Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
,
záměrně jsem byla s nejmenší na návštěvě, kde se vyskytly neštovice., jsem doma do října a byla bych ráda, když to bude mít za sebou.
11.Listopadu jsme vyrazily ke známé, její dítko to mělo v začátku. Moje malá měla teď v úterý a středu zvýšenou teplotu. Kolem 37.8 max. Už týden se ale strašně škrábe, nejvíc na hlavě a na krku, jenže neštovice žádné.
Já už si to u těch starších až tak nepamatuji, tak se chci zeptat je to možný projev začátku? Svědila vaše děti taky kůže, i když neměly ještě žádnou neštovici.
Za jak dlouho po styku s nakaženým neštovicemi jste je dostaly?
Děkuji ![]()
Neštovice mají inkubační dobu až 3 týdny. A nemám pocit, že by kluky dopředu něco svědilo. Teplotu dostali asi zároveň s prvními pupínky. Mladší je dostal od staršího přesně za 2 týdny.
No našeho nic nesvědilo…teplotu neměl vůbec
jeden den asi 4 pupeny a ráno asi 10 a další den to bylo jasný…
a celé neštovice bez teplot
My byli taky 11.11. se nakazit, jsem zvedava, malej ma ode dneska rymu jak tram a male se udelal na nose nejaky pupinek, nebo spis cerveny flek odpoledne a je protiva. Tak jsem taky zvedava.
@Věrka.. Taky čekáme, strašně špatně spí a neustále se škrábe. Jen po Fenistilu v kapkách je klid. Je to už několik let co to měli ti starší a syn na tom byl v té době hodně špatně s ekzémem, takže se škrábal neustále. U první si to už nepamatuji. No snad se začne něco dít, všude píší teplota, nebo osypání. Ale my jen teplotu, svědění, ale pupínky žádné.