Zánět středního ucha

rozmary
23.2.11 13:42

zÁNĚT STŘEDNÍHO UCHA

Ahoj,tak máme po bolesti,malá včera celé odpoledne probrečela,nevěděla jsem proč myslela jsem že ouško,ale vzhledem k tomu že nekakala a večer usnula jsem se přiklonila spíš k tomu že to bude asi bříško.Proplakala celou noc,poprdlávala a chvílema usínala,ráno už to bylo lepší a teď jsem si jí pořádně prohlédla a má plný ouško,nějaký mazlaviny,po koupání je každej den čistíme a už nepláče,tak si myslím jestli opravdu neměla zánět a neprasklo jí to.To by bylo fain kdyby to prasklo samo,ale co s tím teď?Mám s ní běžet k doktorovi aby jí na to něco dal?Asi určitě to nemáchat co?Dává se na to nějaká dezinfekce?Dětskej tam dnes není tak se raději ptám co s tím,musela bych s ní letět na pohotovost,nebo už se s tím když to praskne nic nedělá? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44198
23.2.11 13:47

Malá má píchnuté ouško dnes ráno - plakala od 2 hodin ráno. Náš lékař na ORL píchá jen, když je to skutečně nutné, rozhodně ne jako rutinu. Dostala ATB Ospamox 2 balení, tak na deset dní a za týden máme jít na kontrolu.
Není to žádná sranda, dítě bych nechala prohlédnout. Zánět středního ucha může mít trvalé následky na sluchu. I mě se dr. ptal, jestli dobře slyší a že to máme sledovat. Jinak tentokrát měla zánět bez horečky, jen ze zvýšenou teplotou.
Když měla malá minule zánět středního ucha, šli jsme ještě po 6 týdnech jednou na kontrolu - právě k vůli následkům, které může zanechat.
Já bych s dítětem k dr. šla, i k zastupujícímu nebo na pohotovost. Zvlášť s miminem, se kterým se nedomluvím, kde ho to bolí. Nebo bych zavolala, vždy jsem dostala radu i po telefonu, jestli určitě přijet nebo je to zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9035
23.2.11 13:49

Určitě okamžitě k doktoru, musí dostat antibiotika, pokud to byl zánět středního ucha, musí se to zaléčit. Prasklé ucho není dobrá věc, protože se udělá větší jizva na bubínku, než kdyby jí to píchli.
:-(
Mám bohaté zkušenosti mě píchali v dětství jedno 24 krát a druhý 18 krát. Takže si to moc dobře pamatuju. Určo běžte na ušní, pokud se to nezaléčí, může se poškodit sluch!!!!!! :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.2.11 13:51

Radši běžte na tu pohotovost a dej vědět jak jste dopadli,budu vám držet pěsti :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
23.2.11 13:54

A když už bys chtěla příklad ze života, moje sestra měla trvalé následky po nedoléčeném zánětu středního ucha. Trpěla na to odmala, ale osudný se jí stal, až byla starší. Podcenila to, protože nechtěla chybět ve škole. Nějak se jí to usadilo, zalezlo dál, přestala na jedno ucho téměř slyšet. Už žádné léky nepomohly. Je po operaci 4 roky, dá se říct, že je v pořádku, ale na to jedno ucho hůře slyší.

Naše malá má zánět středního ucha potřetí, jednou to byl slabý zánět, bez ATB, jen ušní kapky, podruhé bez píchání, ATB myslím byly, až teď má poprvé jedno ouško píchlé, zánět oboustranný.
Hnis jí dr. něčím odsával.

Já bych v tomto neriskovala, taky jsem prodělala jako dítě zánět Eustachovy trubice - asi z nedoléčeného zánětu dutin, hůře jsem slyšela a ještě nějakou dobu po tom jsem taky byla sledována na foniatrii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.2.11 17:55

Volala jsem na ušní,doktor říkal že pokud nemá nějak extrémně vysokou horečku bohatě stačí přijít až zítra,že už tam dneska nikdo nebude,tak snad se tím nic nezanedbá :think:

• Citovat
  • Upravit
4515
23.2.11 19:44

Tak co malá jak je jí?Už spinká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.2.11 20:14

Ještě čumáčkuje,má asi zvýšenou teplotu,není úplně v poho,ale proti včerejšku je to zlatý :wink:

• Citovat
  • Upravit
4515
24.2.11 15:59

Tak co holky jak jste dopadly?Jestli jste tedy někde byly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
24.2.11 22:22

Ahoj,obvoďák nařídil vytírat heřmánkem a zítra frčíme na ušní

• Citovat
  • Upravit
4515
28.2.11 09:17

Ahoj, tak jak jste na tom už je malej líp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
6.12.12 11:54

Tak malá za měsíc 4 a máme zánět středního ucha oboustranný, to zvládáme, dostaly jsme léky, už jsme bez teplot, je to 3 den, ale malá nechce jíst, což u ní vždy odezní s teplotami, ted už nemá teploty a nejí pořád, co s tím? pít pije hodně, ale jak s jídlem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí