Zánět v prsu? Co s tím?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6263
27.2.09 10:58

Zánět v prsu? Co s tím?

Ahoj všichni,
kojím už sice 7 měsíců, ale mléka mám hodně a prcek si to užívá. Nikdy jsem neměla problém s prsy, ale včera večer mě jedno začalo bolet. Na omak bylo tvrdé, tak jsem ho odstříkala a šla spát. V noci mě ale probudila bolest a zase zatvrdliny. Nechala jsem dítě vypít co se dalo a nad ránem jsem pak byla ještě jednou odstříkávat. Teď je prso měkké, ale bolí a kolem dvorce a směrem k podpaží zčervenalo. Máte někdo zkušenosti co s tím? Obklady? Teplé, studené, tvaroh, paralen? Fakt nevím. Díky moc za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2047
27.2.09 11:04

Tvaroh tvaroh a zase jen tvaroh! Taky na záněty trpím, dám tvaroh a po pár hodinách je po něm. Paralen si vem taky. Já ho dám na igelit (tvaroh trochu potom těče) a pak připlácnu, tam kde je zánět. Takhle to mám až do dalšího kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
27.2.09 11:06

Taky jsem pro tvaroh - ten měkký v kostce. Namatlat na prso, pres to igelit a třeba plínu. Jak to vytáhne horkost a tvaroh vyschne, vyměnit. To, že je prso měkké, bohužel neznamená, že je zánět zažehnaný - jak píšeš, máš to rudé směrem k podpaždí a to zavání zánětem.
Ještě je možno zkusit to promasírovat slivovicí a na to pak ten tvaroh.
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
27.2.09 11:08

Díky za rychlou odpověď :) . Jen se ještě zeptám, dáváš ten tvaroh studený nebo teplý? Už pro něj mažu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
27.2.09 11:09

Já jsem hodně nahřívala ve vaně a odstříkala.
Je dobré nechat z něj hodně mimčo pít, uleví se ti.
Když se to hodně rozjede, musí se někdy zobat ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.2.09 11:10

Jinak mudra mi říkala masírovat jen ztvrdlinky, červený zánet už nechat a pokud možno nedotýkat. Roznesla by jsis ho dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
27.2.09 11:58

Před kojem prso nahřát, kojit nejdřív z druhýho, až se mlíko spustí, kojit z nemocnýho. Mimčo natočit tak, aby bylo bradičkou k červenýmu místu. Po kojení na složenou plínu natřít vrstvu chlazenýho tvarohu, plácnout na rudý místo a nechat, dokud tvaroh nebude horkej, pak případně dát další vrstvu. Takto pořád dokola - pořádně z prsu kojit a pak chladit. Pokud by kojení hodně bolelo, vzít paralen a před kojem prso nahřát v horké sprše, prso vyklepat v předklonu, trochu namasírovat, aby se spustilo mlíko. Hlavně jednej hned, než ti vyletí teplota přes 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
27.2.09 12:02

Mě poradila Mudr obklad ze slivovice a teplé vody v poměru 1:1.A pomohlo to.

• Citovat
  • Upravit
2318
27.2.09 12:04

fyzikarko: ale to se musí nejdřív promastit kůže, aby ji slivovice nevyžrala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
27.2.09 12:08

Kamarádka si dávala slivovici jako zábal na ukončení laktace. Dvakrát se ji to povedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
27.2.09 12:26

Lasicko,tuším,že jo,měla jsem zánět hned na začátku,když se Lukášek narodil a chytla jsme ho v začátku,tak jsme si vzpomněla jen na tu slivovici.

• Citovat
  • Upravit
fyzikarka
27.2.09 12:27

Kykoušku,zatím kojím pořád.

• Citovat
  • Upravit
2237
27.2.09 12:29

Na zánět nikdy ne teplé, pak se zánět o to víc rozjede, ať je to zánět slepáku, či zuby. Takže studené, studené i v porodnici se dávaly jen studené obklady. Jinak z „babských rad“ pomáhá i přikládat zelný list-údajně se má naklepat. Kliďo si můžeš dát i ibalgin, to nám říkali i v porodnici, že je na začínající záněty dobrý, protože má protizánětlivé účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
27.2.09 12:47

Ten tvaroh studený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
27.2.09 13:43

tvaroh,jogurt,kysana smetana i slivovice ,vse odźkouseno a funguje :)

samozrejem studene

a k tomu homeo belladona . n.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí