Kojení a chřipka u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
rozmary
19.2.11 21:04

Kojení a chřipka u miminka

Malá 5 měsíců,chytla u Dr. pořádnou chřipajznu,kašle jako starej kuřák,má rýmu jako trám a každou chvíli teplotu,k tomu měla ještě průjem,takže nám doktor dal kapky Hylak :zed: .V pátek nám doktor říkal že na poslech nic neslyší,ale dneska malá sípe,píská při kašlání úplně hrozně,má stoptusin,ale připadá mi že to vůbec nepomáhá a hlavně vůbec nechce baštit,je to asi normální,když člověku není dobře tak nejí,ale takovej prcek :nevim: Kojila jsem naposledy ve čtvrt na šest,o půl osmí usnula,tak nevím jestli jí mám burcovat,nebo nechat vyspat,třeba potom bude papat líp :nevim:,Při posledním vážení po třech týdnech přibrala jen 310g,což je nic moc a doktorovi se to moc nelíbilo,jenže teď je plná hlenů,v úterý máme raději přijít na převážení,ale asi težko teď něco přibere :zed: A k tomu ještě ten Hylak,dostat ho do ní je šílenej boj,dusí se kope jí to jako na zvracení a do toho kašle a strašně brečí :-( ,jinak naprosto vzorovej pacient,myslím že s tím mlíkem to není úplně super kombinace,kroutí se mi pak celej den jak divá a pláče,tak nevím,poraďte,mám jí nechat spinkat,třeba pět hodin?Normálně kojím po třech,když je ta váha nic moc měla bych jí asi nutit co nejvíc,ale ona si ani necucne a jen brečí :think:
Jinak váhu má na necelých pěti měsících 6050g.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2639
19.2.11 21:33

S takovým miminkem k Dr.jen do poradny, kde chodí jen zdravé děti. Je mi líto, že se tak trápíte. :cry: Jestli jen suše pokašlávala, pak chápu Stoptussin. Ale když už jsou hleny a je taková "zachrmlaná, je super Mucosolvan junior. Ten jsme dávali ve 3 měsících a zabral během 3 dnů (1,4ml.
Spánek…na jednu stranu je dobré nechat ji vyspat, na druhou stranu…když teplotuje, je třeba pít, protože potem taky tělíčko ztrácí vodu. :-( Třeba se bude budit.
Kdyby se to nějak horšilo, asi bych šla zítra na pohotovost, ale to musíš posoudit sama. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
19.2.11 21:53

Má teplotu spíš jenom poránu,jinak je se mi zdá bez teploty,ale ten kašel :roll: A byly jsme jen v poradně pro kojence,jenže i tak byla napůl plná čekárna a samé kašlající miminko :zed: k tomu starší sestřička,která byla 14 dní doma s tím samým,takže těžko říct kde to chytla :nevim: Ještě chvíli počkám,pak jí zkusím vzbudit.Jak dlouho může kojeneček nepít,aby to nemělo nějaké dehydratační následky?Zatím za ty tři dny byla nejdýl bez pití pět hodin přes noc a to si myslím není ještě tak hrozný :think:,dnes byla od 9 od rána vzhůru,spinkala asi 10 minut poo,tak si myslím že se potřebuje trochu dotáhnout,aby měla sílu baštit :think:

• Citovat
  • Upravit
891
19.2.11 22:19

Vypadá to, že se asi opravdu potřebuje vyspat. Zdravý kojenec může být bez pití klidně i 8 hodin - naše malá (3,5 měs.) tak 2× do týdne takhle prospí celou noc. Ale když je nemoc, těžko říct. Asi bych ji ale nechala spát, jestli teď neměla teplotu. Zkusila bych hlídat, až se začne trochu budit, tak postupně aktivovat, nenechat usnout znova. Držím palce, ať jste brzo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
19.2.11 22:19

Jasně, pokud to máš takhle, tak ji raději nebuď. Ať se bobánek vyspinká. To se nedehydruje. Já myslela, že ti tak teplotuje večer a v noci. :-) A tomu, aby mimi něco nechytlo od starších souroz. se zabránit nedá. Nám to taky starší dotáhli domů :-D Tak ať to zvládnete a brzy se uzdravte a hlavně v klidu,ať máš dost mlíčka :-D :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
20.2.11 20:14

Jak je dneska tvému mimiskovi? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.2.11 21:45

Ahoj,no dneska už baští líp,kašle teda pořád hrozně,ale už se aspoň směje :-) Včera večer už jsem jí nedala Hylak a dneska ani jednou,měla ho brát 3 krát denně,ale vpravit ho do ní byl děsnej boj a když jsem viděla jak se u toho dáví a řve,tak jsem se raděj vrátila k normálním laktobacílkům a už se nekroutí a papá pěkně.takže spojení mlíko Hylak nám asi opravdu nesedlo :poblion: Teploty už taky zmizly tak snad máme vyhráno :wink:

• Citovat
  • Upravit
2639
21.2.11 21:29

:potlesk: snad už to bude jenom lepší. Jdete zase do poradny? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
22.2.11 22:17

Ahoj,jj dneska jsme byly v poradně na převážení,přibrala 70g za 5 dní,nic moc,ale na tu bídu 8-) Doktor nám dovolil dnes vysadit Hylak,že už vypada dobře,kdyby chudák věděl že jsem jí ho vysadila už v pátek :mrgreen: Ale odpoledne jsme si teda užili,nacpala jsem se dneska krupicovou kaší,nevim jestli to má spojitost,ale malá od půl pátý řvala jak tur,vůbec nebyla k utišení,slzy jak hrachy,až jsem si říkasla že pojedeme s ouškem :zed: O půl 9 vytuhla,tak uvidím s jakou se vzbudí.Myslíte že by to mohlo bejt po tý kaši?Jinak mě fakt nic nenapadá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8707
23.2.11 09:43

Ahoj moje dcerak před mesicem chytla nejakej moribundus a mela z toho zapal plic jak ty píšeš strašnej dávivej kašel zahlenená nepila co vypila vyblila…ztratila za tyden 150g jediné co v sobe udržela byl rýžový odvar a čaj…pořád jen spinkala a když už se vzbudila tak vypila max 40ml a za chvili se rozkašlala a bylo to venku samý hleny.....ale zabrala antibiotika jeste dva dny jsem ji davala odvar slazený glukopurem a redený 1/3 MM aby mela nejakou energii…za 3 dny nabrala 200g jakmile se rozjedla…naštestí nemela teplotu…
taky jsme byli jen na kontrole na rehabce kvuli vojtovce a privezli si tohle jen jsem se modlila aby to nechytilo druhé dvojče nastesti to odnesl jen rymou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
23.2.11 10:07
rozmary píše:
Ahoj,jj dneska jsme byly v poradně na převážení,přibrala 70g za 5 dní,nic moc,ale na tu bídu 8-) Doktor nám dovolil dnes vysadit Hylak,že už vypada dobře,kdyby chudák věděl že jsem jí ho vysadila už v pátek :mrgreen: Ale odpoledne jsme si teda užili,nacpala jsem se dneska krupicovou kaší,nevim jestli to má spojitost,ale malá od půl pátý řvala jak tur,vůbec nebyla k utišení,slzy jak hrachy,až jsem si říkasla že pojedeme s ouškem :zed: O půl 9 vytuhla,tak uvidím s jakou se vzbudí.Myslíte že by to mohlo bejt po tý kaši?Jinak mě fakt nic nenapadá :nevim:

Já jim krupičku docela často a myslim že v pohodě, ale to co ty popisuješ prožíváme už třetí večer a vůbec nevim proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
23.2.11 10:23

No jejda,tak to je chuťovka,malou to drželo ještě celou noc,skoro nespala,každou chvíli se budila s pláčem,hodně hlasitým :zed: teď usnula,ale pořád pofňukává,tak teda fakt nevím co by to mohlo bejt,kaše je hodně těžko stravitelná jak jsem se dočetla,ještě nekakala,tak třeba se jí pak uleví 8-o jo jsou to šoky z prťousama :roll: ,taky jsem asi před 14 dny vysadila baby calm,tak si třeba bříško na něj zvyklo a teď je problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4515
23.2.11 10:41

Hm tak to je divný, to vypadá že jí něco trápí.Nemůže to být spojený s tim jak byla nemocná?A nebo jí bolí to bříško chudinku.Tak držim palečky, ať se jí brzy uleví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
23.2.11 22:31

Baby calm je prý návykový… nám zabraly v 6 týdnech probiotické kapky od firmy Gaia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí