Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
poraďte mi. Malá měla při narození 3500g a 52cm, teď má 3,5měsíce a má 64cm a 6kg. Malá přestala přibírat a poslaly nás na nefrologii.Byly jsme v nemocnici, kde nám zjistili rotavirovou enteritidu. Pořád nám to trvá. Do poradny chodíme každý týden. Teď přibrala za týden 130g a doktorce se to zdá málo, tak mi doporučila dávat UM-nutradefense. Jenže mě se to zdá dost, vypije si ode mně minimálně 600ml, koupila jsem si dig.váhu a vážím, kolik vypije.Občas jsem jí dávala dokrm po lžičkách. Měla jsem strach, že mám málo mléka, tak jsem často odstříkávala, mléko mi naběhlo. Jenže malá po přiložení začala plakat a vyvádět, takže jsem jí oddělala a dávala buď dokrm nebo mé odstříkané mléko. Později jsem došla na to, že malá je líná pít z prsa a radši si počká, až jí to budu lít po lžičkách do pusy. Z láhve pít neumí, převaluje ji v puse, jak dědáček žvýkací tabák. Ani na dudlík není zvyklá. Takže jsem jí přestala dávat dokrm a ostříkané mléko a čekám, až bude mít hlad a bude pít z prsu.
Myslíte, že nedělám chybu????
Jak ji mám naučit pít z láhve? Po těch lžičkách je to nekonečné a hodně se toho vybryndá.
Moc díky.
Verča
ahoj - za sebe bych doporučovala suplementor- medela dělá dobré, to bys odstříkala své mlíko,nalila ho do flašky a malá by pak při pití zároveň jakoby sála z prsu f dá se i půjčit, koupit nový či z druhé ruky
nebo ještě zkusit stříkačkou přes prst, na netu určitě najdeš spoustu odkazů, jak na to, držím palce, sice je to náročné, ale myslím si,že to stojí za to ![]()
Já kojím každé 3 hodiny a v noci 1× po 5, 1× po 4hodinách. Když ji nekrmím lžičkou, tak za půl hodiny chce jíst max. za hodinu.
teď to nějak nechápu - když kojíš po 3 hodinách, to je krásné, tak nechápu,kdy tedy krmíš lžičkou
![]()
můžu doporučit lahvičku tommee tippee. Nám se osvědčila
S krmením a křičením po krátkém intervalu jsme měli taky problém. Přes den kojim a dokrmuju MM z lahvičky a před spaním má jednu dávku UM. Nutradefense mám taky a připadá mi, že chutná jak moje mliko, ale každý ho má asi trošku jiný.
Jinak sestřička říkala, že pokud je přírustek za týden 100g tak jsou spokojeni.
Držím palečky
Neo, já myslím, že kojíš krásně a přibírá taky dobře. Můj syn má 4,5 měsíce a 6kg ještě nemá. Kojím po 2 hodinách, v noci taky, přibírá mi dobře, hlad nemá.
Vyprdni se na dokrmování a zkus jí zase naučit na prso, já nechápu ty doktorky, asi by chtěly aby dítě přibíralo 1kg za tejden
![]()
no, ona si totiž ode mně vypije jen 70ml, tak ji pak hned láduju lžičkou. Buď odstříkaným mlékem nebo UM. Ale odstříkávala jsem ručně a pro mám docela dodělaný, tak mě bolí na dotek a mám ho pohmožděné, tak odstříkávat už asi nebudu.
nikita066 píše:
můžu doporučit lahvičku tommee tippee. Nám se osvědčilaS krmením a křičením po krátkém intervalu jsme měli taky problém. Přes den kojim a dokrmuju MM z lahvičky a před spaním má jednu dávku UM. Nutradefense mám taky a připadá mi, že chutná jak moje mliko, ale každý ho má asi trošku jiný.
Jinak sestřička říkala, že pokud je přírustek za týden 100g tak jsou spokojeni.
Držím palečky
A kolik mělo tvoje dítko, když se narodilo?
neo764 píše:
no, ona si totiž ode mně vypije jen 70ml, tak ji pak hned láduju lžičkou. Buď odstříkaným mlékem nebo UM. Ale odstříkávala jsem ručně a pro mám docela dodělaný, tak mě bolí na dotek a mám ho pohmožděné, tak odstříkávat už asi nebudu.
tak to bych řekla, že pije málo, protože má málo - přikládáš z obou prsou? a po nakrmení bych znovu odstříkala - ikdyž to nebude téměř nic, jde o to, že zvýšíš laktaci a na odsávání bych si koupila, nebo půjčila odsávačku - někomu stačí mechanická, mě nestačila, mě to s ní nešlo, kupovala jsem el. medelu mini electric, dá se na mimibazaru koupit i z druhé ruky - ta investice za to stojí, to mi věř ![]()
Mi jsme byli malincí. Měl 2,920 a 47cm a teď má 4,180. Ale dlouho jsme bojovali se žloutenkou a pil malinko a nepřibíral. Bylo to tak mínus 2 až plus 2g týdně, no raději na to období nemyslet
Neo tak jí nedokrmuj, když bude mít hlad, tak si řekne třeba zas za hodinu…(pokud teda nějak extrémně neřve).
Syn se před pár dny najednou taky začal u kojení vztekat, nechtěl se přisát (kojím s kloboučky). Vadilo mu, že to hned neteče, že musí chvíli dudat na prázdno, aby se to spustilo. Tak se prostě jeden den vztekal, nejedl 4 hodiny, pak se mi podařilo mu tam to prso nacpat. Za pár dní zase pije normálně ![]()
no, ona právě nemá málo. Prsa jsem střídla. když chce, tak si z jednoho vytáhne i 85 a pak jsem dávala druhé. Jenže teď začne dělat povyk u jednoho po 4 minutácha když ji dám k druhému, tak zas pije asi 4 minuty a pak nechce. Mlíko tam je, protože jsem jí ostříkávala a pak jí to dala po lžičkách. A to jsem jí odstříkla 60ml a na lžičce snědla 40ml. Ona je asi fakt líná tahat. Nic jiného mě nanapadá. Nechci jí to dávat lžičkou, to je nekonečné a pak by nechtěla tahat vůbec.fakt mě to štve.
AnastazieB píše:
Neo tak jí nedokrmuj, když bude mít hlad, tak si řekne třeba zas za hodinu…(pokud teda nějak extrémně neřve).
Syn se před pár dny najednou taky začal u kojení vztekat, nechtěl se přisát (kojím s kloboučky). Vadilo mu, že to hned neteče, že musí chvíli dudat na prázdno, aby se to spustilo. Tak se prostě jeden den vztekal, nejedl 4 hodiny, pak se mi podařilo mu tam to prso nacpat. Za pár dní zase pije normálně
asi to tak udělám…musí si zvyknout, že se musí snažit. A ne jí to lít do krku bez práce.
no tak jí prostě nech, co si vytáhne… nebo pak řve? když jí nedokrmíš, tak si uvědomí, že nic jinýho nebude a zase začne pořádně pít… pokud by plakala, tak bych jí dala třeba po 15min zase z prsa, ale lžičkou prostě ne…
dej vědět, jak to dopadlo ![]()