Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat na zkušennosti s inhalátorem, o kterém uvažuji. Děti trpí na průdušky, kašle… Poraďte: pomůže třeba inhalace vincentky? Máte inhalátor- a jaký? Díky za zkušenosti, uvažuji opravdu spíš o inhalaci třeba vincentky při kašli + prevenci, zatím ne dávkování léků..... hlavně aby nám to pomohlo. Ještě dodám: děti jsou staré 2 a 4 roky Miza
Ahoj, Rozárka taky hodně trpí na průdušky, v nemocnici jsme inhalovali vincentku, na doma nám ji taky doporučili, ale prý ji stačí nalít do hrnce s vařící vodou a dát ji např. poblíž postýlky.
Jinak máme na inhalování Ventolin, který bereme při potížích a Budiair, který vdechujeme jendou denně pro prevenci.
Katka
Ahoj Miza, inhalator mame, je kupovany v lekarne vyrobce Arstana, je vyborny inhalujeme cela rodina kdyz to na nas prijde, nastesti to neni casto, inhalujeme vincentku. Pokud je potreba davat neco na vykaslavani, davam to primo do inhalace - mucosolvan kapky do vincentky a necham je to vydychat, prijde mi to lepsi nez je cpat sirupem a ucina latka se dostane hned tak kde je potreba. No lepsi je kdyz jsou deti zdravi, mam taky dve 4.5 a 21 mesicu.
Mej se a pevne zdravi
Petra2
Dobrý den všem
chtěla jsem se poradit, kvůli neustálým rýmám (velká nosní mandle vyloučena), co pak padají „na průdušky“ nám lékařka na ORL doporučila pořídit inhalátor a inhalovat (od vincentky až po mucosolvan nebo nosní kapky).
Mluvila o Omron C28, ale bohužel, za 1800,– drahá hračka…
a tak mě napadlo, našla jsem Joytech tento:
http://inhalatory.heureka.cz/…specifikace/#…
máte někdo zkušenost s tímto přístrojem? Chci ušetřit, ale zase né za cenu, že koupím levnej křáp, co bude k ničemu…
Dobry den! Syn trpi na opakovane laryngitidy a po nastupu do skolky na caste rymy. Po posledni hospitalizaci v nemocnici jsme se pro inhalator take rozhodli. Doporucuji ale ne kompresorovy. Kupte ultrazvukovy. Kompresorovy je velmi hlucny. Poridili jsme dle recenzi nejlepsi inhalator v porovnani cena vykon. Nejlepsi na doma stoji kolem tri tisic. To jsme dat nechteli. Rozhodli jsme se pro SWISS PROGRAM BODYFORM aerosol a ultrasuoni. Kouknete i na youtube. Je tam jeho obsluha a vybaveni. Pekne video o tom co od nej ocekavat. Stal asi 1500. Jedinou jeho vadou je ze hure drzi stabilitu coz jsme dle recenzi vedeli. Stavime ho do rendliku aby se neprevratil. Jinak ma dlouhou trubku (lze dat i do postylky ze stolku), detskou i dospelou masku a naustek. Pozor, nektere inhalatory nevytvori z ciste vincentky mlhu!! Ctete recenze! Tento vytvori. Mame ozkousene. Dale lze inhalovat cistou sul z mrtveho more (doporucili v nemocnici) - rozpustit ve vode (kupuji v DM za 100 kc kilo). A nalit do inhalatoru. Inhalace trva asi okolo 8 minut. Po vyinhalovani je treba nadobku doplnit, ale to je u vsech inhalatoru. Je to standardni doba inhalace. Dele neni nutne. My leky zatim neinhalovali. Tak za nas dobra investice a snad jsem pomohla ![]()
Já jsem kupovala inhalátor přes tyto stránky http://www.proalergiky.cz/…akupni-radce Je tam dobrý výběr, recenze a hlavně poradna. Máme levnější, ultrazvukový, ale inhalujeme jenom Vincentku. Je taky vratký, ale to mi docela vadí. Když inhalují děti a vrtí se a ještě hlídat inhalátor, to jena dvě ruce moc ![]()
@Mar__tanka1983 doporučuju zvážit koupi toho Omronu. Jsou hodně rozšířené, máme ho taky doma, používáme ho hodně často, nejen děti, ale i já. Zaplatili jsme za něj cca stejně a rozhodně se nám vyplatil. Inhalujeme teda jenom vincentku, která stojí pár korun a vydrží dlouho, když je jo velký kašel, tak něco na předpis od dr. - je to mnohem lepší než sirupy, nezatěžuje to v nemoci trávicí trakt a rychleji účinkuje.
Já děti před inhalátor strkám kdykoliv se jim objeví rýma a začnou kašlat, v kombinaci s dalšími babskými radami se mi většinou podaří nemoc utnout hodně brzy, než se rozjede ![]()
Má hodně příslušenství - my jsme vychytali nějakou akci, kdy jsme zdarma k tomu dostali rezervní nádobku a foukátko (takže každé dítě má svoje), je k tomu i maska pro děti (tam je super na to ty děti naučit co nejdřív), maska pro dospělé.
Filtry, které se musí vyměńovat, dostaneš za pár korun v každé prodejně zdravotnických potřeb, nemusíš nikde nic shánět na netu.
Stabilní je, je těžší, nikdy se nám nepovedlo ho převalit. Nám třeba pro naše potřeby dr. ultrazvukový nedoporučoval ![]()
Máme doma taky ten Omron a určitě se vyplatí. Já myslím, že časem se ta investice vrátí. Flaška Vincentky vydrží fakt dlouho a žádné jiné sirupy už nepoužíváme (celá rodina).
Synovi je teď 5 let, u inhalování většinou hraje na PS4 nebo kouká na pohádku, nic nemusím hlídat.
@RyBANA máme to přesně to samé. U nás se to naučila takhle i dvouletá, že držela. Akorát nepoužíváme ty modré pásky, ale drží si to na obličeji sami
U nás se to už vrátilo jen na těch sirupech z lékárny, už vůbec žádné nepoužíváme - jen ty doma vyrobené, klasika cibule s medem nebo tymián
Kdyz uz tady bezi tema inhalatory… Mala miva z obycejne rymy osklivy kasel, neseda na prudusky, ale je to hodne narocne - v noci z kasle zvraci, celkem dlouho trva, nez se da dokupy. Byl nam doporucen inhalator, ze kdyz se zacne hned pri rozjezdu, je prubeh mirnejsi a kratsi. Jenze mala nesnese treba ani parni lazem v bazenu, krici, ze se dusi, ze nemuze dychat. Da se nekde inhalator pujcit, abychom zjistili, jestli inhalace zvladne? Nerada bych vyhodila penize oknem, abych pak zjistila, ze inhalovat nezvladne…
@kroutilka půjčit nevím, nemá ho nikdo třeba z blízkých přátel? Já jsem se s ním poprvé setkala v nemocnici, kde hodně pomohl, tak pak jsme ho rovnou kupovali domů.
Ale myslím, že z tohoto nemusíš mít strach, ale je potřeba si na to zvyknout. Ze začátku jsem malé jen foukala foukátkem kolem pusinky, nesnesla masku, na tu si chvíli zvykala. Většinou u toho pouštíme pohádky, aby se zabavily něčím jiným a nechaly inhalátor na pokoji, mají tendence ho různě zkoumat a rozebírat ![]()
Díky holky za tipy ![]()
@Podzimnice vyhledávač mi tenhle přístroj nenašel ![]()
měl jste doma někdo ultrazvukový i kompresorový? Aby se dala porovnat, jak moc otravná je ta hlučnost?
My taky máme ten Omron. Jakmile někdo z dětí chrchlá, tak inhalují vincentku, případně při kašli Ambrobene roztok. A ta účinnost je fakt vidět, rychleji a lépe se uzdravují. My jsme ho teda dostali od dr z alergologie na pojišťovnu, jinak se u nás dá i půjčit za nějaký poplatek.
http://m.heureka.cz/…tor-bm-4200/
Kroutilka - tato para je studena, neni to jako v parni lazni nebo v saune. Nemusel by to byt problem. Zkusila bych byt vami navstivit solnou jeskyni, vetsina miva detsky koutek se solnou „parou“. Je to hodne podobne!! Pokud ji to nebude vadit tam, bude to dobre. Mohla byste ji take davat hadicku do postylky az usne. Nemusi mit rovnou naustek nebo masku. Urcite ji tim nevzbudite. Navic ten ultrazvukovy je opravdu tichy. Kdyz ji pridrzite hadicku u dychacich cest ve spanku, ani to nepozna. A treba casem zvladne i masku. ![]()
@kroutilka Vždyť ten inhalátor není jenom pro děti. My ho používáme všichni, jakmile nás začne bolet v krku nebo ržýma, už inhalujeme a pomáhá to. Takže i když by malá teď inhalovat nechtěla, tak to rozhodně nejsou vyhozené peníze a nikde není řečeno, že třeba za rok inhalovat bude. Jinak mi děti taky nesnesou tu masku na obličeji, takže si drží u obličeje akorát tu trubičku a vdechujou a mají hroznou srandu z toho kouře.
A ze nesnese parní lázeň u bazénu se ani nedivím, tam se dusím taky.