Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, protože už jsem z toho zmatená, jak to vlastně je.Od 3.února probíhá v Brně zápis dětí do MŠ na rok 2014/15.
Jsem momentálně se synem na rodičovské dovolené-na 3 roky.Syn se narodil 6.2.2012.Rodičovská dovolená mi končí 6.2.2015,kdy bych měla nastoupit do práce a od toho data bych potřebovala mít syna už ve školce.
Týká se tedy letošní zápis už i nás? Jde umístnit dítě do školky až při dovršení 3 let věku dítěte? Nebo by měl nastoupit správně až dod září příštího roku? Ale kam bych ho do tá doby dala…Děkuji za rady zkušenějších maminek ![]()
@reguli Ano, týká se vás letošní zápis.
Ano, dítě jde umístit až v tom únoru, kdy mu budou tři roky. Do té doby se obyčejně platí udržovací poplatek (školné dané školky).
Nerozumím otázce v závěru: Ale kam bych ho do tá doby dala…
Tak to ti synka, vzhledem k přeplněnosti školek, vezmou až od září 2015. To je školní rok 2015/2016. Ale třeba máš v blízkosti nějakou poloprázdnou, kde by ti ho vzali třeba od pololetí příštího školního roku ![]()
Sice se tě to týká, ale šance na umístění jsou téměř nulové. Řešila jsem to loni a neúspěšně. Neposuzují totiž, že chceš dát dítě do školky od 3let, ale kolik mu je v době zápisu, tzn. 2roky. Dvouletí se do školky nedostávají skoro žádní a tříletí velmi těžko.
Hodně zdaru ![]()
Holky děkuju za radu, snad se na nás usměje štěstí a bude další mimčo a školka nebude potřeba. Vím, že to tu stojí s volnýma místama za prd.
@Trojlístek Já to myslela, tak, že když měho nevezmou do školky a mě se nepodaří otěhotnět a musela bych nastoupit od února do práce, tak nevím kam bych ho dala-teda pokud by mi ho byli schopní příjmout až od doho září 2015.
Když už to téma je, můžu přidat svou otázku dámy? Zvyšuje nějak to, že by se účastnili (nepřijati) přijímacího řízení na září 2014, budoucí šance na rok 2015? Nebo je to jen městská legenda?
@reguli Ten zápis letos se vás týká. Určitě bych se nespoléhala na štěstí se sourozencem.
Mně se v tomto podařil husarský kousek a malou se mi umístit podařilo, i přes přeplněnost školek. Tři jí budou letos v březnu.
Dvouleté dítě lze umístit do jeslí i tříleté.
Příspěvek upraven 28.01.14 v 15:16
@reguli píše:
@Trojlístek Já to myslela, tak, že když měho nevezmou do školky a mě se nepodaří otěhotnět a musela bych nastoupit od února do práce, tak nevím kam bych ho dala-teda pokud by mi ho byli schopní příjmout až od doho září 2015.
jako stovky dalších matek…do soukromé, bohužel. ![]()
@smutnalucy píše:
Když už to téma je, můžu přidat svou otázku dámy? Zvyšuje nějak to, že by se účastnili (nepřijati) přijímacího řízení na září 2014, budoucí šance na rok 2015? Nebo je to jen městská legenda?
Nemá to vliv… Stačí se podívat na www.zapisdoms.brno.cz tam je rozepsaný bodový hodnocení… ![]()
Holky, dnes jsem vytiskla tu prihlasku do MŠ. Potvzení od lekare se ma dat potvrdit uz pred odevzdanim prihlasek? Nebo se to resi, az kdyz jste prijati? Nejak jsem to nevypatrala.
@Trojlístek píše:
@reguli Ten zápis letos se vás týká. Určitě bych se nespoléhala na štěstí se sourozencem.Mně se v tomto podařil husarský kousek a malou se mi umístit podařilo, i přes přeplněnost školek. Tři jí budou letos v březnu.
Dvouleté dítě lze umístit do jeslí i tříleté.
Příspěvek upraven 28.01.14 v 15:16
to by mě zajímalo jakej?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.