Započítává se brigáda na RD do příjmů

3383
3.9.15 10:49

Započítává se brigáda na RD do příjmů

Ahoj holky, když půjdu na brigádu, při RD a vydělám si do 3.tis.měsíčně, přišla bych o přídavky na dítě? Započítává se brigáda do příjmu? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
3.9.15 10:52

@LLenule111 Ano brigáda se (celkem pochopitelně) počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
3.9.15 10:54

Takže bych o přídavky přišla, i když se počítají za kalendářní rok 2014?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
3.9.15 10:59

@LLenule111 To já nevím, zda bys o ně přišla nebo ne, to bude záležet na celkovém příjmu, až se bude pro přídavky započítávat rok 2015.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
3.9.15 11:03
@j.a.n.i1 píše:
@LLenule111 To já nevím, zda bys o ně přišla nebo ne, to bude záležet na celkovém příjmu, až se bude pro přídavky započítávat rok 2015.

Přesně tak, každopádně pokud jde o přídavek na dítě (tedy 500Kč), pořád je dle mě přednější brigáda a vyšší výdělek, než pobírání přídavku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
3.9.15 11:08

Chtěla bych brigádu na dohodu práce, jestli to jde, abych neodváděla daně. Jako jsem to měla v době školy, stejně jsem na rodičáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
3.9.15 11:17
@LLenule111 píše:
Chtěla bych brigádu na dohodu práce, jestli to jde, abych neodváděla daně. Jako jsem to měla v době školy, stejně jsem na rodičáku.

Tak to si musíš domluvit na té brigádě, o jakou smlouvu a jaký výdělek tam půjde, my s tím asi nic nenaděláme tady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
3.2.23 08:44

Dobrý den,
jelikož se vůbec nevyznám v daních, hledám radu tady (:
Od ledna do května 2022 jsem měla brigádu - jednalo se o DPP, 3 hod týdně, celkový příjem do 3000 Kč měsíčně. Zároveň jsem v tu dobu byla na rodičovské dovolené.
Potřebuji z této brigády Potvrzení o zdanitelných příjmech? Popř. jaký dokument potřebuji? Mám k dispozici pouze scan pracovní smlouvy (DPP). V dané organizaci mi neberou telefony a na mail zatím neodpověděli, takže nevím, jak situaci řešit. Je vůbec potřeba tento příjem uvádět, jestliže je takto nízký? Rodičovský příspěvek jsem měla 10 000 Kč/měsíčně.
Děkuji (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35782
3.2.23 09:04
@Miraculous píše:
Dobrý den,
jelikož se vůbec nevyznám v daních, hledám radu tady (:
Od ledna do května 2022 jsem měla brigádu - jednalo se o DPP, 3 hod týdně, celkový příjem do 3000 Kč měsíčně. Zároveň jsem v tu dobu byla na rodičovské dovolené.
Potřebuji z této brigády Potvrzení o zdanitelných příjmech? Popř. jaký dokument potřebuji? Mám k dispozici pouze scan pracovní smlouvy (DPP). V dané organizaci mi neberou telefony a na mail zatím neodpověděli, takže nevím, jak situaci řešit. Je vůbec potřeba tento příjem uvádět, jestliže je takto nízký? Rodičovský příspěvek jsem měla 10 000 Kč/měsíčně.
Děkuji (:

Měla jsi tam podepsané růžové prohlášení k dani? Jestli ano nemusíš nic.
Jestli ne a chceš si podat přiznání tak potřebuješ potvrzení zdanitelných příjmu, nebo je můžeš do 15.2. požádat o roční zúčtování.
Rodicak se v tomto případě neuvádí, není to zdanitelný příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.2.23 20:01
@JancaS84 píše:
Měla jsi tam podepsané růžové prohlášení k dani? Jestli ano nemusíš nic.
Jestli ne a chceš si podat přiznání tak potřebuješ potvrzení zdanitelných příjmu, nebo je můžeš do 15.2. požádat o roční zúčtování.
Rodicak se v tomto případě neuvádí, není to zdanitelný příjem.

Jestli nebylo podepsáno prohlášení, pak byla sražena srážková daň a ta se nedá zúčtovat u zaměstnavatele. Musela by si podat přiznání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí