Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No procházím si ted něčím podobným a taky bych rááda věděla, mám zánět asi nějaký chronický, ale zas někde jinde, už asi 3antibiotika, amoksylav vubec nezabral, furt mě to pobolívá, ultrazvuk, krev, vše v pořádku. Tak nějak vím jak se cítíš už jsem skoro měsíc doma v pátek jdu na kontrolu a fakt nevím
@Mayaa007 já jsem doma sice „jen“ týden, ale přijde mi to nekonečný..navíc v z práce na mě tlačí, jsou asi i naštvání, asi ne určitě…ach jo
@Anonymní píše: Více
na práci se vyprdni, vím že je to stresující mám to ted stejně, nemůžou být na tebe naštvaní když jsi nemocná, hlavně at se brzy příjde co to je, hele záněty jsu na dlouhou trat
Máš tam viditelnou ránu? Na to mi pomáhá naprosto skvěle černá mast - minimálně na 24 hodin, ale radši déle. Na zánět bez viditelného zranění je dobrá spařená cibule. Spaříš 5 minut v trošce vody a co nejteplejší sneseš, tak přiložit na dané místo. Nechat dvě hodiny a opakovat 5 dní. A na zánět v těle jako takový je fajn bylina cistus.
@Aries6 ranka je tam, je fakt, že jsem tu černou masti zkoušela a přišlo mi to po ní nejlepší, ale pak jsme přestala a dělala jsem to podle rad lékařky, tak já nevím, mám zase zkusit tu černou mast?
Dej ji tam na aspoň 2 dny. Na ten prst dej něco, ať o nepromokává a můžes si normálně mýt ruce - ustřihni třeba prst z gumové rukavice.
Pak teda záleží, co se děje uvnitř tebe. Ještě bych posílila imunitu a zkusila něco protizánětlivého i vnitřně.
@Aries6 tak z kultivace vyšly ještě ojediněle kvasinky…doktorka se tvářila jak kdyby nevěděla co dělat…jsem z toho mírně nesvá…ale ojediněle by to neměl být problém ne? Nebo mě velký? Že by se to případně mělo léčit komplexně…😢
Já už jsem v životě měla hodně zanícených ran a nikdy jsem nešla k doktorce. Vždycky mě zachránila černá mast. Takže neokážu posoudit.
Komplexně by se mělo podle mě řešit prakticky vše. Já jsem ale zvyklá léčit se pomocí bylin, tinktur a když nevím co, tak jdu na čínskou medicínu. Jakože doktory taky uznávám, ale u některých jsem už obezřetnější…
@Aries6 chápu no, jenže samoléčba mi jaksi nepomáhala a bohužel to bylo na PN, protože ten prst jaksi v práci potřebuji
Zkus tu černou mast aspoň dva dny a uvidíš.
Zkus za mě funkční babskou radu - prst pod proud horké vody. Teplotu někde na úrovni snesitelnosti, na 5-10s, několikrát denně.
Hezký den, před 14 dny jsem strouhala brambory, asi cca za tři dny mi začal otékat prst, v prstu začalo pulzovat a byl horký na dotek. Šla jsem tedy k lékaři, lékařka dala visnak a že by to mělo být ok. Nebylo, tak jsem šla znovu, udělala stěr a dala polštářek se stříbrem. Bylo to mnohem horší, tak jsem musela přijít znovu dala ATB naslepo amoksyklav s tím, že je maximálně změní. Druhý den jsem tam šla znovu a vyšel masivně streptokok, ale že tam prý ještě nejspíš něco je. Nicméně na kontrole jsem byla v pátek, kde to bylo rapidně lepší s tím, že ale ještě není celá kultivace, ale že to vypadá že i kdyby tam něco dorostlo, atb zabírají. Dnes je pondělí a prst se mi zdá tak nějak stejný, otok je tak stále, ohnout ho stále nemohu…ATB dnes beru 6.den…jdu tedy zase na kontrolu..ale mě by zajímalo, zda se někdo nesetká s něčím podobným a případně co zabralo, už mi to přijde strašně nekonečný