Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřebovala bych poradit zda jet na pohotovost nebo počkat do pondělí k dr. Malý má od včerejška zahnisaný oči, kapu optalmo-septonex a vymývám borovou vodou, dnes po spánku mu z ucha vypadl jakýsi špunt a hrozně to smrdělo a od té doby mu to ouško smrdí. K tomu má horečky 38,2.Mám vyčkat nebo jet?
@chelsea001 S takhle malým bych teda jela. Zvlášt kvůli tomu oušku, může to být nějaká infekce nebo něco.
Pláče, že ho ouško bolí? Nejspíš to bude zánět zvukovodu ( myslím dle toho zápachu). Zánět středního ucha poznas tak že když zatahas za boltec tak to bolí. Já bych na pohotovost jela, obe varianty jsou krajně nepříjemné. Jeďte raději ted než v noci, kdy horečky rády ještě stoupnout. Nejspíš dostanete antibiotické kapky do ucha.
Určitě bych jela, radši jet zbytečně, než si vyčítat, že se mu to ještě třeba zhoršilo ![]()
@chelsea001 píše:
Potřebovala bych poradit zda jet na pohotovost nebo počkat do pondělí k dr. Malý má od včerejška zahnisaný oči, kapu optalmo-septonex a vymývám borovou vodou, dnes po spánku mu z ucha vypadl jakýsi špunt a hrozně to smrdělo a od té doby mu to ouško smrdí. K tomu má horečky 38,2.Mám vyčkat nebo jet?
Jela bych. Tahá si za to ouško?
Jed, muze dojit k poskozeni sluchu. My meli stafylokoka, bez teplot, relativne v pohode. Kdyby byla nedele vecer, tak jeste mozna, ale takhle…a ty oci k tomu
@chelsea001 při horečkách a např bolesti ucha bych jela hned. Ono lepší dřív, než pozdě ![]()
Jela bych…Syn mi takto horečkovakl 14 dní, na bolest ouška si nestěžoval. Byli jsme u detské lékařky, pak i na pohotovosti, všichni horečku přisuzovali opakované viróze. Nakonec se z toho vyklubal zánět ouška a horečka mu zmizela až po „prasknutí“ a vytečení hnisu. Tehdá jsem brečela, nevěděla, co synovi je a cítila hroznou bezmoc.
Víš jak ho to musí bolet jestli má v uchu zánět, určitě jeď.
@chelsea001 píše:
Tak jsem jela pichali mu ucho, bylo to hrozný
chudáček, ale dala bych čípek a určitě se aspoň pořádně vyspí.
@chelsea001 píše:
Tak jsem jela pichali mu ucho, bylo to hrozný
Chudáček maličký, ale pořád lepší, než kdyby mu to samo prasklo.