Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, prosím o radu! Je možné že po použité inhalátoru začal syn kašlat ještě více? Má kašel už 14 dní, už se to lepšilo a od včerejška inhaluje a kašle výrazně více. Může to být součástí činku, že se plíce začalaly čistit? Děkuju za zkušenosti! Podle lékáře máme pokračovat v podávání antitusik.
Holky, prosím o radu! Zhoršil se někomu kašel po inhalaci Vincentky? Může to být součástí účinku čištění plic? Syn (4roky) má kašel skoro 14 dní, nejdříve vlhký, ted´ spíše suchý. Včera začal inhalovat a kašel se výrazně zhoršil. U lékaře jsme byli, mám dávat antitusika, jinak nic. Děkuji!
@Perenis asi moc neporadím, ale mě se trochu spouštěla rýma, večer jsem 15minut inhalovala a teď mám rýmu jako trám. Těžko říct, ale určitě bych pokračovala i zítra a pokud to nebude lepší, tak bych neinhalovala.
@Perenis Kašle jen při inhalaci nebo i jindy během dne? Máte nastaveno nejjemnější foukání? Jak dlouho inhaluje? Zvykejte pomalu - jen třeba tři minutky.. a postupně přidávat.
Inhalace je k léčbě dráždivého kašle vhodná… tak ještě pomalu zkuste… ale pokud by se zhoršoval kašel, tak asi pár dní vynechat. Jestli je to součást čištění plic - těžko říct.
Jaká antitussika máte?
@Bebunka85 Díky, dnes to vypadá lépe, bude inhalovat i nadále.
@3HE Děkuju za odpověd´. Kašlal právě po inhalaci skoro pořád, během inhalace jen občas. Mám nastavenou tu vyšší intenzitu a syn u toho sedí tak 8 minut. Dnes už kašle zase méně, musíme vytrvat, aby se efekt projevil. Rozhodně po uzdravení bude preventivně inhalovat 1× denně.
Užívá Robitussin a Flonidan sirup.
@Perenis Zkuste sama inhalovat, ať poznáte, co to dělá
bude se vám to lépe štelovat pro něho
Ono se to těžko pozná, když pořádný kašel nastane až po inhalaci… tak raději opatrně - pro plíce je to i tak přínos, protože je to pro ně novinka.
@3HE Já jsem to už zkoušela a při inhalaci jsem kašlala. Syn už dnes vypadá lépe, snad už to zabírá! Přínos to určitě je, jsem moc ráda, že jsem inhalátor koupila ![]()
@alviola
A mohu se zeptat, co pouzivate do inhalatoru na bolest v krku? Dekuji, Jitka.
@522005 píše:
@alviola
A mohu se zeptat, co pouzivate do inhalatoru na bolest v krku? Dekuji, Jitka.
Jenom Vincentku a na bolest v krku kloktám tohle http://www.top-dent.cz/…hx-0-12.html.
@MarketaJ
Ja kloktam na krk vincentku. Myslite, ze inhalace vincentky nahradi kloktani?
Dekuji za nazor.
@522005 Myslím, že nenahradí. Kupte si šalvěj (ne kloktadlo!), udělejte si výluh a ten kloktejte - zabírá perfektně. Taky mi pomáhá cucat Orofar, Bepanthen plus a když je bolest jako na mandlích tak postříkat sprejem Jox.
@xammy píše:
@Adrasteia cucat bepanthen plus? Nespletla sis to?