Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky jsme meli doma zapal plic. Jeden ze synu mel potvrzenou mycoplasmu, druhý ne, manžel nabeh. Ja kaslala taky, praktická mi vzala krev, nemela jsem. Ale říkala mi, že mimcu se nic nedeje, ani kdyby mi napsala atb, že problém by nastal az v okamžiku, kdy bych dostala teplotu. Jestli teplotu nemáš, mimčo by mělo být v pořádku. Atb mad určitě vhodné pro těhotné, teď už jen ležet a atb zaberou určitě rychle. Z krve ti potvrdila doktorka mycoplasmu, nebo z poslechu?
@suzka1 zatím jen z poslechu. O výsledky krve si mám volat v pondělí. Horečku nemám, je mi celkem i dobře, kašel už ustupuje… Jen mě samozřejmě děsí, že zrovna v těhu musím brát antibiotika 🙄
Nemusí, když ti doktorka napíše atb, které je vhodné zobat i v těhotenství ![]()
Ahoj holky, máte některá zkušenost se zápalem plic v těhotenství? Jsem 32 TT a chytla jsem ho od syna, který se s ním léčí už 14 dní. Horečky nemám, jen strašný kašel. Dr. mi předepsal antibiotika sumamed 6 tabletek.
Mám samozřejmě strach o miminko. Nevíte jestli to mám volat mému gynekologovi nebo není potřeba a stačí mu to říct až půjdu za 14 do poradny? Nevím zda se nemusí miminko třeba nějak více hlídat. Jsem po potratu, tak to teď všechno o to víc prožívám