zkušenosti se školkou Praha

14
5.3.07 14:11

zkušenosti se školkou Praha

ahoj, premyslim, kam dat dite a o nekterych skolkach jsem nasla info i datum zapisu, u nekterych ne

pesky dostupne jsou pro nas tyto:
Hribska
Dvouletky
Stechovicka
Rembrandtova
Omska
Utulna
Ve Stinu

blizko Mhd pak:
Nucicka
Troilova
Tuchorazska
Nedvezska
Pretlucka
Kodanska
Hradesinska

dekuju vsem za odpovedi

jeste dotaz, zda je mozne, aby mi dite vzali i driv, nez od zari, treba od kvetna? nebo je lepsi se na to domluvit osobne a pred zapisem?
kamarádka sehnala místo, ale pro nás je to daleko, vzali jí ho od ledna, protoze za chvili rodi, nemohla by na zapis stejne.

a jak je to s prihlaskami, to si jako muzu dat do okolnich casti po jedne prihlasce, tudiz praha 2, 3, 1 atd.?
trvale bydliste tu zatim nemam, ale bydlime ve Strasnicich, pry to tak mam uvest v prihlasce.

:? :oops: :o :?: :idea: :! POSILA PRCEK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
151
5.3.07 18:09

Ahoj, taky jsme ze Strasnic a chystame se pro prihlasku pouze do Dvouletky. Je to pro me srdecni zalezitost, chodila jsem tam taky (i vsechny moje kamaradky) a strasne se mi tam libilo, za druhe to mame doslova za rohem. Uplne nejnovejsi zkusenosti nemam, ale par kamaradek tam deti taky davalo, i kdyz uz pred par lety a byly moc spokojene. Je tam velika zahrada a je pekne vybavena.
Dale me v Tvem seznamu padla do oka Stechovicka. Tam bych sve dite nedala z jednoho prosteho duvodu. Je tam videt primo z ulice do zahrady, kde si v lete deti hraji nahe a to musi byt primo pastva pro uchylaky.
Jinak dite muzes do skolky dat kdykoliv (pokud ti ho vezmou, to asi zalezi na konkretni skolce). Bezne chodi deti poprve do skolky v den svych tretich narozenin.
Preju hodne stesti pri rozhodovani :)

Lucka a Niky(za tri dny tri roky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.3.07 20:07

dekuji za odpoved

na sprchovani mam taky spatne vzpominky, drzeli nas popd ledovou sprchou nasilim, tak jsem obcas naschval zlobila, to jsem pak za trrest nemohla jit, super, akorat jsem nesmela zlobit casto, aby jim nedoslo, ze nechci do sprchy

na nas taky cuceli-

krasny rozhled ze tri stran

jak je to v dvouletce s pristupem k detem, co jim vari, jedou i na skolky
v prirode atd.? na netu jsem moc ne
 nasla.

my mame tuhle Dvouletku taky blizko a pak Hribskou a ty kolem, tam zas pracuje blizko manza

• Citovat
  • Upravit
151
5.3.07 20:56

Tak co se tyce jidla, to nevim, ale pokusim se zjistit. Na skolky v prirode jezdi. Taky tam maji ruzne krouzky a kdyz je teplo, tak mivaji na zahrade vystavy vytvoru, ktere tam deti vyrobily (treba keramika). Byla jsem se tam jednou na te vystave podivat s dcerou, tenkrat vystavovali keramicke zirafy a deti, co tam prisly, hlasovaly, ktera z ziraf je nejkrasnejsi :)).
Ale nejlip udelas, kdyz se tam zajdes podivat 14.3. nebo 15.3. mezi 14-17hod, to jsou dny otevrenych dveri. My se tam taky s malou chystame.
Kazdopadne me se na ty skolce libi, ze neni uz na pohled takova tuctova (lepsi vyraz me nenapada), jako je treba ta Ve stinu nebo Hribska(i kdyz do Hribsky chodime obcas do materskyho centra a je to tam fajn).
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151
5.3.07 21:04

Ted jsem jeste narazila na tohle:

MŠ, PRAHA 10, DVOULETKY 8/601
právní forma: příspěvková organizace
adresa: Dvouletky 8/601, 100 00 Praha 10 - Strašnice
telefon: 274 810 657 email: ms_dvouletky@volny.cz wwweb: ředitel: Alena Hruzíková
statutární zástupce ředitele: Lenka Divišová
vzdělávací program: „Pojď se smát, pojď si hrát, tvořit, zpívat, pracovat."
zaměření školy: Škola rodinného typu zaměřená na estetickou a pracovní výchovu
Výsledky kontrolní činnosti ČŠI: http://www.csicr.cz/HTML/iz.html
kapacita školy dle hygienických norem: 104 cílová kapacita: 120

Technická a stavební charakteristika:

Rok dokončení stavby : 1956

Zděná tří podlažní budova s valbovou střechou a s taškovou krytinou. Škola je vytápěna dálkovým topením, v budově je předávací stanice.

Celkový stav budovy je dobrý.

Podmínky pro výchovně vzdělávací práci

Čtyřtřídní mateřská škola s celodenním provozem je umístěna mimo hlavní komunikace, v krásné zahradě se vzrostlými listnatými i jehličnatými stromy, vybavena zařízením, které umožňuje dětem dostatek prostoru pro jejich volné aktivity a sportovní vyžití.

Děti jsou do tříd rozděleny podle věku, jedna třída je smíšená. Pečuje o ně 8 pedagogických pracovnic s požadovanou kvalifikací a odborným pedagogickým vzděláním.

Školní budova je účelová, její součástí je školní kuchyň, umístěná v suterénu. V přízemí jsou dětské šatny, 2 třídy, stálá ložnice, dětská umývárna a WC, kancelář ředitelky, sborovna a kancelář vedoucí ŠJ. V patře jsou rovněž umístěny 2 třídy, stálá ložnice, tělocvična, dětská umývárna a WC a dětské šatny.

Učitelky pracují podle vlastního školního vzdělávacího programu. Hlavním záměrem školy je ve spojitosti s rodinou zkvalitňovat výchovnou práci s důrazem na estetický a pracovní program, hru a rozumové činnosti. Nabízet rodičům možnost posílet se na životě a činnostech školy.

Akce a mimoškolní aktivity: výuka anglického jazyka, výuka hry na flétnu, keramický kroužek, divadelní představení ve škole i mimo ni, cvičení dětí v TJ Sokol, besídky a jiná setkání s rodiči a dětmi při oslavách svátků, pořádání polodenních výletů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaela K.
3.10.12 20:46

Dvouletky nedoporučuji

Jako malá jsem chodila do školky Dvouletky, bohužel jí ale nedoporučuji. Paní učitelky byly moc hodné a však to se nedá říct o paní ředitelce. Byla sice obeznámena s tím že mě nikdo nemá do jídla nutit protože mi je špatně když to přeženu. Nic méně dosavadní ředitelka, kterou jsme měli tehdy na supl, mne donutila sníst celý talíř fazolí a já se poblinkala. Řešení ředitelky bylo takové že mne seřvala dala mi na zadek a já musela po sobě vše uklidit. Když pak pro mne přišla maminka fazole jsem měla zastrkané v kapsičkách a celá jsem byla poblinkaná. Tenkrát mi byli 4roky od té doby jsem do školky téměř nemohla chodit, kdykoliv mi rodiče řekli že tam mam jít tak už jsem hned začala zvracet. Dodnes mi zůstalo, že když mám stres tak mi je na zvracení.
Proto dvouletky nedoporučuji a své děti už bych tam dát nemohla.

• Citovat
  • Upravit
399
6.1.14 21:50

ředitelka MS Dvouletky

Michaelo, zajímalo by mě, jestli myslíš současnou ředitelku Hruzíkovou? Slyším na ji jen negativní reference. Dnes jsem volala na odbor školství a také mi na ni neřekli nic dobrého. Škoda, že ji nemůžou odvolat a nahradit někým normálním. Šílená představa, co tam s tebou ta ženská prováděla, když ti byly 4 roky! To je fakt smutný, že někdo, kdo je něčeho takovýho schopný, se stane nakonec ještě ředitelkou školky :cert: fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.2.14 17:23

mš Dvouletky

Ahoj všichni, já tady musím trošku oponovat, moje dcery do mš Dvouletky donedávna chodily, byly spokojené, pani učitelky super-usměvavé, spousta kroužků. S paní ředitelkou jsem nikdy žádný konflikt neměla, naopak vždy mi ve všem vyšla vstříct! Netuším, zda, když bylo paní Michaele 4 roky, už tam nynější p. ředitelka šéfofala…moc se mi to nezdá, zas tak staře nevypadá. Nic méně dodnes moje holky chodí do školky na návštěvu. Takže za mě…já školku doporučuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.2.14 20:41

MŠ Dvouletky

Zdravím všechny, chtěla bych reagovat na dotaz ohledně názoru na MŠ Dvouletky.Moje obě děti do školky chodí a jsou vždy natěšené na další den, který zde mohou strávit. Paní učitelky se dětem hezky věnují, vymýšlejí bohatý program, který je velice pestrý a zároveň je zde plno kroužků, tak že si každý může vybrat podle svých zájmů. Školka prošla velkou rekonstrukcí, stále se modernizuje jak interiér, tak i zahrada se zahradními prvky se pro děti velmi zpestřila. Osobně jsem s paní ředitelkou nic řešit nemusela, vždy pokud jsem něco potřebovala, nebyl problém se s ní domluvit. Naopak si myslím, že paní ředitelka odvádí dobrou práci, snaží se dětem zpříjemnit prostředí, ve kterém se pohybují a děti ji mají rády. Což jsem několikrát viděla při jejím kontaktu s nimi. Doporučuji navštívit dny otevřených dveří, kde se může každý přesvědčit sám o zázemí mš a lidech, kteří tam pracují. Tak že za mě samé klady a díky paní ředitelce za vše, co pro školku dělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
6.4.17 21:01

Milé maminky, máte někdo zkušenosti se skolkou seifertovou na Praze 3? Budu moc ráda za reakci :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí