Zánět zvukovodu u miminka

80
17.8.10 12:31

zánět zvukovodu

Malá(5měsíců)má zánět zvukovodu, podle doktora to není velký zánět, asi jí to prý ani nebolí, dáváme kapky Maxitrol 4×denně.Prý by to mělo být za pár dní dobrý,v pondělí jdeme na kontrolu a i v pondělí by jsem měli odjíždět na týden na dovču, podle doktora by to neměl být problém, když bude v pohodě tak pojedeme,jasně kdyby to nebylo dobré tak zůstaneme doma. Máte s tím někdo zkušenosti u tak malého mimča? Jak to celou dobu probíhalo a za jak dlouho byl zdravý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5907
17.8.10 12:47

Ahojky,já ti asi moc nepomůžu,ale včera jsi založila diskusi-sahá si na ouška,to máte zánět zvukovodu.Kámošky dcera taky něco takového měla,bohužel nevím,co kapala,ale snad tak týden a byl klid.držím palce,ať to máte rychle vyléčené.Ještě,že jsi na to ORL šla viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
17.8.10 12:54

Jo jo jo to jsem byla já,jsem moc ráda že jsem tam šla!!!I když strašně plakala.Pořád na to teď myslím :roll: . Radši vypadat trapně,že mimču nic není, než něco zanedbat!Taky doufám, že za ten týden bude v pořádku. Ráda bych na tu dovču odjela, ale samozřejmě jen když bude zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.8.10 14:04

já jsem měla zánět sluchovodu taky, teda už v 18 letech, ale bolelo to dost … po pár dnech kapání bylo po všem, do týdne jsem byla zdravá …
Takže myslím že po týdnu s malou můžeš jet určo … kapky když ti zbudou vem s sebou pro případ nouze …
A nečisti moc ouško .. mě dr říkal že mám málo mazu a proto ten zánět .. ale raděj se ještě optej .. za těch 11 let medicína zas pokročila ;)

• Citovat
  • Upravit
11
17.8.10 17:00

Ahoj, malemu je 6,5 mesice a mame stejny problem. Chodime od 3,5 mesice na plavani kojencu a v tom byl ten problem, zanet se nam jednou opakoval, projevilo se to zlutym hojnym mazkem v levem ousku, ted uz na plavani nechodime, kapali jsme 3×3 kapky Ciploxu a dnes po 4 dnech jsme byli na kontrole a ousko ma krasne zdrave a ciste. Minuly tyden ve ctvrtek to mel tak zanicene, ze mu delali paracentezu k vylouceni zanetu stredousi. Malicky si ousko obcas mnul, jakoby ho svedilo, ale asi ho to neboleleo, protoze neplakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
17.8.10 17:46

AHoj, tak se zánětem zvukovodu mám bohaté zkušenosti, mám to každou chvilku a bolí to jako čert než zabere léčba. Hlavně at se jí tam nedostane ted voda do ouška a nedloube se v něm. Ať je mimísek brzy OK.

• Citovat
  • Upravit
80
17.8.10 18:08
Caty píše:
AHoj, tak se zánětem zvukovodu mám bohaté zkušenosti, mám to každou chvilku a bolí to jako čert než zabere léčba. Hlavně at se jí tam nedostane ted voda do ouška a nedloube se v něm. Ať je mimísek brzy OK.

Díky moc!Já jsem jí radši nekoupala, jen utřela žínkou, právě jsem se bála aby se jí nedostala do ucha voda.A může mít ten zánět z toho že se jí tam dostala voda? Nebo z čeho se ten zánět udělá?? Nevíš? Zatím se v uchu nedloube, jen si na ouško občas šáhne. To se divím, jestli jí to bolí, že ani moc nepláče, je to moje hrdinka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
18.8.10 13:13

My máme zánět zvukovodu ode dneška. Malému je 18 měsíců. Šahal si na ouška. Dostali jsme kapky Tobrex a máme kapak 3× denně 3 kapky. Už to tu někdo říkal, ouško nemáme máčet, aby se tam nedostala voda, vytírat mázek a do čistého ouška kapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí