Otáčí se na bříško, co dál?

1318
20.2.11 19:34

Otáčí se na bříško,co dál?

Ahojte maminy :mavam:
Tak Karolínka už se krásně otáčí na bříško,ale zpět na záda se jí moc nechce.Četla jsem tu o různých fíglech,jak mimčům pomoct otáčet se na bříško,existují i nějaké fígle jak se točit z bříška na záda?A prosím Vás,jak vypadá když si mimčo poprvé sedne? :huban: děkuju za odpovědi …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
FloraBolger
20.2.11 19:41

Ahojky - dcerku jsem v otáčení zpět na záda nijak nepodporovala, nechala jsem tomu volný průběh. Otáčet se začala spontánně cca měsíc po tom, co se naučila otočit na bříško.
A sezení - po zkušenosti se synem (a s dětmi kamarádek) si děti většinou sednou až když se dostanou na kolínka. První posazení je většinou „z boku“ (snad jsem to vysvětlila pochopitelně) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1318
20.2.11 19:48

Palino:děkuju :kytka: já jí nijak podporovat nebudu,ani na bříško jsem jí nepomáhala.Jen mě zajímá,jak to ted bude fungovat dál :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.2.11 19:58

No Majda se otočila v 5ti měsících, pak v osmi se plazila, v deseti lezla, sedla si i stoupla najednou a od 13ti měsíců chodí=)
Otočení z břicha na záda si nějak nepamatuju, ona to snad ani nedělala, na bříšku byla spokojená.

Správně si mají mimina sednout tak, že jsou na kolínkách a kecnou si na bok, nejdřív se i opírají o ruce - a postupně to vyrovnají, že sedí rovně na zadečku a ruce už mají volné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
20.2.11 20:20

náš syn se nikdy z bříška na záda nenaučil otáčet, až později jak si uměl sednout tak se svalil i na záda, jinak to ani nepotřeboval. Z lehu bříšku se naučil plazit v 6m a to byla větší sranda. Poprvé si sedl v 8,5měs tak že se z kleku zvedl a seděl si mezi patičkama, potom seděl s jednou nohou dopředu a pak s obouma. Rehabilitační to považovala za sed i mezi patičkama

• Citovat
  • Upravit
FloraBolger
20.2.11 20:20
petrusepetrus píše:
Palino:děkuju :kytka: já jí nijak podporovat nebudu,ani na bříško jsem jí nepomáhala.Jen mě zajímá,jak to ted bude fungovat dál :pankac:

Není zač :kytka: . Berunka se na bříško otočila někdy v 5ti měsících, cca za měsíc i opačný postup (jak jsem psala). Plazit se začala včera a taky jsem zvědavá, jak rychlé budou další pokroky :wink:

• Citovat
  • Upravit
25324
20.2.11 20:57

Ahoj,náš malej se začal otáčet na bříško v 6m,a současně tam i zpět.Pak,v 8m se začal plazit.Jinak mimi si správně sedne,když péruje na kolínkách-na všech čtyřech-a pak jakoby zadečkem hodí do boku,dlaněma se opírá o zem,a jakoby se v zádech napřímí.Snad jsem to popsala dobře.Jo,a nemusí to vše udělat najednou,třeba náš malej dlouho seděl jakoby v předklonu,a dlaněma se opíral o zem,a pak se postupně narovnával v zádech,byl si jistější,a ručičky zaměstnával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
20.2.11 20:58

Otáčet na záda se naučí podle mě velmi rychle - někdy až nečekaně :) pak přijdou sudy… plazeni. Dcera mi taghle spadla z postele :-DDD
Sedět se naučila v 8mi měsících, nejdřív ležela na boku, nohu jakoby přes nohu a postupně se jí nějak podařilo se do toho sedu dostat :)
nebo taky ze všech čtyřech… sedla si jakoby na bok…
přikládám fotku, co dlouuhou dobu předchazelo sedu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
20.2.11 21:22

Můj syn se taky z bříška na záda nepřetáčel, na zádech se mu nelíbí doteď. Ani sudy nikdy neválel, začal se radši plazit, když se chtěl někam dostat. A sednul si až ze stoje na 9m. Nejdřív se naučil plazit, lézt, stavět se a pak si teprv sednul :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
20.2.11 21:47

Laura sa otočila prvý raz v troch mesiacoch, z brucha na záda nič, anbi sudy nikdy neválala, potom dlho dlho nič, začala sa plaziť v 7 mesiacoch a za 14 dní už lozila, klekala si a teraz čakám, kedy si konenče sadne. Zatiaľ sa dáva len do „polosedu“, zo 4 sa dá na bok a pridržuje sa rukou, takže úplný sed do ešte nie je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
21.2.11 00:20

:palec: holky super,moc pěkně popsaný a děkuji i za fotečku :huban:
Jsem na tu naší cácorku zvědavá,zatím za ní lítám stokrát denně,když se jí na bříšku nelíbí a hysterčí,ale koneckonců jsem mám a nevadí mi to :lol:
Děkuju Vám moc holky a přejeme dobrou noc :huban: :huban: :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
21.2.11 13:33

Ahojda tak u nás je to asi podobně jako u všech od 5 měsíců se otáčí ze zad na bříško, opačně to nepotřebovala takže si v pohodě na bříšku kopala a koukala na hračky :lol: teď v 6 měsících se začíná plazit když něco chce sebrat anebo se k tomu dokutálí, takže občas se z bříška na záda překulí jen kvůli tomu že je něco hoooodně daleko. :lol: Je to psina a každý den je vidět jak to zdokolnaluje a zdokonaluje. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí