Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem trochu vyděšená, protože velice mírně krvácím mimo cyklus. Mám vleklé gynekologické potíže - výtok bakteriálního původu, se kterým se neúspěšně léčím už několik let. Střídám různé léky i doktory, ale vůbec se to nelepší, někteří doktoři mi rovnou řekli, že výtok je normální a co bych chtěla. Jeden mě prohlídl a řekl mi se zdviženým obočím: „Tohle že je velký výtok??“. Tak asi znám své tělo, a vím, že když mám pocit jako při menses, když ze mě vyjde výtoku větší než malé množství plus ten výtok nevoní zrovna po růžích a obtěžuje to můj život, tak že to asi není normální, že.
Každopádně, až do posud to byl jen výtok, žádná bolest nebo svědění. Ale od předminulé soboty se dostavilo pálení, zarudnutí zvenku a výtok byl žlutozelený. Bohužel můj doktor měl několik dní volno, takže jsem až skoro po týdnu - v pátek - naklusala k doktorovi, jen mi udělal rozbor (výsledky budou až v pátek) a dal mi stejné léky na zavádění, jaké jsem dostala na výtok někdy v únoru. Rychlorozbor jen ukázal větší množství bakterií, ale nijak mi nevysvětlil, co to teda je, jestli zánět nebo co. Už nevím přesně od kdy, ale začala ze mě vycházet i krev. Už nevím, jestli to bylo před návštěvou doktora nebo až pak. Ale bylo to opravdu malinko, že to ani nestálo za řeč, nicméně mě to vyděsilo, ale řekla jsem si, že to asi bude tím, jak to je vevnitř nateklé a třeba jsem se jen při utírání trochu poranila. Ale asi poslední tři dny se krev objevuje ve výtoku denně. Jak ze mě vychází ta tableta, kterou si zavádím vždycky před spaním, tak není bílá, ale růžová, smíšená s krví. Docela už začínám mít strach a napadá mě všelicos. Ten doktor mi minulý pátek nedělal žádné extra vyšetření vnitřku, jen odebral vzorek vatou na tyčince nebo čím, a tím to haslo. Tak mám strach, ay to nebylo víc než jen zánět. Nevíte, co to krvácení znamená nebo může znamenat? Máte někdo stejnou zkušenost? Zítra naklušu k doktorovi i bez objednání, ale chtěla jsem se zeptat ještě vás tady. Děkuju!
@Twin_Star Já měla takové krvácení při zánětu už dvakrát. Vždy to zmizelo po přeléčení zánětu, naposledy to trvalo déle, protože jsem do toho ještě brala celková atb na angínu a zánět se mi pak zas vrátil. Doktor mi říkal, že to krvácení je z 90% ze zánětů. Držím palce.
@Pipi 00 Moc děkuji za odpověď a za uklidnění! Je to trapné, ale nakonec to vypadá, že to je opravdu menses. Přišla tedy dřív, ale jsem si celkem jistá. Poslední menses jsem měla od prvního září a mně chodí vždycky víc jak po měsíci, teď přišla tedy po necelých 4 týdnech, protože špiním už asi od pátku. Ale včera se dostavily nezaměnitelné menstruační bolesti v podbřišku a dneska už utírám docela dost zářivě červené krve, takže myslím, že není pochyb. Trochu se mi ulevilo, protože v naší rodině byla rakovina děložního čípku a močového měchýře, takže jsem víc ve střehu. Moc děkuju a ještě napíšu, pokud ještě budu na pochybách, ale snad to opravdu je jen brzká menses.