Čím srazit teplotu u 9 měsíčního chlapečka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
20.2.11 15:18

Čím srazit teplotu u 9 měsíčního chlapečka?

Ahoj,co pomůže na teplotu u 9 měsíčního chlapečka?Sirupy nezabírají,už dva dny má pořád kolem 40,občas to trošku klesne,malý má skoro deset kilo,radila jsem zkusit octovou vodu,namočit do ní ponožky,nevíte ještě jinou babskou radu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
20.2.11 15:21

A co čípky Paralen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
20.2.11 15:24

Tchýně mi radila, namočit ponožky do vlažné vody, obléct a zabalit.
V nemocnici mi radili dát vyšší dávku Nurofenu, že je to poddimenzované, to nám vždycky pomohlo, ale když jsem to říkala doktorce, tak to nedoporučovala a radila, ať dávám raději dávky podle návodu ale častěji (po 4 hodinách). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
20.2.11 15:24

Určitě nedávej zábal,vyzkoušej vlažnou lázen,taky to někdy pomáhá…Kdyby lezla teplota ještě výš,nešla by srazit,jela bych na pohotovost a nebo tam zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
20.2.11 15:30

Zábaly můžeš dělat, ale ne, když má děcko studený ruce či nohy. Na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
20.2.11 15:35

můžeš střídat sirupy s rozdílnou učinnou látkou PanadolxNurofen-rozhodně dávku svévolně nezvyšuj ani nepodávej dřív.Pokud se nedaří teplotu srazit měla by jsi jet stejně k lékaři .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
20.2.11 15:36

Ahoj, my to praktikujeme tak, že dáváme na střídačku Nurofen a už za 3.h můžeš podat Panadol. Vše v sirupu, případně čípcích. A pokud nemá třesavku a studené ruce a nožičky, a teplota neklesá, sprchujeme vlažnou vodou. Zábaly malému vůbec nepomáhají.
Dávat stejný lék dříve nebo větší dávku bych si neriskla. Proto střídáme 2 jiné léky s jinou účinnou látkou. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
20.2.11 15:44

Nám pomáhá vykoupat, vodu cca o 2 stupně chladnější než je teplota, nesmí být studená. Zábaly se můžou jen na nožičky a předloktí a jen na chvilku nebo otírat mokrým hadříkem čelíčko. Pokud nezabírá sirup, zkus paralenový čípky. Jinak to chce vydržet, ona ta teplota má taky něco do sebe, je to obrana organismu. Taky je otázka z čeho ty teploty má, pokud trvají 3 dny určitě k doktorce. Držím palečky!

Teď ještě čtu rady ostatních, když střídáš Paralen (nebo Panadol) a Nurofen, tak můžeš dávat sirup po 4 hodinách, ale určitě nedávej větší dávku!

Příspěvek upraven 20.02.11 v 15:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.11 15:45

taky jsem potírala nožky octovou vodou a nám to zabralo skoro okamžitě :palec: sice docela „vůně“ ale fakt to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
20.2.11 15:49

Přesně jak se tu píše, dr. nám poradila, pokud teplota neklesá, dávat na střídačku nurofen a panadol po 3 hodinách, jinak se jeden druh za sebou může dávat až po 6ti hodinách a to je dlouhá doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
20.2.11 15:58

To jsem zapomněla napsat, jak tu píšou ostatní, střídat ty dva druhy. :oops: Nám tohle opravdu pomáhá, malá trpí na teploty a taky nic nezabíralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.11 17:03

ahojte mám aktuální problém, tak snad zakladatelce nebude vadit dotaz..
Malý včera v noci zvracel, průjem, dnes už jen jednou, ale měl 39 teploty, když se mu podal lék spadlo to úplně…
Nevíte jestli to můžou být zuby a hlavně i k dotazu co má zakladatelka, kdy byste už volali pohotovost?? 39 je ještě teplota, kdy se to dá v rodině zvládnout a nebo už volat…
Dítě jinak nekašle, rýmu nemá, takže kdy si myslíte, že už je načase zavolat?? Nad 38 nad 39 nad 40, kdy si myslíte, že je načase????? děkuji
My teda máme nachytané čípky, sirup a dětské prášky paralem asi mu to dám do čaje a radily ruky na zápěstí omotat chladným hadrem a čelo, asi klasika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.11 17:10

Zoubky to být můžou to nás taky pořád trápí,ale to zvracení mi tam moc nesedí.39 je dost,ale žádná katastrofa,ale taky záleží na tom kde jste se měřili?Jestli v zadečku,v pusince,podpaží.V zadečku se to ještě dá.My jsme doma zvládali 39,5 ale to už sem měla docela strach.Nebo zkus pomazat kotníčky octem.Nám to pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.11 17:13

jo a pokud má ten průjem větší a častý dej raději sirup než čípky-ty ti může hned vykadit.Jinak se držte :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
20.2.11 17:28

Z babských rad je na teplotu dobrý tvaroh. Na nožky, přes to ponožky, když se zahřeje, vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí