Čím srazit teplotu u 9 měsíčního chlapečka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepř. Alichi
20.2.11 17:34

Jak již bylo řečeno - střídat Nurofen s Panadolem/Paralenem a zábaly bych teda nezavrhovala - u takto malých dětí opravdu spíš jenom „octové ponožky“ (poměr ocet:voda 1:1), opakovat 3× po deseti minutách, na ty octové ponožky navléct druhé suché, dítko klidně pořádně zakrýt, ale ty nožky ať odvětrávají. A jak už někdo psal, pokud dělat zábaly, nesmí být nožičky studené.
Teplota 39 se dá zvládnout doma, pokud alespoň po užití léku či zábalu klesne. Na pohotovosti by asi nic moc víc neviděli (tímto ale nechci od návštěvy odrazovat). Taky jsem toto řešila tento týden - 39,5 a zvažovali jsme, jestli frčet na pohotovost, ale pak jsem volala pediatrovi a domluvili jinou „taktiku“. Ale můžu říct, že jsem byla šťastná" (i když to zní blbě) i za teplotu 38,8…

• Citovat
  • Upravit
990
20.2.11 17:35

my taky střídáme nurofen a panadol. u panadolu nebo paralenu pozor, musí se dodržet ten minimální šestihodinový odstup, protože hrozí předávkování!!! Nurofen se zkrátit v nejhorším případě trochu dá, ale to už bych řešila s dr. Někde musí být příčina a ta by se měla už odstraňovat. Zábaly stačí jak už bylo zmíněno jen o cca dva stupínky chladnější než aktuální teplota těla, aby to dítě to vydrželo potřebných 15-20min a nebylo to tak drastický 8-o jinak babské rady nemám, nějak u malochů nemám chuť experimentovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
20.2.11 17:50

Ahoj,
hlavně opravdu teplotu srážejte, malá měla mezi svátkama z teploty febrilní křeče a přestala nám dýchat, naštěstí jsme na to přišli včas a zavolali záchranku. Léky střídat jak už tu bylo napsáno, plus k tomu kombinovat zábaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.11 18:28

jak nesmí být studené nohy ?? dávám vlažnou utěrku nanožky po lýtka.. to ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.2.11 18:34

Jako když má horečku a má při tom studený ručičky a nožičky,tak by se neměly balit do studena

• Citovat
  • Upravit
14335
20.2.11 18:35

má je teplé ručičky a nožičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.11 18:35

Nesmí být studené když celý jinak hicuje,to se pak ty zábaly dávat nemají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.11 18:37

malý je teplý všude stejně bych řekla, žádné rozdíly… celého ho balit do zábalu nechci, asi , že tak dáváme jenom zápěstí a otíráme čelo a kotníky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
20.2.11 18:39

a můžu se zakladatelky zeptat na důvod horečky? rostou zuby? má další přiznaky nemoci? Já jenom, že často takto vysoké horečky bez příčiny mohou signalizovat zánět ledvin, takže zítra určitě volej doktorce a zkus chytit sterilní moč. v lékárnách se prodávaji takové nalepovací pytlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.11 18:41

a jak se chová když má tu teplotu sraženou?Malá když ji rostly zoubky a měla teplotu jen polehávala ale když jsme ji dali panadol a teplota ji klesla-a zároveň to pomohlo od bolesti byla zase „normální“ tak bylo jasné že ji trápí jen ty zoubky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
20.2.11 18:42

Nemusí to znamenat jen zánět ledvin, malá měla vysoké teploty, a pak se jí rozjel průjem.
My jsme dávala i ledové obklady do třísel, to nám poradili v nemocnici, že nejvíce zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.11 18:48

hele holky a můžou to být zoubky, já vím, že otravuju, ale máme pomalu ke 40, tak jsme z toho špatní,,
Jak jsem psala průjem zvracení v noci, ale dnes přes den nezvracel, jednou a to kvůli tomu, že skákal a dělal blbiny.. pak teplota na 39a jakmile jsme dali léky, tak spadla okolo 37 a něco do 38 a pak celý den nic a až zas teď najedou.. nejí, ale je normální - jakože hraje si dělá kraviny a hodně pije, neřekla bych , že mu je vyložene na blití…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
20.2.11 18:51

Kváčku: určitě to může být k průjmu a zvracení. Je normální, že večer teplota stoupá. Důležité je, aby hodně pil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
20.2.11 18:51

tak to vypadá na ty zoubky.kdyby ho trápilo něco víc než jen zoubky,tak by si určitě tak nehrál a jen by polehával.Hold jak se mu tam pohne bolí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
20.2.11 18:54

právě přes den mi nezvracel - nejedl to je pravda, ale napříkald teď mi vypil flašku čaje kubíka , jakože flašku od Kubíka, jinak mám bylinkový čaj i přes den pil a nenatahovalo ho to.. jenom v noci asi 5 krát štávy z něho a ráno průjem, ale monžá to bylo tím, že jenom pil i přes den, takže i pak měl průjem…takže si myslím, že něco od žaludku by to nemělo být :think: :think:
jinak má malý dva roky a nevíme, jelikož je první naše, co s ním dávát zábali?? celého těla nebo ne, bojím se toho, že ho otřepe zimnice :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí