Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,mám dotaz,naše malá si poslední dobou šahá pořád na ouško a jako si ho škrábe,dneska jsem to říkala doktorce a ta jí jen na něj šáhla a řekla že to asi nic nebude, že kdyby jí to bolelo tak bude plakat, ale ona docela poplakává celý den dneska kort, ještě do toho zoubky, ale prej dásně nemáme moc nateklá, tak si říkám jestli jí nebolí ouško,doktorka mi řekla že jestli chci ať si zajdu na ušní, tak asi půjdu, myslíte si že to může dělat protože jí to ucho bolí????Jo a i si šmudlá pořád oči a nos.Díky moc!!
Náš malý si taky pořád žmoulal ucho a tak jsem šla na ušní zrovna a měl tam z mázku udělaný špunt a podle dr i špatně slyšel, proto to dělal, tak mu to propláchli, byla to chvilička a vyjel mu z tama pěkný kus. Od té doby máme klid a to už je 2roky.
ahojky,já myslím,že když si zajdeš na orl,tak za to nic nedáš.Nám když začala růst stolička,tak to dělala taky,a to ani nebrečela.Můj doktor my ale orl doporučil.Nakonec nic nebylo,byly to fakt jen ty zoubky.Tak držím palce,ať je to v pořádku.
Marečkovi roste několik zubů najednou a ucho si momentálně žmoulá prakticky neustále… střídavě obě dvě. Helenka to taky dělávala. Myslím, že to patří k zubům - samozřejmě nejsou-li jiné projevy nemoci.
Náš si také pořád žmoulal ucho, třel si oči i nos a to dělal hlavně když byl ospalý. O tom uchu jsem to řekla dr. a ta mi řekla, že mu nic není, že je takhle zkoumá sám sebe a že je to hra (neplakal k tomu).
Mě taky doktorka řekla, ať si tam zajdu jestli chci, ale že si myslí, že jí nic není.Právě, že včera a dneska poplakává, prostě je na dece hraje si a najednou zabrečí a zase si hraje dál a takhle pořád, teplotu nemá, asi je to od těch zoubků, dala jsem jí teď na noc nurofen, ale stejně mi to asi nedá a půjdu na to ORL, chceme o víkendu odjet na týden na dovolenou tak abych měla jistotu a pak tam někde nelítala po doktorech ![]()
Malej to taky dělá, teďka nám rostou špičáky, tak si taky pořád šahá na uši a někdy si za obě uši brnká rukama. Jednou jsme měli náběh na zánět ouška, ale to už měl teplotu přes 38st. Ale za zběhnutí na orl určitě nic nedáš a budeš mít jistotu a klid, jestli se ti to nezdá.
Tak jsme přece jen ráno na to ORL šli a nakonec je to zánět zvukovodu!!
Tak jsem fakt ráda, že jsme tam šli, říkala jsem si že to nic nebude a že tam budu vypadat trapně. Tak nám dal pan doktor kapičky Maxitrol, máme dávat 4×denně 2kapky a do týdně by to mělo být dobrý. Malá strašně plakala, pomalu jsem brečela i já. Prý to není velký zánět, teplotu nemáme. Tak díky moc za rady!!! ![]()
Tak jsme přece jen ráno na to ORL šli a nakonec je to zánět zvukovodu!!
Tak jsem fakt ráda, že jsme tam šli, říkala jsem si že to nic nebude a že tam budu vypadat trapně. Tak nám dal pan doktor kapičky Maxitrol, máme dávat 4×denně 2kapky a do týdně by to mělo být dobrý. Malá strašně plakala, pomalu jsem brečela i já. Prý to není velký zánět, teplotu nemáme. Tak díky moc za rady!!! ![]()
Ahoj, muj malicky si taky ousko porad mnul, tak jsem sla na ORL a tam mi potvrdili zanet zvukovodu, ten se mu po preleceni jeste opakoval, tak jsme nakonec museli skoncit s plavanim kojencu, protoze to mu delalo potize. Brali jsme nejdriv boralkoholove kapky, ale to mu nedelalo dobre, strasne vysusuji a ted jsme asi 5 dni brali kapky Ciplox a dnes dle kontroly vse ok.
Takže dávat bacha na vodu,viď. Já na plavání chodit nechci, ale je možný že při koupání se jí tam voda dostala
a má to právě z toho.My máme Maxitrol kapky, doufám že se jí ten zánět opakovat nebude a bude do týdne v pořádku.
Sedmimesicni si vyloženě drape ucho u kojeni, casto az do krve. Ale jen u kojeni kdyz je hodne unavený a nebreci. To by snad zanet byt neměl, co myslíte? ![]()
@Krčka píše:
Sedmimesicni si vyloženě drape ucho u kojeni, casto az do krve. Ale jen u kojeni kdyz je hodne unavený a nebreci. To by snad zanet byt neměl, co myslíte?
Myslím, že ne. Náš si při kojení taky pořád tahal za ucho ![]()
Jinak mám bohaté zkušenosti, i s těmi záněty, ty ale přišly až pozdějí - se školkovou nemocností a věčnými rýmami.
Ty se ale neboj, toto na problém s uchem nevypadá ![]()
Ahoj, zánět se pozná hravě - dítě hodně moc pláče. Dokonce dcera i popadla manžela v noci za ruku, když řekl, že to do rána vydrží s Nurofenem a táhla ho ve 2,5letech k lékaři. Takže ta bolest je fakt velká, že bys na to přišla.