Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím pokud máte děti na 4 hodiny ve školce necháváte je také někdy doma? já již půl roku platím udržovací poplatek s tím ,že malá nastoupí na celý den.Bohužel jsem zjistila, že mě do práce nevezmou zpět, takže malou teda nechám na 4 hodiny denně .Nejraději bych ji nechala doma ale nechci o tu školku přijít. Ale vzhledem k tomu, že budu doma, ji tam nechci nechávat každý den. Mohu si to dovolit, že tam třeba týden nepůjde pak zase ano atd?
Můžete klidně chodit jen jednou měsíčně nebo vůbec. Jen musíte platit ten poplatek plus stravné za dny, kdy bude malá ve školce. Školce je to poměrně jedno ![]()
Není špatné ji na školku pomalu zvykat, určitě se ti to bude hodit až budeš mít nějaké pohovory na nové zamněstnání.
L.
Ĺajlo, já myslím, že nejlepší bude domluvit se přímo s paní ředitelkou z vaší školky. Technicky vzato to myslím problém nebude, důležité je, že zaplatíš školné.
Baghira
Rozhodne to problem neni! Mela jsem 4-hodinove dite cely rok a nekdy jsme nekam jely a tak do skolky nesla, nekdy byla nemocna… Skolce to je ukradene, akurat absenci by jsi mela nahlasit … omluvy jsou myslim nutne, alespon v nasi skolce. Vzdycky zavolam ze je bud nemocna nebo jen tak neprijde treba tyden a je to. Jim je to vicemene jedno kdyz platis mesicni poplatek a stravne se odviji od skutecne dochazky…
Sulanek
Ahoj holky,
a myslíte, že školce by ani nevadila docházka třeba dvě dopoledne v týdnu? Řeším, jestli malého nechat úplně doma nebo zkusit takovouhle částečnou docházku.
Díky!
Ulrika
Tak teď nevím, byla jsem nepřihlášená, ale přidělilo mi to nějaký cizí nick…
Ulrika
ahoj, dcera chodí 5× do měsíce na dopoledne a je jedno, ve které dny si to vybereme.
Silvie
Ulriko,
skolce to fakt bude jedno kdyz budes platit. Kamaradka ma druhe dite a holcicku dava do skolky jak se ji to hodi … uz ma 4.5 a jeste tam nikdy nespala a chodi tak 2-3× do tydne, stava se ze treba i 14dni nejde a pritom je zdrava … proste si to kamaradka ridi dle svych potreb a dohody s holcicikou, tak jim to vyhovuje a rozhodne ve skolce nikdo nic nenamita … penize maji a k tomu mene prace, ze? Tak proc by nadavali?
Ja si jenom rikam, ze deti maji ve skolce nejaky program a ten na sebe navazuje, v tydnu maji vzdycky jedno ci 2 temata, kterym se venuji …kdyz tam bude jenom 2 dny, navaznost asi ztrati … na druhou stranu je to asi jedno, protoze nemocnost je docela velika a moje nika od podzimu taky do skolky toho moc nenachodila ze zdravotnich duvodu…
Zarid se podle sebe a bud rada, ze mas misto ve skolce jiste, v pripade potreby muzete nastoupit naplno kdykoliv…