Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahoj, chtěla sem se zeptat jestli některá z vás neměla v těhotenství záněk oka a jak vás doktor léčil. Mě včera řekli, že mám blefaritidu, ale že mi na to nic nemůže dát protože jsem těhotná, doporučil akorát teplý obklady. Ale i když dávám pořád obklady, tak mi to příjde jenom horší. Nemáte s tím někdo zkušenost, jsem fakt zoufalá, večer se ani pořádně nevyspím. ![]()
A co takhle pouzit framykoinovou mast na oko? Ta by v tehotenstvi nemusela vadit pri lokalnim pusobeni.
Tak bych zasla pro recept k obvodakovi, nebo bych pozadala o recept toho doktora,u ktereho jsi byla.
a co opthamol-septonex kapky nebo ocuflasch, smeji i tehotne i kojenci a jsou volne prodejne.
bonnie14 píše:
a co opthamol-septonex kapky nebo ocuflasch, smeji i tehotne i kojenci a jsou volne prodejne.
děkuji, zítra se pro něj stavím v lékárně
To je divné,mi normálně v těhotenství dali i mastičku i kapky jak antibiotikové,tak i s kortikoidy,že na oko se to může,přechod do těla je témeř nulový,když je to takhle lokálně
v ruhém a třetím trimestru,v prvním je to trochu přísnější,ale i tak…rozhodně tím septonexem nic nezkazíte a na menší záněty pomůže,mi ale nepomohl…
Oční zavilal gynekologovi bylo to…stejně tak při kojení…
no já doufám, že to pomůže, jinak nevím,mě doktorka řekla, že mi na to nic nedá a že kdyby se to zhoršilo že mám přijít a udělá perimetr.takže budu zítra doufat v zázrak, protože má přítel v úterý promoci a já vypadám jak angorák ![]()