Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky
tak hrozně jsem se bránila druhému těhu…nho a teď když mě vezl tchán z chalupy pohotovostně domů jsem ještě nevěděla že s tím druhým těhu jednou mohu mít problém-očividně
asi týden jsem měla bolesti které se mi ale spojili s menstr.bolestmi a tak jsem to nejdříve přehlížela, pak jsem se vymlouvala na čočkovou polévku kterou jsme dva dny baštili ale pak mi to začalo být divné že mě stále bolí v podbřišku a už i při našlápnutí a jakémukoliv pohybu
tak jsem ve čtvtek pádila domů abych byla ráno ihned u doktora.P.doktor mě vyslechl okamžitě naléhal s vyndáním tělíska,které tedy v zápětí „letělo do koše“
a našel mi na každém vaječníku 5cm cysty a obrovský zánět,nikomu to nepřeju, nemohla jsem spát,chodit,čůrat,sedět nic…okamžitě mi zvali krev nasadil mi silné antibiotika CO 8hod 2tablety a k tomu 2×denně Entizol, včera jsem byla na kontrole a vše stéjné jen bolesti ustoupili ale za to motáky z těch léků jak krááva
strašně by mě zajímalo jestli se to nějak dá dokupy a miminko budeme moct mít protože jsem se tady na emimi dočetla že vaječníky mohou být nějak postižené a tutíž problém s těhu
děkuji za jakoukoliv odpověď holky moje zlaté:nevim:
Ahoj,já měla to samé co ty,jen teda jednu cystu,zato 8,5cm velkou.když mě ji vyoperovali,narostla další.Dostala jsem zánět,který mi postihl i pobřišnici.No děs.Mám roční dcerku,normálně jsem otěhotněla.No a těch cyst sem se zbavila,když sem chodila na léčení do firmy Energy.
Ahoj koblížku tak to jsi mě kapánek uklidnila, mám strach že budu mít nějaké následky a mimi nám nepujde, mockrát děkuji za odpověď ať jste zdravííí
![]()
Ahoj zakladatelko,
jak postupuje Tvé trápení? Jak to vypadá? Prožívám ted akutní zánět vaječníků, byla jsem 7 dní v nemocnici na kapačkách a 2-tých dávkách antibiotik ihned v návaznosti na pohotovost. Od včera ležím doma a užívám stále ATB. Při 1 z velmi bolestivých vyšetření mi doktor oznámil, že mám i zakloněnou dělohu, což asi vím (no, to jsem teda netušila)… Ty jsi už zdravá a pokoušíte se o mimčo?
@Lexik001 píše:
Ahoj zakladatelko,
jak postupuje Tvé trápení? Jak to vypadá? Prožívám ted akutní zánět vaječníků, byla jsem 7 dní v nemocnici na kapačkách a 2-tých dávkách antibiotik ihned v návaznosti na pohotovost. Od včera ležím doma a užívám stále ATB. Při 1 z velmi bolestivých vyšetření mi doktor oznámil, že mám i zakloněnou dělohu, což asi vím (no, to jsem teda netušila)… Ty jsi už zdravá a pokoušíte se o mimčo?
Ahojky já už jsem díky bohu bez bolestí ale s rozházenou menstruací, cysty už mají necelé 3cm takže už jen doufám že vše bude ok, zatím nejsme ještě ve snažení a doufám že s tím nebudu mít problémy
Má sestra měla kdyysy zánět vaječníků 2krát, říkal ji doktor tedy i mě že se to rádo vrrací
Lexik přeju ti hrozně moc štěstí a zdraví, je to hnus holky fakt!!!Držím všem palečky!!!
![]()
@Kornel píše:
Ahojky já už jsem díky bohu bez bolestí ale s rozházenou menstruací, cysty už mají necelé 3cm takže už jen doufám že vše bude ok, zatím nejsme ještě ve snažení a doufám že s tím nebudu mít problémyMá sestra měla kdyysy zánět vaječníků 2krát, říkal ji doktor tedy i mě že se to rádo vrrací
Lexik přeju ti hrozně moc štěstí a zdraví, je to hnus holky fakt!!!Držím všem palečky!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Díky
, tak snad budeme brzy v pořádku a budeme se moci snažit, my to stále odkládali až mě tělo nechce pustit
, jestě mě asi čeká re-konizace, náročný rok, snad ještě letos se budeme moci snažit.
Všem pevné zdraví a lepší zítřky ![]()
@Lexik001 píše:
Díky![]()
, tak snad budeme brzy v pořádku a budeme se moci snažit, my to stále odkládali až mě tělo nechce pustit
, jestě mě asi čeká re-konizace, náročný rok, snad ještě letos se budeme moci snažit.
Všem pevné zdraví a lepší zítřky
no asi na stejno holka zlatá
ted už si budeme držet palečky a né jen sobě ale všem budoucím snažilkám a doufám že si zase někdy písneme
![]()
@Kornel píše:
no asi na stejno holka zlatáted už si budeme držet palečky a né jen sobě ale všem budoucím snažilkám a doufám že si zase někdy písneme
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ano ano, nezbývá než čekat a doufat, že se zdraví umoudří
![]()
Ahojky holky, už nevím jak dál nikdy jsem takové problémy neměla. Asi poslední 4 měsíce mě strašně bolí vaječníky, a mám výtoky, jsou různé někdy bílé, žluté. V květnu jsem byla na gyn. a doktor říkal malý zánět. Tak mi předepsal čípky, a mezitím jsem si dělala i výplachy už vším možným. Problémy ustoupily, ale ted jsou zase. Už mě to štve, na gyn se mi nechce protože mě zase pošlou domů..a ˇ„malý zánět“..Ted poslední 3 noci mě to i vzbudilo jak to bolelo. Mám strach že to může být cysta, můžete mi někdo poradit jak se pozná, nebo nějaké čípky, výplachy které neznám a zabírají, ale na vaječníky mi asi čípky nepomůžou že…pardon za dlouhé psaní a nesouvislost.
Anonymní, co zajet na pohotovost, že Tě to k nevydržení bolí? co doktor, to názor…
, já jela také na pohotovost a byla z toho 7-denní hospitalizace.
Ajaj jo jo to znám, a co jsi měla se spodkem.Ono se to tak střídá jednou mě bolí jeden vaječník, potom druhej pak oba.Na chvilku to přejde a pak zase. Já tam právě nechci protože mám zapáchající výtok a stydím se za to, protože to nejde ani pořádně umýt. Nachlazením to být nemůže, protože si kašu tričko do kalhot až po krk
Ani nějak nenastavuju spodek zimě. Ach jo proč musíme mít takové problémy ![]()
Já měla zánět vaječníků
, a říkali, že je dobře, že jsem přijela včas. Měla jsem ukrutné bolesti celého podbřišku (nevěděla jsem, že jsou to vaječníky). Není to legrace a určitě být Tebou bych jela, na předsudky se vykašli, jsou to lékaři, výtok a jeho zápach neovlivníš… vykašli se na ostych, pokud to přetrvává, nasadí Ti léčbu, antibiotika, musíš to vyléčit… ![]()
@Lexik001 píše:
Já měla zánět vaječníků, a říkali, že je dobře, že jsem přijela včas. Měla jsem ukrutné bolesti celého podbřišku (nevěděla jsem, že jsou to vaječníky). Není to legrace a určitě být Tebou bych jela, na předsudky se vykašli, jsou to lékaři, výtok a jeho zápach neovlivníš… vykašli se na ostych, pokud to přetrvává, nasadí Ti léčbu, antibiotika, musíš to vyléčit…
Jo děkuju dala jsi mi odvahu
![]()
@kate.longoria píše:
Jo děkuju dala jsi mi odvahu![]()
![]()
Ahojky tak co jak jsi dopadla?