Zápal plic v těhotenství

Anonymní
19.12.24 20:58

Zápal plic v těhotenství

Ahoj holky, máte některá zkušenost se zápalem plic v těhotenství? Jsem 32 TT a chytla jsem ho od syna, který se s ním léčí už 14 dní. Horečky nemám, jen strašný kašel. Dr. mi předepsal antibiotika sumamed 6 tabletek.

Mám samozřejmě strach o miminko. Nevíte jestli to mám volat mému gynekologovi nebo není potřeba a stačí mu to říct až půjdu za 14 do poradny? Nevím zda se nemusí miminko třeba nějak více hlídat. Jsem po potratu, tak to teď všechno o to víc prožívám :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3714
20.12.24 06:05

Taky jsme meli doma zapal plic. Jeden ze synu mel potvrzenou mycoplasmu, druhý ne, manžel nabeh. Ja kaslala taky, praktická mi vzala krev, nemela jsem. Ale říkala mi, že mimcu se nic nedeje, ani kdyby mi napsala atb, že problém by nastal az v okamžiku, kdy bych dostala teplotu. Jestli teplotu nemáš, mimčo by mělo být v pořádku. Atb mad určitě vhodné pro těhotné, teď už jen ležet a atb zaberou určitě rychle. Z krve ti potvrdila doktorka mycoplasmu, nebo z poslechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.24 18:48

@suzka1 zatím jen z poslechu. O výsledky krve si mám volat v pondělí. Horečku nemám, je mi celkem i dobře, kašel už ustupuje… Jen mě samozřejmě děsí, že zrovna v těhu musím brát antibiotika 🙄

• Citovat
  • Upravit
3714
22.12.24 05:41

Nemusí, když ti doktorka napíše atb, které je vhodné zobat i v těhotenství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí