Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj neřešila jste některá s dítětem plavání po zánětu stř. ucha? Jak dlouho po píchání ucha je vůbec možné jít do bazénu? Případně dalo by se s použitím nějakého špuntu do ucha, aby tam voda nezatekla?
Jde o to, že syn zánět teď prodělal. Ještě týden bude brát atb. Po dalším týdnu jim začíná školní plavání, tak si říkám, jestli na tu první lekci bude moct vyrazit nebo budeme muset počkat ještě déle. Na kontrolu na orl jdeme až po dobrání atb, samozřejmě se tam zeptám. Ale jestli mám už teď syna připravovat na to, že bude muset prní lekci/lekce vynechat, protože on je vodní živel a moc se těší.
Poraď se s doktorem, půjdete ještě na kontrolu ne? Já bych to asi neriskovala. Možná se silikonovým špuntem do ucha a čepicí.
Ten silikon si vytvaruje jako modelínu a dá do ucha.
Za 14 dnů po píchání bych ho neposlala, za tři týdny asi jo.
No někde jsem četla, že se po píchání ucha nemá do bazénu minimálně měsíc. Zkus si dohledat informace. Raději bych dítě začala připravovat na to, že o pár lekcí plavání přijde.
Zeptala bych se na ORL. Dají se koupit speciální silikonové čelenky, jsou prý lepší než špunty dovnitř.
Na tohle fakt bacha. Mně jako dospělé nateklá voda do ucha po zánětu středního ucha a totálně mě zalehlo a odlehlo mi až asi za 3 měsíce tak že mi v něm jakoby kruplo. Pak jsem na něj ještě dlouho slyšela tak na 70 procent.
Ahoj, dcera má už pul roku po propichnutí bubínku. Stále neni zhojen a komplikuje to chronická rýma kvůli nosní mandli.
Mandle pujde ven v listopadu. Zmínila jsem že jedeme v pondělí na dovolenou a doktor řekl že to je vše v pohodě. Na kontrole jsme byli včera ale zapomněla jsem se zeptat na to, zda máme na koupání používat čepici nebo nějaké ušní zátky? Viděla jsem kdysi na koupališti že maminka dávala synovi do ucha nějakou barevnou hmotu, máte někdo zkušenosti prosím?
Dáváme to starší dceři do oušek, když jdeme na celý den k vodě. Bolívají jí pak z vody ouška. Koupili jsme to v Dr. Maxovi, asi 10 párů za pár korun a je to super. Nestrká se to dovnitř do ouška jako špunt, ale ta hmota se rozmačká jakoby do boltce, nebo jak to napsat. Za nás super. ![]()
@Karolina0311 Děkuji za reakci ![]()
My jsme to koupili včera v Decatlonu, jsou to takové jak kdyby kuličky z plastelíny, jsou super, měla je včera i dnes ![]()