Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Trojlístek no jako jak se ti ji tam podařilo dostat, když teprve bude mít 3?
@UŽIVATELKA32 Každý týden jsem si obvolávala všechny školky, kam jsem si podala přihlášku. Když jsem kolem některé školky, kde byla přihláška měla cestu, tak jsem se tam s malou přišla zeptat osobně.
V lednu mi jedna paní ředitelka oznámila, že se jí můj přístup moc líbil a rozhodla se, že přijme i takto malé dítě. Uvolnilo se místo. Brala v potaz, že malou viděla a ráda by ji tam měla. Malá už neměla plenky, sama se nají příborem, obleče s i vysvleče s malou pomocí. Obuje si sama boty.
Říkala, že ráda dala přednost dítěti, kdy měli rodiče aktivní zájem a nečekali, až je někdo bude kontaktovat.
@Trojlístek narazila jsem na diskuzi a musím ti dát za pravdu, budeme se stěhovat do centra a já si vybrala školku, kam bych ráda přemístila dítě. Chodila jsem se ptát a na dotaz proč to nenechám na příští zápis, že se vzhledem k věku i bydlišti pak na 100% dostane, jsem po pravdě ředitelce řekla, že mám ještě malinkou, která bude mít v červenci 3 a v září musím nastoupit do práce. Tudíž potřebuju ve školce sourozence, už v době zápisu, navíc teda o školce vím, že je skvělá, nejstarší syn mi tam rok chodil do logopedické třídy. Byla jsem tam 3× a jednou volala, jsme přijatí a přestoupili jsme
Ředitelky mají rádi slušné a aktivní rodiče
a to jsem byla několika kamarádkami upozorněna, že na středu to jde jen kdo nabídne sponzoring. Možná někde ano, ale já se s tím nesetkala.
Zkusím oživit diskuzi, neboť nás letos poprvé čeká zápis do MŠ v Brně a pár věcí mi není jasných…
1. Když zapíšu syna na celodenní docházku, můžu ho potom vyzvedávat po obědě (vždy nebo téměř vždy)?
2. v námi vybrané školce je jen 13 volných míst, co se stane v případě, že se přihlásí více jak 13 předškoláků (třeba starších než můj syn, tudíž s větším počtem bodů)? Mohou nás poslat do jiné školky, i když tam nebudu dávat přihlášku? Kousek od nás je další školka, kde je volných míst hodně, ale já bych radši tu jednu konkrétní…
PS. syn bude v příštím šk. roce předškolák.
@pomeranca ad 1 je to možné, akorát se platí celodenní školné (ale předškoláci snad stejně neplatí?)
ad 2 nevím, ale myslím, že to není moc pravděpodobné.
@pomeranca Ahoj
1. Ano, můžeš vyzvedávat po obědě kdykoli budeš chtít
2. Pokud nedáš přihlášku i do „sousední“ školky, tak tě tam nevezmou. Tzn. pokud by se malý do „tvé školky“ nedostal (měl by menší počet bodů než 13 přijatých), tak máte smůlu. Být tebou, dám si přihlášku pro jistotu aspoň do dvou školek (já si dala do pěti v naší městské části). Až tě vezmou a ty se zapíšeš do vybrané školky, automaticky se tvé přijetí v ostatních školkách zruší, abys neblokovala místo.
Mám dotaz ohledně zápisu do MŠ v Brně. Odevzdala jsem přihlášky a myslela jsem, že se na stránkách zápisu přihlásím pod r. č. dítěte, nebo pod číslem přihlášky a uvidím, jak je na tom (kolik má bodů, jestli je nad nebo pod čarou a tak). Na stránkách ale nikde nevidím možnost se přihlásit (jen přihlášení pro ředitele MŠ). Jsem slepá, nebo to tam fakt není a kdy to tam bude? Díky předem za odpovědi ![]()
@Meeshab ahoj, mně řekli, že se to dá sledovat až po 22. 5. To je zápis jako takový (ředitelky seřadí děti dle počtu bodů, udělají čáru mezi přijat a nepřijat). Ted se jen odevzdávají přihlášky, zatím se neví, kolik dětí se ještě přihlásí, nelze tedy dělat žádné čáry. Navíc na to není čas, vše se udělá až ve zbytku týdne, až skončí odevzdávání přihlášek.
@chaela Aha, díky moc. Tak to jsem nějak nepochopila. Budu si tedy držet palce a čekat ![]()
Ještě se to sledovat nedá, první se jen sbírají data, až od nějakého dne- určitě je to uvedeno na stránkách lze sledovat, na jakém místě se dítě umístilo.
Ahoj holky, obnovuji téma, vy, co jste se vloni hlásili, jak jste dopadly? Co podzimní děti 3-leté? Uspěly jste? Nás to čeká letos ![]()
@UŽIVATELKA32 Ahoj, ja teda nemam dite podzimni, ale zimni. 3 roky mel syn v prosinci, samozrejme ho loni nevzali, ale nebylo to az tak hrozny, byl 53 z cca 7, pry se hlasily i deti dubnove a tak. Ale teda vzali holcicku mladsi nez je syn, tak nevim, kde vzala body, nejspis za sourozence ve skolce, ale i tak je to zvlastni. A i celkove maji dost tech malych deti. Letos syna doufam vezmou, v zari bude mit uz 3 a 3/4 a bude o vekovou kategorii vys.
Zalezi taky na tom jaka skolka to je, nekde je tech prcku hodne, jindebje zas hodne predskolaku.
Ahoj, holčička červenec 14 byla druhá pod čarou a nakonec dva odpadli, takže se dostala. Ale vždy záleží kolik dětí odchází, kolik vůbec budou mít volných míst. V naší školce se letos uvolňuje prý jen 11 míst, z celkových 66 míst.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.