ani pořádně osprchovat, protože jakmile dojde ke kontaktu s vodou, bolí a pálí to jak čert (odér asi raději ani zmiňovat nebudu). Co jsem to zkoumala, mám na vnitřní straně pysku takové malé bílé vřídky, připomíná mi to herpes (nebo alespoň podle google by to mohl být).
Chtěla jsem se zeptat, jestli nějaká z vás měla něco podobného? Dočetla jsem se, že k zánětu močových cest je nějaká další infekce vcelku běžná, ale tohle je dost nepříjemný a v kombinaci s pálením při močení mi moc do zpěvu není.Dřív jsem na nic takového netrpěla, ani jiné problémy nebyly… 😭
Objednala bych se na gyndu.
@korn123 píše:
Objednala bych se na gyndu.
nebo tam raději zašla jako akutní, u nás třeba objednávají jen na preventivku a když máš problém, přijdeš ráno a čekáš
@stinga píše:
nebo tam raději zašla jako akutní, u nás třeba objednávají jen na preventivku a když máš problém, přijdeš ráno a čekáš
Takže nějaká gynekologická pohotovost? Pomohli by mi tam?
@Denča521 ne, tvoje gynda. Na pohotovost se jezdí pokud tvůj gynekolog třeba neordinuje, apod.
Ahoj mám problém mám zánět a gynekolog mi dal mastičku používám už týden ale nevím jak poznám že zánět už nemám
může mi někdo poradit..gynekolog si mě na další prohlídku už neobjednal
Hezký den všem,
začalo to bolestí v pravém podbřišku (spíše tupá bolest, tlak) zašla jsem si na gyndu, kde doktorka udělala stěry, ty vyšli v pořádku, při prohlížení trošku krvácení, dostala jsem vaginální tobolky, po pár dnech častější močení, asi 2 dny pálení při močení, to pak odeznělo. Zasla jsem si k obvodní, CRP 5,9, moč v pořádku, dostala jsem ATB Furolin na 10 dní, po 10 dnech mi bolesti úplně neustoupili, šla jsem tedy znovu k obvodní, CRP už jen 3,0, moč poslána do laboratoře, vše v pořádku, prohmatávala mi i břicho a nic necítila, jenže bolesti ještě i přesto úplně neodešli, máte s tím někdo zkušenosti prosím? Piju 2-2,5 litru denně+urologický i heřmánkový čaj, dávám si i syrový česnek a začala jsem brát i BlokurimuUro+,beru teprve 7 den.
Holky já bojovala s infekcí močáku několik let. Doktorka mi stále dokola předepisovala nějaká antibiotika, jedla jsem je 6× do roka a lezla jsem z toho po zdi doslova. Svědění a pálení, pak i vaginální problémy. Antibiotika to často i zhoršovala. Testy co posílala do laboratoře byly stále negativní. nakonec jsem si našla laboratoř www.e-gene.cz, kde výsledky nebyly negativní, zjistili mi přesně co mi je a doporučili mi správná antibiotika podle citlivosti a trvali na tom, že se musí přeléčit i můj manžel, i když mu nic není. Příjemný pan profesor z laboratoře vědělpřesně co a jak. Od té doby jsem ok a pokud by se vyskytl problém, vím kam jít. Problém je, že laboratoř je jen v Brně a je třeba se tam objednat a osobně tam zajet a za vyšetření se platí, protože tak komplexní vyšetření by zdravotní pojišťovna mé gynekoložce prej nezaplatila, jak jsem se pak od ní dozvěděla. Napsala mi léky dle doporučení laboratoře. Pro mě to byla ale nejlepší investice za ty roky, co jsem se zbytečně trápila a i manžel je ted spokojenej, že na něj už nevrčím.
Ahoj, holky, potřebovala bych radu –
Asi před čtyřmi – pěti dny se po sexu s mým partnerem (spíme jen spolu a měl kondom), dostavilo pálení v oblasti konečníku a pysků. Myslela jsem, že je to jen nějaká podrážděnost, zkoušeli jsme nový druh přírodního lubrikantu. Koupila jsem na to Canesten GYN 6 a doufala, že to aspoň zmírní pálení. Zhruba dva dny na to mě hrozně chytl močák (dojít si na malou bylo peklo, řezavá bolest, pálení…), ihned jsme letěli na pohotovost, kde mi dali antibiotika na zánět močových cest.
Beru zatím dva dny a žádné zlepšení se nekoná. Problém ale je, že to narudnutí na pysku, v oblasti vstupu do vagíny a kolem konečníku stále dělá neplechu. Nemůžu to ani pořádně osprchovat, protože jakmile dojde ke kontaktu s vodou, bolí a pálí to jak čert (odér asi raději ani zmiňovat nebudu). Co jsem to zkoumala, mám na vnitřní straně pysku takové malé bílé vřídky, připomíná mi to herpes (nebo alespoň podle google by to mohl být).
Chtěla jsem se zeptat, jestli nějaká z vás měla něco podobného? Dočetla jsem se, že k zánětu močových cest je nějaká další infekce vcelku běžná, ale tohle je dost nepříjemný a v kombinaci s pálením při močení mi moc do zpěvu není.
Dřív jsem na nic takového netrpěla, ani jiné problémy nebyly… 😭