Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá(5měsíců)má zánět zvukovodu, podle doktora to není velký zánět, asi jí to prý ani nebolí, dáváme kapky Maxitrol 4×denně.Prý by to mělo být za pár dní dobrý,v pondělí jdeme na kontrolu a i v pondělí by jsem měli odjíždět na týden na dovču, podle doktora by to neměl být problém, když bude v pohodě tak pojedeme,jasně kdyby to nebylo dobré tak zůstaneme doma. Máte s tím někdo zkušenosti u tak malého mimča? Jak to celou dobu probíhalo a za jak dlouho byl zdravý?
Ahojky,já ti asi moc nepomůžu,ale včera jsi založila diskusi-sahá si na ouška,to máte zánět zvukovodu.Kámošky dcera taky něco takového měla,bohužel nevím,co kapala,ale snad tak týden a byl klid.držím palce,ať to máte rychle vyléčené.Ještě,že jsi na to ORL šla viď.
Jo jo jo to jsem byla já,jsem moc ráda že jsem tam šla!!!I když strašně plakala.Pořád na to teď myslím
. Radši vypadat trapně,že mimču nic není, než něco zanedbat!Taky doufám, že za ten týden bude v pořádku. Ráda bych na tu dovču odjela, ale samozřejmě jen když bude zdravá.
já jsem měla zánět sluchovodu taky, teda už v 18 letech, ale bolelo to dost … po pár dnech kapání bylo po všem, do týdne jsem byla zdravá …
Takže myslím že po týdnu s malou můžeš jet určo … kapky když ti zbudou vem s sebou pro případ nouze …
A nečisti moc ouško .. mě dr říkal že mám málo mazu a proto ten zánět .. ale raděj se ještě optej .. za těch 11 let medicína zas pokročila ![]()
Ahoj, malemu je 6,5 mesice a mame stejny problem. Chodime od 3,5 mesice na plavani kojencu a v tom byl ten problem, zanet se nam jednou opakoval, projevilo se to zlutym hojnym mazkem v levem ousku, ted uz na plavani nechodime, kapali jsme 3×3 kapky Ciploxu a dnes po 4 dnech jsme byli na kontrole a ousko ma krasne zdrave a ciste. Minuly tyden ve ctvrtek to mel tak zanicene, ze mu delali paracentezu k vylouceni zanetu stredousi. Malicky si ousko obcas mnul, jakoby ho svedilo, ale asi ho to neboleleo, protoze neplakal.
AHoj, tak se zánětem zvukovodu mám bohaté zkušenosti, mám to každou chvilku a bolí to jako čert než zabere léčba. Hlavně at se jí tam nedostane ted voda do ouška a nedloube se v něm. Ať je mimísek brzy OK.
Caty píše:
AHoj, tak se zánětem zvukovodu mám bohaté zkušenosti, mám to každou chvilku a bolí to jako čert než zabere léčba. Hlavně at se jí tam nedostane ted voda do ouška a nedloube se v něm. Ať je mimísek brzy OK.
Díky moc!Já jsem jí radši nekoupala, jen utřela žínkou, právě jsem se bála aby se jí nedostala do ucha voda.A může mít ten zánět z toho že se jí tam dostala voda? Nebo z čeho se ten zánět udělá?? Nevíš? Zatím se v uchu nedloube, jen si na ouško občas šáhne. To se divím, jestli jí to bolí, že ani moc nepláče, je to moje hrdinka ![]()
My máme zánět zvukovodu ode dneška. Malému je 18 měsíců. Šahal si na ouška. Dostali jsme kapky Tobrex a máme kapak 3× denně 3 kapky. Už to tu někdo říkal, ouško nemáme máčet, aby se tam nedostala voda, vytírat mázek a do čistého ouška kapat.