zápis do školky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
574
14.3.07 13:53

zápis do školky

Ahoj holky

chci se zeptat jak vůbec probíhá zápis do školky, dělá tam to dítě něco, nebo je to jen o papírech?

A dále se chci zeptat jak to je, když dám dítě od září do školky, ale do práce jít nechci, plánujeme na léto že počneme další mimi. Mám dát v práci výpověď, nebo co mám dělat?

Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14.3.07 14:06

Verunko,
ad zápis do školky nevím, nás to čeká za rok.

V zaměstnání by to mělo být tak, že den po 3. narozeninách dítka (např. je narozené 10.6., tak 11.06.) nastupuješ do zaměstnání. Můžeš si vybrat, buď nastoupíš a nebo ukončíš pracovní poměr a nebo Ti výjdou vstříc a dají neplacené omluvené volno do 4 let věku dítěte.
Taky se to dá udělat tak, že nastoupíš, odděláš něco a pak jdeš na nemocenskou (jako těhotná), ale toto není příliš fér k zaměstnavateli. Kamarádka to tak udělala, ale po dohodě, protože s jejím návratem do zaměstnání by propouštěli paní, která za ni 3 roky pracovala, a ta kamarádka by stejně za pár měsíců odešla zpátky na mateřskou a oni by museli znovu někoho přijmout zpátky.
V každém případě bych se šla domluvit do práce, protože už to máš v podstatě za pár. Akorát je nevýhoda, že 3 roky bude mít tvé dítko před prázdninama a právě v tuto dobu u nás bývají školky zavřené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.3.07 14:09

Já už se do této práce nikdy vrátit nechci, bylo to tam strašný.

Když dám teda výpověď tak co? Musím se někde hlásit? Nebo jak mám dál postupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
14.3.07 14:17

Já bych s výpovědí počkala, kdyby tě vyhověli do těch 4 let, myslim, že by tě vypláceli další mateřskou. Doufám, že nekecám. Prostě zas půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.07 14:25

No já bych taky v každém případě s výpovědí počkala:

1. za ty poslední 3 roky se tam mnohé mohlo změnit
  2. třeba pro Tebe už nemají místo a sami Ti nabídnou ukončení pracovního poměru z organizačních důvodů a k tomu odstupné
  3. mateřská je dávka nemocenského pojištění a tu bys musela nastoupit myslím do 6 týdnů od ukončení pracovního poměru (ale to nevím jistě)
  4. pro případné sepisování důchodu (teoreticky, třeba se nás to nikdy nebude týkat), máš tuto dobu pokrytou pracovním poměrem.

A taky si myslím, ale neber to zle, že nikde nemáš jistotu, že se vám další dítko podaří hned, může se stát, že budete třeba rok, dva čekat. A vždycky je lepší, když má aspoň nějaké zaměstnání a u toho si hledáš lepší než být vedená na ÚP.

Pokud by jsi dávala holčičku do školky na celý den a přišla o rodičovský příspěvek, tak by jsi se musela hlásit na ÚP. Protože buď budeš na rodičovské dovolené, nebo budeš v pracovním poměru a nebo budeš nezaměstnaná.
Protože pokud by jsi skončila pracovní poměr a nebyla na rodičáku ani ÚP, tak si musíš platit zdravotní pojištění sama.

Ale já jsem v těchto věcech laik, takže nedám ruku do ohně za všechno, co tu píšu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
14.3.07 20:22

Ahoj,
taky pridam radu. Jak bych to resila ja.
Davala bych malou jen na pul dne do skolky, abych neprisla o rodicak.
V praci bych se dohodla na neplacenem volnu do 4let veku ditete.
Do te doby se bud podari dalsi ditko nebo budete dal zkouset:-)
V pripade, ze by ti¨v praci nevysli vstrict, mela bys rodicak do 4 let.
Neresila bych to uradem prace, protoze ten ti toho moc nevyplati a mas dost vyrizovani a behani po uradech-tomu bych se ja chtela vyhybat.

At se dobre rozhodnes a preji brzke //
Pa Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
14.3.07 21:28

A co to znamená když si vezmu neplacené volno do 4 let věku dítěte? Jak to bude se zdravotním a sociálním?

Já fakt o tom nemám ani páru, proto scháním informace, aby mě v práci nějak nenapálili a já pak nebyla namydlená.

Všem moc děkuji za odpovědi.

Jak by to bylo kdyby jsem nedala dítě do školky vůbec a byla s ním doma do těch 4 let? To mi musí v práci vyhovět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.07 22:56

Na neplacené volno do 4 let věku nemáš ze zákona nárok, záleží to jenom na dobré vůli zaměstnavatele. Pokud ho v práci dostaneš, tak to bude stejné jako teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.22 13:43

Ahoj, mám dotaz na naši nestandardní situaci, jestli někdo řešil a poradil by. Jdeme k zápisu do školky podruhé, loni s dočasnou KI, která byla ukončena. Očkování ale díky nemocnosti dítěte a sourozence a díky covidu zahájeno nebylo. V současné době máme nejvyšší čas na potvrzení přihlášky, ale dětská doktorka kontraindikaci vypsat nechce, neboť prý není důvod. Čekáme na vyjádření z imunologie (doktorka dlouhodobě nemocná, takže se vyšetření táhne) a žádanky na další vyšetření. Neurologie očkování povolila.

Dítě je často nemocné, v podstatě nebylo od září, kdy skončila KI, 14 dnů v kuse, kdy by bylo zdravé. Školku bych řešila lesním klubem a podobnými možnostmi, pokud by nešlo o dítě se speciálními vzdělávacími potřebami a nebyl třeba asistent. Zároveň byla školka silně doporučena kvůli dalšímu rozvoji.

Už jsem se dotazovala i ředitelky MŠ, která ovšem odpověděla, že pokud dítě není řádně očkováno nebo nemá kontraindikaci, tak ji vzít prostě nesmí.

Děkuji za zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
2790
25.4.22 14:03

No bohužel, učitelka ti to řekla jasně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21985
25.4.22 14:07
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz na naši nestandardní situaci, jestli někdo řešil a poradil by. Jdeme k zápisu do školky podruhé, loni s dočasnou KI, která byla ukončena. Očkování ale díky nemocnosti dítěte a sourozence a díky covidu zahájeno nebylo. V současné době máme nejvyšší čas na potvrzení přihlášky, ale dětská doktorka kontraindikaci vypsat nechce, neboť prý není důvod. Čekáme na vyjádření z imunologie (doktorka dlouhodobě nemocná, takže se vyšetření táhne) a žádanky na další vyšetření. Neurologie očkování povolila.

Dítě je často nemocné, v podstatě nebylo od září, kdy skončila KI, 14 dnů v kuse, kdy by bylo zdravé. Školku bych řešila lesním klubem a podobnými možnostmi, pokud by nešlo o dítě se speciálními vzdělávacími potřebami a nebyl třeba asistent. Zároveň byla školka silně doporučena kvůli dalšímu rozvoji.

Už jsem se dotazovala i ředitelky MŠ, která ovšem odpověděla, že pokud dítě není řádně očkováno nebo nemá kontraindikaci, tak ji vzít prostě nesmí.

Děkuji za zkušenosti.

A jak zní tvoje otázka?

Jestli může neočkované dítě do školky? Ne, pokud nemá lékařem potvrzenou kontraindikaci, tak nemůže - ředitelka ti odpověděla správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.22 14:15
@BohunkaP píše:
A jak zní tvoje otázka?Jestli může neočkované dítě do školky? Ne, pokud nemá lékařem potvrzenou kontraindikaci, tak nemůže - ředitelka ti odpověděla správně.

Jestli není nějak právně ošetřen případ, kdy dítě řádné očkování díky zdravotnímu stavu nestihne. Za 7 měsíců by se kompletně nenaočkovala, ani kdyby byla kypící zdravím :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
21985
25.4.22 14:19
@Anonymní píše:
Jestli není nějak právně ošetřen případ, kdy dítě řádné očkování díky zdravotnímu stavu nestihne. Za 7 měsíců by se kompletně nenaočkovala, ani kdyby byla kypící zdravím :nevim:.

Ne, není.

Pokud nebude naočkováno, bude tvoje dítě přijato až jako předškolák (ti se musejí přijmout i bez očkování).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí