Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky. Dominiček(4měsíce)má zánět v těle a má stále horečky 37,5. Paní doktorka neví na jakém mistě. Má Atb.ZINNAT a dostal prujem. Má nějaká maminka s touto nemocí zkušenosti? Pomohou tyto ATB.?
A má rozšířenou pánvičku že by tam měl zánět? Ale moč je čistá. Děkuji maminkám co napíší
![]()
ahoj a maléhu dělali CRP, že zjistili zánět..nemohou to být zoubky??
tehulka_janina píše:
ahoj a maléhu dělali CRP, že zjistili zánět..nemohou to být zoubky??
pocitam, ze snad jo, ta teplota neni tak vysoka, aby se kvuli ni davalo ATB jen tak naslepo.
Myslim ze informaci od zakladatelky je fakt moc malo, nez abychom mohly kritizovat rozhodnuti doktorky podat ATB ci provadet vlastni diagnostiku a na to se ostatne ani nikdo nepta.
Zinnat je ucinny ATB, sirokospektry a vetsinu puvodcu infekce by meloo zasahnout. prujem je vedlejsi ucinnek, davala bych probiotika na obnoveni flory.
CRP dělaly, taky jsem přemýšlela o zoubkách… Ve středu jdem na kontrolu tak jsem zvědavá jak to dopadne…snad dobře ![]()
Míša měl jednou horečky ke 4O, CRP až na půdě a jinak mu nebylo nic. Už to vypadalo na hospitalizaci, ale pro jistotu nás ještě poslali na ORL a byl to oboustraný zánět středního ucha. Jestli není citlivý na uši jsem zkoušela já, naše dětská, dětská v nemocnici a nereagoval. Tím neříkám, že to u vás musí být uši, ale chci jen upozornit na možnost, že zánět středního ucha nemusí být na první pohled vidět, já do té doby myslela, že to poznám podle toho, že bude dítě citlivé na dotek.