Zánět průdušek? Nosohltanu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.7.20 14:33

Zánět prudušek? Nosohltanu?

Dobrý den, prosím o radu, pokud se s tímto již někdo setkal. Už třetí týden mě zvláštně bolí na hrudníku, zvláštní tlak a při nádechu mě to někdy limituje, že se nedokážu nadechnout naplno. Vykašlávám husté bílé hleny a sem tam tmavě žluté. Ty nemizí ani po dobrání dvou krabiček erdomedu. Je to jak na houpačce…Jeden den je mi úplně dobře a doufám, že jsem to vyléčila, ale druhý se sotva zvednu z postele…slaba a navaly horka a zimy. Přidává se i bolest mandlí. Nekašlu, nemám teplotu. Jen hleny, bolest na hrudi, dušnost a bolest v krku… Je to obyč nachlazení nachlazení, nebo by to mohl být i zánět prudušek bez kašle a teplot? Dr má delší dovču. Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4829
30.7.20 14:48
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím o radu, pokud se s tímto již někdo setkal. Už třetí týden mě zvláštně bolí na hrudníku, zvláštní tlak a při nádechu mě to někdy limituje, že se nedokážu nadechnout naplno. Vykašlávám husté bílé hleny a sem tam tmavě žluté. Ty nemizí ani po dobrání dvou krabiček erdomedu. Je to jak na houpačce…Jeden den je mi úplně dobře a doufám, že jsem to vyléčila, ale druhý se sotva zvednu z postele…slaba a navaly horka a zimy. Přidává se i bolest mandlí. Nekašlu, nemám teplotu. Jen hleny, bolest na hrudi, dušnost a bolest v krku… Je to obyč nachlazení nachlazení, nebo by to mohl být i zánět prudušek bez kašle a teplot? Dr má delší dovču. Děkuju

Může to být lehčí resp-viróza (s těžším průběhem) i třeba až atypická pneumonie.(https://www.wikiskripta.eu/…A9_pneumonie).
Vzhledem k tomu, jak to trvá dlouho se určitě objednej k lékaři.
Pokud má Tvůj praktik dovolenou MUSÍ mít uvedený zástup. Fakt jo.
Pokud nemá (všechno je možné) zajdi do nejbližší nemocnice na plicní.
Ne na pohotovost!
Všední den dopoledne. Potřebuješ hlavně, aby tě někdo poslechnul a poslal Tě na RTG.
Pak taky udělat laboratoř (aspoň krevňák a CRP).

Ta bolest v krku mi do toho sice moc nezapadá, ale pak Tě aspoň může poslat na ORL k dovyšetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
30.7.20 14:49

To nikdo tvého dr nezastupuje? Nebo si zavolej na pohotovost. Tady ti nikdo na dálku neřekne co to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64908
30.7.20 17:59

@Pajik 76 to ji někdo vezme jen tak na plicní? U nás se chodí se žádankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
30.7.20 21:17

@vokishka
Praktik pokud je déle než tři dny mimo ordinaci musí mít zástup. Je to součástí smluv s pojišťovnami.
Na plicní by ho bez žádanky mohli vzít, když přijde slušně, dopoledne, že se mu zhoršili potíže a bude to spádové plicní a řekne, že má problémy s tím a tím praktikem atd.
Ale zakladatel/ka se neozval, tak to nemá cenu řešit. Žádanka je samozřejmě značka ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.20 13:45

Dr. zastup sice ma, ale ta objednava jen vazne a neodkladne pripady. Coz ja nejspise nejsem, kdyz nemam horecky atd. Popr je uveden kontakt na nemocnici - pohotovost, coz riskovat v dobe koronaviru se bojim. Byva tam plno lidi. Nakonec jsem od zastupu dostala antb po konzultaci po telefonu a kontrolu osobne az po dobrani antb., az se vrati muj praktik.

Kazdopadne dekuju vsem za radu.

• Citovat
  • Upravit
9726
2.8.20 20:05

A jéje… ATB po telefonu. Medicína upaluje mílovými kroky k hvězdným zítřkům.

Co jste dostala za ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
2.8.20 20:18

@Doctus
Xorimax 500, ale jsem v polovine a vysledek se zatim nedostavil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
2.8.20 20:40

@Ajinac
Olala… když už bych zvažoval např. atypická agens (mykoplazmata, chlamydie - přesněji chlamydofily), tak spíše makrolidová ATB (klaritromycin - Klacid(MT), Fromilid™), učitě ne cefalosporiny.

Cefalosporiny nemají v běžné terapii bakteriálních infekcí dýchacích cest co dělat (pokud není dotyčný alergický na PNC). Nedivím se, že se efekt nedostavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
2.8.20 21:30

@Doctus ja mam alergii na penicilin. Tak jestli proto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9726
2.8.20 22:18

@Ajinac
No i tak, u cefalosporinů by po 48 hodinách měl být viditelný efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
2.8.20 22:32

@Doctus to jste me nepotesil. Ja porad doufala, ze je jeste cas, aby to zabralo :(
Ja se priznam, ze nejsem vzorny pacient, ktery lezi v posteli - bohuzel deti me nenechaji :-(
Jen nechapu, ze me neustale boli v krku (mandle a patro), ale na pohled jsou jen malinko zvetsene a zacervenale. Nepomaha na to ani strepfen (dobrany 2 krabicky) ani tyto antb. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí