Kojení a dokrm UM

122
19.2.11 11:10

Kojení a dokrm UM

Ahoj holky,

poraďte mi. Malá měla při narození 3500g a 52cm, teď má 3,5měsíce a má 64cm a 6kg. Malá přestala přibírat a poslaly nás na nefrologii.Byly jsme v nemocnici, kde nám zjistili rotavirovou enteritidu. Pořád nám to trvá. Do poradny chodíme každý týden. Teď přibrala za týden 130g a doktorce se to zdá málo, tak mi doporučila dávat UM-nutradefense. Jenže mě se to zdá dost, vypije si ode mně minimálně 600ml, koupila jsem si dig.váhu a vážím, kolik vypije.Občas jsem jí dávala dokrm po lžičkách. Měla jsem strach, že mám málo mléka, tak jsem často odstříkávala, mléko mi naběhlo. Jenže malá po přiložení začala plakat a vyvádět, takže jsem jí oddělala a dávala buď dokrm nebo mé odstříkané mléko. Později jsem došla na to, že malá je líná pít z prsa a radši si počká, až jí to budu lít po lžičkách do pusy. Z láhve pít neumí, převaluje ji v puse, jak dědáček žvýkací tabák. Ani na dudlík není zvyklá. Takže jsem jí přestala dávat dokrm a ostříkané mléko a čekám, až bude mít hlad a bude pít z prsu.
Myslíte, že nedělám chybu????

Jak ji mám naučit pít z láhve? Po těch lžičkách je to nekonečné a hodně se toho vybryndá.
Moc díky.
 Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
19.2.11 11:39

ahoj - za sebe bych doporučovala suplementor- medela dělá dobré, to bys odstříkala své mlíko,nalila ho do flašky a malá by pak při pití zároveň jakoby sála z prsu f dá se i půjčit, koupit nový či z druhé ruky

nebo ještě zkusit stříkačkou přes prst, na netu určitě najdeš spoustu odkazů, jak na to, držím palce, sice je to náročné, ale myslím si,že to stojí za to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.2.11 11:40

jo a s tím jídlem - za jak dlouho si řekne o jídlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.2.11 11:49

Já kojím každé 3 hodiny a v noci 1× po 5, 1× po 4hodinách. Když ji nekrmím lžičkou, tak za půl hodiny chce jíst max. za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.2.11 12:05

teď to nějak nechápu - když kojíš po 3 hodinách, to je krásné, tak nechápu,kdy tedy krmíš lžičkou :nevim: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.2.11 12:16

můžu doporučit lahvičku tommee tippee. Nám se osvědčila :palec: S krmením a křičením po krátkém intervalu jsme měli taky problém. Přes den kojim a dokrmuju MM z lahvičky a před spaním má jednu dávku UM. Nutradefense mám taky a připadá mi, že chutná jak moje mliko, ale každý ho má asi trošku jiný.
Jinak sestřička říkala, že pokud je přírustek za týden 100g tak jsou spokojeni.
Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13895
19.2.11 12:17

Neo, já myslím, že kojíš krásně a přibírá taky dobře. Můj syn má 4,5 měsíce a 6kg ještě nemá. Kojím po 2 hodinách, v noci taky, přibírá mi dobře, hlad nemá.

Vyprdni se na dokrmování a zkus jí zase naučit na prso, já nechápu ty doktorky, asi by chtěly aby dítě přibíralo 1kg za tejden :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.2.11 12:23

no, ona si totiž ode mně vypije jen 70ml, tak ji pak hned láduju lžičkou. Buď odstříkaným mlékem nebo UM. Ale odstříkávala jsem ručně a pro mám docela dodělaný, tak mě bolí na dotek a mám ho pohmožděné, tak odstříkávat už asi nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.2.11 12:25
nikita066 píše:
můžu doporučit lahvičku tommee tippee. Nám se osvědčila :palec: S krmením a křičením po krátkém intervalu jsme měli taky problém. Přes den kojim a dokrmuju MM z lahvičky a před spaním má jednu dávku UM. Nutradefense mám taky a připadá mi, že chutná jak moje mliko, ale každý ho má asi trošku jiný.
Jinak sestřička říkala, že pokud je přírustek za týden 100g tak jsou spokojeni.
Držím palečky

A kolik mělo tvoje dítko, když se narodilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.2.11 12:27
neo764 píše:
no, ona si totiž ode mně vypije jen 70ml, tak ji pak hned láduju lžičkou. Buď odstříkaným mlékem nebo UM. Ale odstříkávala jsem ručně a pro mám docela dodělaný, tak mě bolí na dotek a mám ho pohmožděné, tak odstříkávat už asi nebudu.

tak to bych řekla, že pije málo, protože má málo - přikládáš z obou prsou? a po nakrmení bych znovu odstříkala - ikdyž to nebude téměř nic, jde o to, že zvýšíš laktaci a na odsávání bych si koupila, nebo půjčila odsávačku - někomu stačí mechanická, mě nestačila, mě to s ní nešlo, kupovala jsem el. medelu mini electric, dá se na mimibazaru koupit i z druhé ruky - ta investice za to stojí, to mi věř :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.2.11 12:29

Mi jsme byli malincí. Měl 2,920 a 47cm a teď má 4,180. Ale dlouho jsme bojovali se žloutenkou a pil malinko a nepřibíral. Bylo to tak mínus 2 až plus 2g týdně, no raději na to období nemyslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13895
19.2.11 12:31

Neo tak jí nedokrmuj, když bude mít hlad, tak si řekne třeba zas za hodinu…(pokud teda nějak extrémně neřve).
Syn se před pár dny najednou taky začal u kojení vztekat, nechtěl se přisát (kojím s kloboučky). Vadilo mu, že to hned neteče, že musí chvíli dudat na prázdno, aby se to spustilo. Tak se prostě jeden den vztekal, nejedl 4 hodiny, pak se mi podařilo mu tam to prso nacpat. Za pár dní zase pije normálně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.2.11 13:06

no, ona právě nemá málo. Prsa jsem střídla. když chce, tak si z jednoho vytáhne i 85 a pak jsem dávala druhé. Jenže teď začne dělat povyk u jednoho po 4 minutácha když ji dám k druhému, tak zas pije asi 4 minuty a pak nechce. Mlíko tam je, protože jsem jí ostříkávala a pak jí to dala po lžičkách. A to jsem jí odstříkla 60ml a na lžičce snědla 40ml. Ona je asi fakt líná tahat. Nic jiného mě nanapadá. Nechci jí to dávat lžičkou, to je nekonečné a pak by nechtěla tahat vůbec.fakt mě to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
19.2.11 13:08
AnastazieB píše:
Neo tak jí nedokrmuj, když bude mít hlad, tak si řekne třeba zas za hodinu…(pokud teda nějak extrémně neřve).
Syn se před pár dny najednou taky začal u kojení vztekat, nechtěl se přisát (kojím s kloboučky). Vadilo mu, že to hned neteče, že musí chvíli dudat na prázdno, aby se to spustilo. Tak se prostě jeden den vztekal, nejedl 4 hodiny, pak se mi podařilo mu tam to prso nacpat. Za pár dní zase pije normálně :wink:

asi to tak udělám…musí si zvyknout, že se musí snažit. A ne jí to lít do krku bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13895
19.2.11 13:09

no tak jí prostě nech, co si vytáhne… nebo pak řve? když jí nedokrmíš, tak si uvědomí, že nic jinýho nebude a zase začne pořádně pít… pokud by plakala, tak bych jí dala třeba po 15min zase z prsa, ale lžičkou prostě ne…

dej vědět, jak to dopadlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky