Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zítra ráno mám jít na kontrolní odběry kvůli snížené funkci šž, beru dva měsíce Letrox, a nevím jestli si ho vzít i zítra ráno před těmi odběry? Zapomněla jsem se zeptat, určitě spousta z vás takhle chodí na kontroly tak doufám že mi poradíte ![]()
Ne, ja vzdy musim bez Letroxu. Doktor to poznal, kdyz jsem zapomnela a vzala si ho ![]()
Ja pred odberom podľa inštrukcií od lekárky tabletku neberiem
Ahoj, přesně tak, musíš být bez prášku, vzít si ho můžeš po odběru ![]()
Super holky díky moc, a vyjímečně jsou tu i jednotné názory
Jen moc nechápu proč mi to doktorka neřekla když jdu poprvé, ještě že mě to teda napadlo ![]()
Ještě jednou díky
@marmelada78 mne to prvni doktor nerikal a rok jsem takhle fungovala (Letrox brala). Pak me dali jinemu a ten hudroval
Ale pry i kdyz si vezmu prasek, tak to poznaj a dokazou vycist, co potrebuji. Ale prukaznejsi je pro be bez
Tak ja ty jednotne nazory rozborim, beru vzdy, lekarem posveceno, uz 15 let a kdyz se se stitnou zlazou neco deje, vice nez bezpecne to vzdy poznaji ![]()
Tak mi to nedalo ještě jsem kontaktovala dvě kámošky doktorky - ikdyž jiný obor, jedna řekla normálně vzít, že ona sama tak chodí na kontroly, že prý aby to mělo význam tak bych si ho nesměla vzít tak týden před oběry
Druhá mi řekla „neber, je to tak lepší“ ![]()
Tak si ho brát nebudu, to mi vychází jako že toho míň pokazím ![]()
Díky všem za spolupráci
Mne k tomu kreslil Dr. i graf. Je to jako u jinych hormonu - vezmes a hladina vylitne a pak klesa. A podle toho, kolik mg beres, tak si to dokaze odecist. Ale jak rikam, muj ma radeji, kdyz ho neberu - asi pak nemusi pocitat ![]()
Já myslím, že je to jedno, nejdůležitější je hodnota TSH, což jedna tabletka nějak zvlášť neovlivní (resp. vůbec) a nalačno taky být netřeba, pokud nejsou i další odběry (hlavně cukr, cholesterol, apod.)