Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo, tohle se vrací strašně rádo - dítě je po prvním ataku oslabené, chytne se ho téměř všechno… jinak od zubů to nebude. Klukovi se teď klubaly špičáky a stoličky, ani jsem o tom nevěděli ![]()
Dítě, které „ještě trochu kašle a smrká“ není v pořádku (tělo s virózou ještě bojuje a imunitní systém je oslabený) - bez ohledu na to, že už nemá teplotu a že paní doktorka schválí, že může do školy. Kdybys ji nechala v klidu a teple doma celý ten týden, pravděpodobně se to nestalo, protože by se stihla doléčit a přes víkend odpočinout.
Upřímně řečeno, spíš by mi připadalo divné, kdyby se takto nedoléčené dítě znovu nesložilo nebo nic dalšího nechytlo. ![]()
Příspěvek upraven 23.11.13 v 16:03
Proto jsem šla k pediatrovi, aby mi řekl co a jak, přece kdyby něco chytla, tak by se viróza neprojevila ze necelých 24 hodin…
Ale ona nic nechytla - ona už nemocná byla. Nechytla novou virózu, jen prostě nedoléčila tu původní. Kdyby zůstala doma, tělo by si odpočinulo, viróza by dále ustupovala a v pondělí by pravděpodobně šla zdravá do školy. Protože šla mezi děti dříve, oslabená a ještě bojující s ustupující nemocí, viróza se místo ústupu znovu vrátila.
Ahoj holky, začínám být rozhozená…dcerka chodí do první třídy…minulý pátek přišla s rýmou, měla zvýšenou teplotu, nechala jsem jí do středy doma, ve středu jí viděla pediatrička, s tím, že už může jít do školy, ještě trochu kašlala a smrkala… včera tam byla jen na vyučování, po obědě jsem jí vyzvedla, dnes opět zvýšená teplota…rýma se asi uvolnila, vlhký kašel…máte někdo zkušenost, že se viróza vrátí???do toho jí roste druhý zub, horní jednička a všimla jsem si, že má oteklé horní dásně, ale snad takto velké dítě už u prořezávání druhého zubu teploty mít nemůže? Dnes naše pediatrička neordinovala, byla jsem s ní na ORL…závěr…viróza…ach jo…je mě jí líto…tak se těšila mezi děti a do školy…