Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jediné, o čem vím, že existuje, jsou vitamínové kapky Milti-tabs, ale rozhodně bych je jen tak nedávala, pokud teda není nějaký problém… Pokud by problém byl, stejně bych se nejprve poradila s MUDr. Pokud dobře jí, necpala bych do takového mrněte žádnou chemii ![]()
J8 v zimě dávala akorát dětský čaj na posílení imunity od Megafytu, jinak žádné syntetické vitamíny.
Ne, nedávala jsem a nedávám. Vždyť je dost ovoce a zeleniny. Jiná věc je, pokud má dítě nějaký problém, ale to by stejně naordinoval lékař.
neczuz píše:
Nedávám. I na ten vit. D pořád zapomínám.
tak to je blbý, ten je důležtiý
zuzka.mamka píše:neczuz píše:tak to je blbý, ten je důležtiý
Nedávám. I na ten vit. D pořád zapomínám.
Já myslím, že zas tak ne.
V létě si ho na sluníčku vyrobí dost.
Navíc je mu 11m, má se dávat do roka.
Decko je dulezite hlavne kvuli fontanele pak taky ale uz ne tolik dle meho …
vitaminy e- e - nedavam nedoporucuju, nevim proc,.. v UM je jich asi tak milion
a v presnidavkach a v kasich… rvou to do vseho ![]()
Na prvni dceru byly Multitabs kapicky, ale jak pediatr tak i lekarnik mi kladl na srdce at nedavam, pac je v nich uz vitamin D a ten se dostava zvlast a mohl by mimi predavkovat.
Na druhou nebylo nic. Vitaminy davam narazove od roka - kdyz si vzpomenu cucaci rozpustne od Multitabs od 1 roku. Pri nemoci automaticky soupnu lactobacily a na podzim a na jare zkousime Preventan a vzdy se ucinek dostavil.
coz mi pripomina, ze mam v lednici sypaci laktobacily, kupovane na dovcu…
neczuz píše:zuzka.mamka píše:Já myslím, že zas tak ne.neczuz píše:tak to je blbý, ten je důležtiý
Nedávám. I na ten vit. D pořád zapomínám.V létě si ho na sluníčku vyrobí dost.
Myslíš Vigantol? Koho znám tady v okolí a i my máme dávat do půli roka
První syn ho taky měl jen do půli ![]()
janinkaz píše:neczuz píše:Myslíš Vigantol? Koho znám tady v okolí a i my máme dávat do půli rokazuzka.mamka píše:Já myslím, že zas tak ne.neczuz píše:tak to je blbý, ten je důležtiý
Nedávám. I na ten vit. D pořád zapomínám.V létě si ho na sluníčku vyrobí dost.
![]()
První syn ho taky měl jen do půli
on to každý doporučuje jinak. někteří lékaři to dávaj jen v zimě. v létě si to mimčo nasyntetizuje na sluníčku. taky na UM už to nemusí.
ahoj maminky dáváte dětičkám nějaké vitamíny navíc??
má to smysl??? A když anojaké?
děkuji za odpověd
mám dceru 10 měsíců