Zvracení 6týdenního mimča

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1242
19.2.11 20:41

zvracení 6týdeního mimča

zdravím všechny maminy!Mám 6týdeního chlapečka plně kojeného a už třetí den mi skoro po každém kojení blinká obloukem snad všechno co vypil.podotýkám,že plínka by se dala ždímat.vždy kojím maximálně 10minut a odedneška ho dávám odříhnout po 4řech minutách,ale nepomáhá to blinká pořád!tak nevím jestli je to normální? nebo jestli mám zajít k doktorce?
máte s tím některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13745
19.2.11 20:51

Mishulko, řekni to doktorce, ona ti asi doporučí něco na zahuštění mlíčka - např. Nutriton, rozpustíš to ve vodě, vznikne takový gel a pár lžiček dáš miminku před kojením. Nebo existuje sirup Gastrotuss baby. Přeju ať to pomůže :wink: A neboj, pokud má počůrané plínky a přibírá, tak to bude OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
19.2.11 21:15

Rika se tomu raflux.Jde o to,ze mimco nema dostatecne vyvinutou prepazku mezi zaludkem a jicnem.Casem se dovyvine.Mala mi to take delala.Ale je nutne to rict doktorce,u nas se to spravilo samo,ale nekdy je pru nutne vysetreni,zda je vse ok.Urcite ji to co nejdrive rekni,ale vse se casem spravi,uvidis.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.2.11 21:38

Určitě se poraď s doktorkou, jak říkají děvčata :think: , ale zbytečně se nestresuj, ať máš dost mlíčka. Časem se to upraví. :-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
19.2.11 21:47

Ahojky
Mojí dcerunce bude 5 měsíců a taky blinká od narození. V porodnici mi řekli že je to normální že miminka blinkají… byla jsem z toho nešťastná. Řekla jsem to mojí DR a ta mi doporučila nutriton. Má se míchat s MM 30ml. jedna odměrka když byla takhle malinká a stačilo 30 ml. tak jsem odstříkávala a dávala přes prst stříkačkou, pak nakojila. Asi od druhýho měsíce jí dávám 60 ml. 2 odměrky a míchám to se sunarem (je to rychlejší a DR říkala že to nevadí) a dávám jí to do flašky. Pozor může se odnaučit od prsa, u nás to ale jde prso miluje a nevzdá se ho :-D :-D :-D zkoušela jsem i ten gel gastro…nevím jak dál, ale ten nám nepomohl. Čekám každý den kdy se to zpraví a pořád nic. Mělo by to být do roka. My máme v postýlce i v kočárku vyvýšenou polohu, protože když má miminko reflux, tak se mu vrací mlíčko ze žaludku do pusinky. Je to jako když tě pálí žáha, proto i miminka s refluxem pláčou když leží a když ho vezmeš do ruky tak přestanou, se mu uleví. Co já se nanosila. Určitě se poraď s DR. přěji ať se vám to co nejdříve zpraví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
19.2.11 22:35

Je to celkem časté. Možná se taky chlapeček přežírá :-D To myslím v dobrém, naší slečně taky chutná a k tomu reflux… Zkus mu prso dřív sebrat, jestli ti to teda dovolí. Vypadá to fakt, že papá víc, než kolik se do něj vejde. V 6 týdnech už někteří kojenci sajou opravdu zkušeně a nakrmí se třeba jen za 5 minut.
MUDr. to ale řekni. Pokud přibírá, nebude asi problém. Záleží, jestli se chceš s Nutritonem patlat a jak závažný ten reflux je a samozřejmě jak přibírá. Neboj, časem to přejde - ale opravdu klidně až do toho roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
19.2.11 23:09

Malá od sestřenice to měla taky. Ale přibývala pěkně, tak dr řekla, že je to v pořádku, že to nevadí. Potom si půjčili od známých kojeneckou váhu, protože se jim zdálo, že opravdu vše co sní vyzvrací, ale jak ji začali vážit před kojením a potom, co se vyblinkala, tak zjistili, že vyblinká jen třetinu toho, co sní a dvě třetiny zůstanou v bříšku. Malé se to začalo zlepšovat okolo 6. měsíce, když začali dávat příkrmy. Ale dr. to určitě řekni.
Jim dr. řekla, že se malá napapá víc, než do ní vejde, ale když ji sestřenka zkusila od prsa vzít dřív, tak vyváděla, takže ji nechala, až sama přestala pít a malá se toho přebytku zbavila po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
20.2.11 09:11

Ahoj, tak mi jsme se tím trápili taky a vlastně ještě trápíme. Jediné co malé pomohlo byl Gastrotus gel, ten se dává po jídle, tak pět až deset minut. Ale zlepšilo se to, až když jsme začali s příkrmama, ale ted má každé ráno Nutrilon a blinká pořád, nejhorší bylo kojení, to jsem jí převlíkala třeba 4× během chvilky :zed: :zed: A když jsme někam chvátali, třeba do poradny, to byl děs :roll:

Ale určitě se to časem zlepší, sice to u někoho trvá dýl jako třeba u nás :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
26.2.11 21:49

moc děkuju za rady,ale nakonec sme jeli na pohotovost blinkal fakt hodně a zjistili nám vrozenou pylorostenózu(je to zužená kruhovitá svalovina mezi žaludkem a střevama která způsobuje,že obsah žaludku se nemůže vyprázdnit) a museli sme na akutní operaci bříška už sme doma naštěstí zdraví a v pořádku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí