Zánět středního ucha u dospělého

1482
30.4.19 11:45
@verusak.berusak píše:
Prosim o zkusenosti se zanetem str. ucha v dospelosti. V sobotu dopo mi pichli jedno ucho a dostala jsem ATB. Bolest presla, ale celkove mi bylo porad dost blbe - teplota k 38, zimnice, bolest hlavy, motanice, na zvraceni. Behem odpoledne mi zalehlo druhe ucho a zacalo bolet. V nedeli uz jsem to nevydrzela a znovu pohotovost. Pry zacinajici zanet, neni nutne pichat, kapat Otobacid a pokracovat v ATB. Dnes mam ATB 4.den (uz jsem v pulce krabicky), ale jsem porad uplne vyrizena. Porad teploty, zimnice, bolest hlavy, silena unava, ale usi relativne ok - to pichle lehce zalehle, to nepichle hooodne zalehle, piskani, sumeni, ale neboli. Je to jeste normalni prubeh? Dceri pichali stejne jak me, bez ATB a druhy den uz tu behala jak camrda, podobnou zkusenost mam i se starsim synem, jen ja jsem takto zdechla. Kontrolu ORL mam v patek, premyslim jit driv, ale zas ATB uz mam, bolesti nemam…

@verusak.berusak :hug: měla jsem letos v únoru, teplotu jsem měla 10 dnů. Trvá to dlouho. Po 5 dnech na kontrole mi MUDr. řekl, že je to normální. Pokud nemáš bolesti, počkej do kontroly. To ucho jsem měla zalehlé potom ještě asi 3 týdny. Mám super doktora, který nic nepodcení, ale říkal, že je to úplně běžné, že nemám panikařit. Doporučil nosit něco přes uši, když venku fouká a pozor, aby se nedostala do ucha voda třeba při mytí vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10882
2.5.19 09:02

@Ostružka Dekuji ti za odpoved. Ja nakonec to utery sla a tady na obvodnim ORL usoudili, ze mam moc malou davku ATB. Jak jsem zacala brat vetsi, tak se mi hned dalsi den konecne ulevilo, spadly teploty a dneska uz i doma funguju. Sice furt moc neslysim, ale to uz bude dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
2.5.19 10:16

@verusak.berusak super, tak to jsem moc ráda. Taky jsem měla docela velkou dávku atb. jo, teď už to bude ok :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2595
9.11.20 18:41

Taky mi dneska ráno píchali ucho, chvíli to bylo lepší, ale už je večer a bolí mě, mám ho zalehlé a píská mi v něm jako předtím. Bolí i čelistní kloub. Antibiotika jsem dostala, ale je brzo, aby zabraly. Teplotu nemám. Mám tam zítra vyrazit znovu? Je možné, že je to potřeba píchat opakovaně? Nemáte někdo zkušenost? Taky mě překvapilo, že na to doktorka použila opálenou dlouhou jehlu a ne takový ten „bodec“ co je na youtube, a asi udělá větší díru. Ale doktorka má dobré recenze, já ji viděla prvně.. Už mi ucho píchali v dětství a to jsem měla pocit, že úleva přišla hned. Pískalo mi v něm asi pět dní, než jsem tam vyrazila, tak třeba je to v horším stavu. Nebo nemáte někdo nějakou radu, co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí