Jméno Nataly - Nathaly

237
21.2.11 16:51

Jméno Nataly - Nathaly

Ahoj chci se zeptat na tohle jméno. Možné varianty jsou obě dvě. Natálie se mi už tolik nelíbí. Líbí se vám? A jakou variantu byste případně vybraly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27259
21.2.11 16:55

Jméno Natálie se mi moc nelíbí, ale je to rozhodně lepší než zmiňovaná Nathaly Nataly.
Jaký máte příjmení? Protože třeba Nathaly Nováková je jak pěst na oko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
21.2.11 17:04

ahoj kamarádka má holčičku jménem Nathalia, jednu dobu se mi to jméno moc líbilo, ale dneska už ne :nevim: k příjmení je to celkem šumák, páč se snad holčina vdá a pak může být třeba Koudelková že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
21.2.11 17:12

Mně se nelíbí ani jedno,a le kdybych si musela vybrat, tak tu Nathaly. Ale radši bych dala Natalie, můžeš to mít krátce a v anglicky mluvících zemích by se to vyslovovalo podobně jako „netely“, což má celkem blízko k té „tvé“ Nataly.

• Citovat
  • Upravit
3839
21.2.11 17:13

Ahoj, když už bych musela volit mezi těmito dvěma - tak Nataly. Ale i tak se jí budou tady v Česku celej život ptát, jak se to píše :-D
Jinak mám ten pocit, že se teď snad všechny holčičky jmenujou Natálky, Nikolky, Sofinky a Karolínky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1894
21.2.11 17:13

my máme Natali, natálie se mi taky nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21897
21.2.11 17:18

Nataly nebo Nathaly,to je jedno,stejne byste ji rikali Natalko,Naty…a nikdo nebude vedet,ze vase holcicka neni „obycejna“ Natalie..

Ja bych nedala,jednak je Natalek strasne moc a jednak opravdu nemam rada dnesni modu,davat modernejsi,cize znejici varianty „obycejnych“ jmen,napr. Tobias - Tobiáš,Ema - Emma…To je ale muj problem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
21.2.11 17:23
šóšannáh píše:
ahoj kamarádka má holčičku jménem Nathalia, jednu dobu se mi to jméno moc líbilo, ale dneska už ne :nevim: k příjmení je to celkem šumák, páč se snad holčina vdá a pak může být třeba Koudelková že :mrgreen:

Jenže to už pak bude volba příjmení na ní že jo.

Taky nemám ráda, když se dávají defacto cizí jména u nás.
Mě se tak strašně líbí jméno Megan, ale mám rozum, vím že žiju v čechách, tak budu vybírat český jméno nebo alespoň relaivně český.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
21.2.11 18:00
šóšannáh píše:
k příjmení je to celkem šumák, páč se snad holčina vdá a pak může být třeba Koudelková že :mrgreen:

No tak tohle uvažování mnoha maminek fakt nechápu… holčička se stejně vdá, je to šumák. :pocitac:

A do té doby jako co??? Bude dvacet let života žít jako Aglája Vopajšlíková, Jasmína Mrkvičková nebo Nathalia Koudelková… :roll: :roll: Často bych takovýmhle maminkám přála, aby si prožily pár let v kůži své dcerky.

A k dotazu zakladatelky - nelíbí se mi to a pokud nemáš exotické příjmení, nevybrala bych ani jednu možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
21.2.11 18:19

Myslím, že dneska je to už naprosto fuk, jaké jméno a k jakému příjmení!!! :wink: Už je toho tolik „zvláštního“, že se to stejně ztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
21.2.11 18:25
rhiannon píše:
Myslím, že dneska je to už naprosto fuk, jaké jméno a k jakému příjmení!!! :wink: Už je toho tolik „zvláštního“, že se to stejně ztratí…

Já mám maďarské příjmení a kdykoliv jsem se nachomýtla k nějakýmu průšvihu, tak si pamatovali akorát mně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
21.2.11 18:34

Mně se teda taky nelíbí ani jedno a popravdě jsem se s těmito variantami ještě nesetkala, takže si fakt myslím, že by se jí pořád někdo ptal, jak se vlastně jmenuje a jak se to píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
21.2.11 18:44
lleennttiillkkaa píše:
rhiannon píše:
Já mám maďarské příjmení a kdykoliv jsem se nachomýtla k nějakýmu průšvihu, tak si pamatovali akorát mně :D

To je blbý, to chápu :lol: :lol:

Ne, ale fakt, řeší někdo v anglicky mluvících zemích, že se Sharon Stone jmenuje Sharon Kámen?? :wink: Nikdo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
21.2.11 19:31
rhiannon píše:
Ne, ale fakt, řeší někdo v anglicky mluvících zemích, že se Sharon Stone jmenuje Sharon Kámen?? :wink: Nikdo…

Jenomže v tom je rozdíl. To přece nemůžeš překládat takhle napůl, takhle to nefunguje!

Nám Čechům taky nepřijde divné, když se pán bude jmenovat Jan Bažina… (viz francouzské Jean Marais). Ovšem kdyby se jmenoval Jean Bažina, asi se usmějeme. Stejně, jako by se usmáli Francouzi nad variantou Honza Marais.

Sharon (pokud vím) nemá český ekvivalent, proto nemůžeš překládat ani Stone. Stejně praštěně jako v češtině Sharon Kámen by znělo přece v angličtině třeba Jarmila Stone… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
21.2.11 19:34
BohunkaP píše:
šóšannáh píše:
k příjmení je to celkem šumák, páč se snad holčina vdá a pak může být třeba Koudelková že :mrgreen:

No tak tohle uvažování mnoha maminek fakt nechápu… holčička se stejně vdá, je to šumák. :pocitac:

A do té doby jako co??? Bude dvacet let života žít jako Aglája Vopajšlíková, Jasmína Mrkvičková nebo Nathalia Koudelková… :roll: :roll: Často bych takovýmhle maminkám přála, aby si prožily pár let v kůži své dcerky.

no a ? to už záleží na rodičích co jim nevadí nebo vadí :think: já dceru nemám, takže to řešit nemusím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí