Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, je vůbec možné mít zápal plic a nekašlat? Byla jen 3 dny horečka 39,5,jinak delší dobu před a po horečce velká unava, pocení. Z rengenu je prý vidět, že je stín na plíci, prostě jednostranný zápal plic.CRP 70.Kašel není vůbec. Měli jste to tak někdo? Dík.
Můj tatka měl takhle dvakrát za sebou vysoké crp jinak vůbec nic ani horečku a prý to byl zápal plic podle rtg ale mě se to taky moc nezdá. Crp se mu opět zase zvedá a pořád nevědí z čeho, plíce už má ok.
@Haňulík
Dík za odpověď. Mě se taky nezdá, že by to mohl být zápal plic, bez nějákýho vykašlávání, nebo i menšího kašle ![]()
Náš syn měl ve 22měs. zápal plic. Kašel měl trochu, ale nic výrazného, poslechově čistý. Měl výrazně kolísavé horečky. Odpoledne či v noci mu to stoupalo skoro ke 40 (po odečtení), dostal čípek a ráno měl 36 (po odečtení). Nikdy jindy horečka ani po čípku tak výrazně neklesla. Normálně nám tu lítal, akorát když měl vysokou horečku, byl zchvácený. Dostal antibiotika, protože měl CRP 41 a doktorka vyslovila podezření na zápal plic, ale rentgen mu nenechala udělat, asi proto, že podle CRP stejně antibiotika dostal. Asi 3 dny trvalo, než byl úplně bez teploty. No a když antibiotika dobíral, vylítly mu horečky opět na 39,5, CRP 91 čep v krku, zarudlé ouško uvnitř a dle rentgenu potvrzen zápal plic. Takže jiná antibiotika a pak už se z toho naštěstí dostal. Bylo to takové zvláštní, bylo vidět, že to není běžná viróza. Ale asi nejvíc dominovaly ty výrazně kolísavé horečky.
@jannina1 píše:
Ahoj, je vůbec možné mít zápal plic a nekašlat? Byla jen 3 dny horečka 39,5,jinak delší dobu před a po horečce velká unava, pocení. Z rengenu je prý vidět, že je stín na plíci, prostě jednostranný zápal plic.CRP 70.Kašel není vůbec. Měli jste to tak někdo? Dík.
@Anonymní píše:
Zapal plic a crp v normě? Kasel bolest na hrudi
Pneumonie bohou být i virové (a že jich není málo), atypické „bakterie“ (mykoplazmata, chlamydie - přesněji však chlamydofily) taktéž nevyvolávají enormní elevaci CRP.