Hnisá očičko

718
19.2.11 14:17

hnisá očičko

Ahojky prosim radu.Mám měsíc a půl staré mimi,už v porodnici mu teklo z očička a ted mu to začlo i hnisat,když jsem to říkala dětské dr. tak mi řekla že mu to mám vytírat vatičkou namočenou v teplé vodě,ale to vůbec nezabírá,nevíte co na to fakt pomáhá?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4417
19.2.11 14:56

ahoj, tak znovu zavolej nebo zajdi za doktorkou, malá to měla taky, měla to i před týdnem, dostala na to mastičku, ale ta je jen na předpis. :think:
Za 3 dny bylo po hnisu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
19.2.11 15:00

zajdi znovu za dr. a řekni, že to nepomáhá, že ji to hrozné hnisá. My také byli… Nejdříve sme jí zkoušeli ophthalmo-septonex… nezabral, tak nám předepsala Kanamycin a ten byl dobrý, ale mezitím jsem šla s Lili ležet do nemocnice, tam nám ty kapky nedali, tak se ji to vrátilo a pak pořád vracelo a minulý týden jsme byli na roztáhnutí slzných kanálků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
19.2.11 15:05

Ahojky, malá to měla taky od porodnice pořád slzelo a hnis jí to očičko zalepoval. Pořád nám Dr psala optalmo a ještě nějakou mastičku, ale nakonec jí stejně ve třech měsících čistili kanálky. Ale myslím, že obyčejnou vodou to vytírat moc nepomůže. Zkus zavolat někam na pohotovost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
19.2.11 15:05

jestli kojíte,tak stříkněte trochu mateřského mlíčka do očiček.Vážně to pomáhá,mám to vyzkoušené.Mlíčko je dobré i na rýmu(stříknout do nosních direk),na hnisavá ouška při píchnutí naušniček,na drobné ranky.Vážně je to neskutečný lék a hlavně zadarmo a přírodní :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
19.2.11 15:06

Ahoj mi měli to stejné, v porodnici ji teklo a potom hnisalo, tak jsme dostali různé kapičky a vždy to zabral jen na chvíli, přes léto dobrý a potom kolem 5.měsíce se jí to vrátilo tak ji prošplíchavali oční kanálky, doktorka mi řekla, že to moc velkým dětem dělat nechtějí, že už se potom špatně drží. Ale zvládli jsme to, akorát jak má rýmečku 2,5roku tak ji z toho pořád teče a hnisa, ale to je prý tím, že jji to dělali a že se to upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12889
19.2.11 15:07

Byla jsem s malou dvakrát na průplachu očních kanálků. Doporučuju důkladnou masáž očních kanálků (nejlépe si jí nechat ukázat přímo na sobě) a kapat Omisan baby (je na přírodní bázi a doporučili nám jí na očním). Jinak jsme kapali pamykoin, kamycin a já nevím co ještě a pořád se to vracelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
19.2.11 17:01

Taky souhlsaím, nám to hnisalo ještě dée, zabraly nám pouze masáže, nech si to ukázat, nic na tom není.Ale my jsme s tím také měli problém

• Citovat
  • Upravit
15074
19.2.11 18:09

Taky od porodu válčíme s jedním okem (necelý tři měsíce má malá). Kapali jsme různýma kapkama, ale pořád nic. Vypadá to na ucpanej kanálek, ale na oční nás doktorka ještě neposlala, prý až po dvou měsících věku.
Teď kapeme borovou vodu několikrát denně a masáž koutku. Ale chce to masírovat pořádně, to se nám daří teprve pár dní, kdy se do toho obul manžel s vervou. Já byla moc měkká, ale už to zvládám taky:-) A pěkně lítaj hnisy z oka. Tak snad se to upraví.
To vykapávání mlíkem nám taky radila doktorka, ale zatím jsem to zkoušela málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
19.2.11 18:15

taky jsme na to hodně trpěli když byl menší ,my jsme kapali opthalmo sep… nevím ted jak se to píše :oops: a potom i mastička myslím je toho druhu nejsem si jistá to nám dali v lékarně, a vždy pomohlo, musí se furt kapat a pečlivě otírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
20.2.11 12:16

Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, ale dceři to dělalo taky. Dětská nám dávala Opthalmo a to stejně nezabralo, tak jsem se sebrala a vyrazila na oční (sama a bez doporučení). Stejně jsme skončili na průplachu kanálků, ale oční to alespoň urychlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
20.2.11 12:59

Ahoj, tak nám očička, hlavně tedy to levé taky hnisalo, asi 4 dny po návratu domů z porodnice, pořád očičko slepené hnisem, ani ho nemohla chudinka pořádně otevřít a my jsme koupili borovou vodu a čistili to jen tím a už druhý den to měla lepší a třetí den už očička krásně čistá… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
20.2.11 17:59

Naší malé také hnisá očíčko,už v porodnici začlo.vytíráme borovou vodou a vše se ztratilo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.2.11 16:06
misacek00 píše:
Ahojky prosim radu.Mám měsíc a půl staré mimi,už v porodnici mu teklo z očička a ted mu to začlo i hnisat,když jsem to říkala dětské dr. tak mi řekla že mu to mám vytírat vatičkou namočenou v teplé vodě,ale to vůbec nezabírá,nevíte co na to fakt pomáhá?Děkuji

ahoj, nám slzí očíčko asi už 3 týdny + trošku hnísek - měli jsme dvoje kapičky a nic nezabralo. jdeme na výplach. sice je to nepříjemný, ale už aby malé něco pomohlo a ten výplach by měl - v našem případě máme ucpaný slzný kanálek a neodtékají nám slzičky a zároveň se nám v očíčku tak usazuje bordel :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
21.2.11 17:50

Ahojky, nám hnisaly očička obě dvě, ze začátku jsme vyzkoušely asi 5 kapek různých druhů, nic nezabíralo, na prvních průplachu jsme byly ve 3 měsících, to pomohlo jednomu očku a na druhém nyní v 7,5 měsících a už se doktorka bála, že je na to malá moc velká, ale naštěstí to zabralo a máme obě očka v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí