Zánět močových cest u dcery (amoksiklav)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9728
31.10.21 09:52
@Lump píše:
Ještě jsem se chtěla optat, má 5ml po 12h, ma 30kg, není to málo?

No to je teda sakra málo. Se nedivím, že to nezabírá. Nechápu dávkování mnohých kolegů, kteří jedou s ATB na půl plynu. Poddávkováním ATB se způsobují největší problémy, protože citlivý kmen je zničen, ale ten intermediárně citlivý už ne. Po 12 hodinách může klidně i 1 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
31.10.21 09:58

@blumen brusinky nedáváme @Havlova ano 457

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
31.10.21 09:58

@Doctus a to je prosím kolik ml? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
31.10.21 10:00

@Lump
Klidně může i 10 ml, maximální dávka by byla 13 ml (po 12 hodinách). U 30kg dítěte bych už zvažoval tabletovou formu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
31.10.21 10:02

@Doctus moc děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
31.10.21 10:05

@Lump
Kdyby dítě svedlo polknout tabletu, tak vhodná forma by byl Amoksiklav 625 mg tbl. po 8 hodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
31.10.21 10:06

Dobře, díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
15.3.22 18:25

@Lump Ahoj, mohu se zeptat jak to s malou dopadlo? Řeším problémy se šesti letou dcerou a mnou. Máme cca měsíc obě problémy ale obě máme moč čistou podle kultivace. Mě až v poslední našli streptokoka, jí nic, 3×. Má stejné problémy jako jsi popisovala u dcery. Pálení, moc časté močení. Před třemi týdny dostala Sumetrolim a ten nezabral. Doktorka posílala moč do laboratoře ale nic nenašli tak jí neléčí. Jen ji mám oplachovat rosalginem, to delame uz tyden a zlepšení neni. Jsem zoufalá, já brala amoxiklav a taky mi nezabral, a jsem v pátem měsíci. Dceři je 6 let. Zítra jseme ZASE obě po doktorech a už nebudu milá, budu trvat na veškerých vyšetření které mohou udělat a na nasazení účinné léčby, než to přejde v chronické potíže.

• Citovat
  • Upravit
9728
15.3.22 18:44
@Katrinever píše:
@Lump Ahoj, mohu se zeptat jak to s malou dopadlo? Řeším problémy se šesti letou dcerou a mnou. Máme cca měsíc obě problémy ale obě máme moč čistou podle kultivace. Mě až v poslední našli streptokoka, jí nic, 3×. Má stejné problémy jako jsi popisovala u dcery. Pálení, moc časté močení. Před třemi týdny dostala Sumetrolim a ten nezabral. Doktorka posílala moč do laboratoře ale nic nenašli tak jí neléčí. Jen ji mám oplachovat rosalginem, to delame uz tyden a zlepšení neni. Jsem zoufalá, já brala amoxiklav a taky mi nezabral, a jsem v pátem měsíci. Dceři je 6 let. Zítra jseme ZASE obě po doktorech a už nebudu milá, budu trvat na veškerých vyšetření které mohou udělat a na nasazení účinné léčby, než to přejde v chronické potíže.

No to bude lékařka moc ráda, když nebudete milá a budete na něčem trvat. Pokud je moč kultivačně negativní, tak bych to řešil spíše přes gynekologii. Víte, ono jsou i bakterie, které na běžných půdách nevyrostou, s těmi se ale lidé zvykle moc nechlubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30661
15.3.22 19:25

@Katrinever Zkouseli jste nejak podporit lecbu, napr. lichorerisnice nebo Blokurima? U starsi dcery i syna se nam tak podarilo rozehnat problemy s castym mocenim (stav nejspis po prochladnuti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
15.3.22 19:30

@Doctus No ono jde spíše o to, že s tou dcerkou jsem tam byla už třikrát a naposled mi doktorka řekla, že tam zase nic neni takže neni co léčit. Nezmínila o tom, že by měla jít na gynekologii, mám o ni strach. Už tři týdny mi denně pláče při močení a já nevím jak jí pomoci.
Nerozumím na co narážíte? Že má pohlavní nemoc?
Nebo že má bakterie ze špíny? Nechápu co si mám představit pod pojmem bakterie se kterými se lidé moc nechlubí.

• Citovat
  • Upravit
Katrinever
15.3.22 19:33

@Hobitka Ano, vše užíváme, kromě lichořeřišnice, ta se v těhotenství a dětem nedoporučuje. Už to řeším i v jiné skupině, jen jsem narazila ještě na tuto, že holčičce také Sumetrolim nezabral, tak pátrám po tom, jak se toho zbavili.

• Citovat
  • Upravit
9728
15.3.22 21:32

@Katrinever
V sedimentu taky nic nebylo? Pokud byl sediment v normě (bez zánětlivé příměsi) a nejedná se tedy o tzv. sterilní leukocyturii, problém bude buď funkční nebo gynekologický.

Pokud by však v močovém sedimentu byl zánětlivý nález a kultivačně nula nula nic, skutečně by se muselo pátrat i po mikroorganismech, které se běžně nedají vykultivovat (u dětí je pravděpodobnost malá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katrinever
15.3.22 21:55

@Doctus Když ji ranní moč otestuji lakmusovým papírkem, je tam vždy pozitivní krev, zbarví se do modra a sem tam je některé místo zbarveno tmavěji. Někdy i bílkoviny, tak ze 3/4 testovací plochy do tmavě zelené ale ne vždy. Ta krev se barví vždy. Dle doktorky to laboratoř ale nikdy neprokázala, ani krev ani bílkoviny ani bakterie. Viz obràzek, když to vezmu od mé ruky tak je tam PH v normě bílkovina lehce, glukóza a ketony negativní a krev pozitivní. Problémy má dcera hlavně dopoledne, odpoledne a večer je skoro bez potíží. Dopoledne ale chodí co 10 minut, mezi tím si ucvrkává do kalhotek a říká že po čůrání to štípe. Za dopoledne do ní naleju spoustu vody a odpoledne už je ok. V noci ale zase problémy začnou.

Ostatně podobně je to i u mě ale u mě vím že to může být klidně ureaplasma nebo ostatní potvory nebo pohlavní choroby, na to si zítra u gynekoložky vyžádám stěry. Jen mi nejde do hlavy, že jsme to chytily obě současně a máme stejné potíže a v moči nemáme nic, já slabě streptokoka hodnota ale nižší než 4.

• Citovat
  • Upravit
9728
15.3.22 22:08

@Katrinever
A co roupi? Nebyli zvažováni?

Vhodné by bylo laboratorní vyšetření močového sedimentu (ne jen analytickým papírkem), v případě vyskytu červených krvinek pak i vyšetření ve fázovém kontrastu, zda pocházejí z dolních močových cest nebo z ledvin.

Pak by byly 3 scénáře:

1. močový sediment bez leukocytů či erytrocytů, moč kultivačně negativní: gynekologie
  2. močový sediment bez leukocytů, ale s příměsí erytrocytů, moč kultivačně negativní: nefrologie
  3. v sedimentu leukocyty i erytrocyty, moč kultivačně negativní: cílené vyšetření na atypické patogeny
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí