Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda maminy,
malá už týden zkouší příkrmy, moc jí chutnají. Zatím dávám skleničkové, měla Hami první lžičku mrkev a brokolici a teď zkusila i mrkev a brambory. Jenže uvažuju i nad jinými příkrmy, než Hami. Hipp nechci, koukala jsem, že je v něm dost soli. Sunárek má teď pro prcka jen brambory a kukuřici a tak jse uvažovala nad Babylove značkou, jenže nějak jsem nenašla nikde výsledky žádných testů kvality, apod., tak jsem se chtěla zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti s touto značkou a vůbec kvalitou příkrmů. Koukala jsem totiž, že Hami do všeho cpe hrozně mrkve a zas nechci malou zbytečně pořád mrkví dopovat. Předem všem moc díky ![]()
Babylove nám moc vyhovoval - je hlaďoučký a dávají tam i např. dýni nebo fenykl - chutě které jinde nenajdeš. ![]()
jojo.Byl nejlepsi.I male chutnal snad nejvic.
A stemi chutemi je to pravda.
Ahojky!
Nám tedy Babylove taky moc chutná, hlavně ten s dýní, je slaďoučky a malý by ho mohl baštit snad denně. Konec konců já taky. ![]()
Babylove kupujeme hodně, dle mě to jsou jedny z nejkvalitnějších příkrmů na trhu a za slušnou cenu. Hami, Hipp a pod dáváme jen občas, Babylove převažují!
No, tak manžel se tam aktivně sám stavil a dovezl mi domů babylove brambory s cuketou a potom Alnatura brambory a dýni. Jooo, a babylove jablečnou š´távu, tak zkusíme, uvidíme
Ta Alnatura to je to samé jako babylove?
Stejné to není, ale kvalitní je oboje, jen od té Alnatury nám něco nechutnalo už nevím co, raději kupuji Babylove, ale pokud to malé bude chutnat tak to je úplně jedno:-). Jinak manžela chválím, to já ho musím do všeho strkat:-)
ahojky,
my budeme zacinat s prikrmy asi za pul mesice tak se chci zeptat… vseobecne se doporucuje prvni prikrmy koupit, ale radsi bych doma varila pokud to mala bude bastit, kdyz si koupim od farmaru bio zeleninu mohlo by to byt ok??
peta h píše:
Stejné to není, ale kvalitní je oboje, jen od té Alnatury nám něco nechutnalo už nevím co, raději kupuji Babylove, ale pokud to malé bude chutnat tak to je úplně jedno:-). Jinak manžela chválím, to já ho musím do všeho strkat:-)
No, říkal, že babylove tam měli jen cuketu a brambor a jinak vše ostatní značku Alnatura. A pak babylove nějaký těstoviny s něčím už od 4.měsíce, což mi přijde dost brzo.
lenholka píše:
ahojky,
my budeme zacinat s prikrmy asi za pul mesice tak se chci zeptat… vseobecne se doporucuje prvni prikrmy koupit, ale radsi bych doma varila pokud to mala bude bastit, kdyz si koupim od farmaru bio zeleninu mohlo by to byt ok??
Bio bych určitě vařila
Já tady nic moc kvalitního neseženu, takže malá je na skleničkách většinou
Jen si pamatuju, že je dobrý ze začátku vykrajovat u mrkve, pastiňáku, atd. ty prostředky, že mají nejvíc dusičnanů ![]()
Taky hodně věcí kupuji od Babylove a musím říct, že jsem fakt spokojená.
My, pokud kupujeme skleničky, tak hlavně z dm babylove nebo alnaturu, super je ta dýně, tu jinde nemají a taky fenykl tuším, že jiná značka nemá.
Ono je potřeba si to složení hlídat, ne jen vzít skleničku od ukonč. 4. měsíce apod. a spoléhat se, že vše bude ok, i v takto raných příkrmech bývá celer, rakče…, což bych do 10-12 měsíců nedávala.
Určitě můžeš i první příkrm uvařit, zvlášť jestli máš pěknou bio zeleninu přímo od farmáře. Já teda skleničky kupuju a od 8 měsíce občas něco uvařím, ale to tak max.jednou do týdne, přeci jen ty skleničky jsou hlídaný a takový příchutě doma ani neuděláš. Jinak je dobré koukat na složení hlavně ze začátku, od 8.měsíce už to docela sedí pokud nebyl žádný problém (alergie a pod).
Diky ![]()
ja bych chtela prave hlavne varit a doufam, ze bio zelenina z farmy a vubec vsechno z farmy snad bude ok