Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
přesně jak tu psali, je potřeba nechat pořádně vyvěrat a až potom namazat. Zvlášť, když už zapařený je. Lukyho nechávám po každém rozbalení nějakou dobu hanbatého a zatím jsme nebyli ani trošku zarudlí. Používali jsme ze začátku weledu, teď sudocrem a na večer po koupání nám doktorka napsala imazol - takový tekutý pudr. suché pudry nám nedoporučovala, právě proto, že jak se namočí, tak to udělá blátíčko a zapařenina je hned na světě.
Poraďte mi, čím ošetřit 3 týdennímu synovi pindíka…Při přebalení ho měl nalepeného na pytlíku a od té doby má na něm zespoda..přijde mi, že zapařeninu. Sudocream ani kalciovka nepomáhá. Radši už mu ho dávám směrem nahoru, aby se zase nepřilepil.
Radši anonym… ![]()
@Anonymní píše:
Poraďte mi, čím ošetřit 3 týdennímu synovi pindíka…Při přebalení ho měl nalepeného na pytlíku a od té doby má na něm zespoda..přijde mi, že zapařeninu. Sudocream ani kalciovka nepomáhá. Radši už mu ho dávám směrem nahoru, aby se zase nepřilepil.Radši anonym…
Kup LAVARIZIN-dělaná mast, mám 3 děti a z toho 2 kluky, toto funguje doteď. A nenech si namluvit, že to je Rybylka
není!!!Funguje na 1 namazání, udělá takový sametový potah ![]()
@Anonymní píše:
Poraďte mi, čím ošetřit 3 týdennímu synovi pindíka…Při přebalení ho měl nalepeného na pytlíku a od té doby má na něm zespoda..přijde mi, že zapařeninu. Sudocream ani kalciovka nepomáhá. Radši už mu ho dávám směrem nahoru, aby se zase nepřilepil.Radši anonym…
Nedávej mu pindíka nahoru, ale normálně dolů… a vlož mezi něj a „pytlík“ gázový čtvereček. Nepřilepí se a ještě to bude trošku dýchat.
Pokud už je tam klasická opruzenina, zkus Imazol nebo obyčejnou, čistou vazelínu - jestli je to jen trochu podrážděné, stačí trpělivě promazávat čímkoli plus ten čtvereček, ono se to srovná.
Jinak, anonym je v téhle věci celkem vtipný
To nemyslím rýpavě, je mi fuk, kdo jsi a není to důležité - ale tohle je celkem normální problém miminek, to bychom tady mohli registrace zrušit, kdybychom se za tyhle starosti měly stydět
![]()
Tak já jsem zastáncem pytiolu http://www.lekarna.cz/shop.php?… jak dcera, tak syn když byly opruzení tak jedině do krve. Trpěli na to strašně moc, takže už mám spoustu mastí vyzkoušeno a většina krémů na bolavých místech nedržela. Takže to používám už když je známka opruzenin. Dceři to dávám do dnes na bolavou " prcku ", kolikrát se ani nemohla vyčůrat a po namazání už to bylo snenitelné.
Ahojky!
Malej mi na opruzeniny taky dost trpěl. Bepanthen, Sudocrem atd. atd. nezabíral, jediné, co nám zabralo, byl Pytiol, vážně.