Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ale co ti na ni zapáchá? Zapáchá třeba mikoza… může být i ve vlasech ale to svědí.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
mám takový problém s kterým už se trápím hodně dlouho. Začalo to těhotenstvím co mi začala dost zapáchat pokožka hlavy. Do vzduchu letělo už spoustu peněz, koupila jsem si dost drahé šampony i masky, různé vitaminy… Vlasy hned po umytí vysuším (vlasy myji ob den, když jsem doma tak ob dva). Hned po uschnutí už pokožka zapáchá.![]()
Když jsem se zmínila doktorovi, řekl, že to budou hormony a že to zmizí. Synovi už budou 3 roky a nezmizelo…
Nemáte prosím některá stejnou nebo podobnou zkušenost a pomohla byste mi zbavit se tohoto dlouhého trápení?
Předem Vám moc děkuji.
![]()
a jak to víš? ty si dokážeš očichat pokožku hlavy???
@stinga píše:
a jak to víš? ty si dokážeš očichat pokožku hlavy???
Třeba si toho všiml partner?
![]()
A mejes si tu kuzi, nejen vlasy? Kdyz jsou vlasy huste, je problem. dostat sampon az na kuzi, ja je rozhrnuji a davam ho na vic mist, nebo pomuze vyredit ho a lit na suchou hlavu
Mám podobný problém, pokožka hlavy mi zapácháa, myju si vlasy kazdy den, max ob den. Ale spíš rychleji, než nějaké drhnutí. Nemýt tak často si neumím představit, vlasy se mi poměrně mastí.
Zajedu si prsty mezi vlasy a čichnu si k nim - smrdí jak bezďák :'(
Jdu tedy zkusit ten nizoral, ale jestli má nekdo lepší tip. Tea trea? Zase nechci utrácet za něco, co nefunguje.
@Anonymní píše: Více
To bude plíseň.
Nejlíp zajít na kožní, ať ti něco předepíše proti plísni, tedy šampon nebo vodičku proti plísni.
A po umytí hlavy pořádně vyfénovat dosucha, nenechávat vlhké a už vůbec ne vlhké nezakrývat pokrývkou hlavy.
@eumedon
A ten nizoral není proti plísni? Mám spíš kratší vlasy a husté taky moc ne, takže jsou vyfoukané rychle. U nás se na kožní dlouho čeká a v práci mě „zabijou“, už takhle furt něco s dětmi… Ale asi mi nic jiného nebyde nakonec, to je fakt.
Souhlasím se vším co bylo dporučeno, lékař, vhdoná léčba a kosmetika, fénovat do sucha. Jen doplním, že na vyčištění pokožky jsou dobré takové ty mycí kartáčky (obrázek), dá se pořídt za 30,– Kč.
Nizoral je komerční značka.
Existují šampony, krémy, atd. této značky - proti lupům, proti psoriáze,…
Takže pokud jsou na kožním zasekaní, tak bych doporučoval jít do lékárny a nechat si doporučit protiplísňový/antimykotický přípravek na vlasy (šampon, kondicionér, vlasovou vodu,…).
Případně navštívit kosmetičku.
Nizoral je spíš proti kvasinkám. Vyzkoušet ho můžeš, ale jinak bych taky spíš doporučovala obrátit se na kožaře a zkusit zjistit příčinu, na kterou se pak dá léčba nasadit cíleně.
Tak myslim, ze Nizoral zabral. Zmizely lupy i zapach. A mozna me i svedila hlava a to take zmizelo. Aspon po dvou dnech mi to tak prijde. Nejak nechapu, ze mi to par tydnu prislo jako normalni stav - asi jsem si jen myslela, ze jsem si predtim jen nevsimla. Nechapu
![]()
Ahoj maminky,
Když jsem se zmínila doktorovi, řekl, že to budou hormony a že to zmizí. Synovi už budou 3 roky a nezmizelo…
Nemáte prosím některá stejnou nebo podobnou zkušenost a pomohla byste mi zbavit se tohoto dlouhého trápení?
Předem Vám moc děkuji.

mám takový problém s kterým už se trápím hodně dlouho. Začalo to těhotenstvím co mi začala dost zapáchat pokožka hlavy. Do vzduchu letělo už spoustu peněz, koupila jsem si dost drahé šampony i masky, různé vitaminy… Vlasy hned po umytí vysuším (vlasy myji ob den, když jsem doma tak ob dva). Hned po uschnutí už pokožka zapáchá.