Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zapomněla jsem si vzít i dnes..chodím do práce tak na to zapomínám. Je to větší riziko?..
@bezejménaa Tak ho bez jindy než v 10 dopoledne… a jinak ano je.
@bezejménaa píše:
Dobrý den, mám dotaz.
Dobrala sem první platíčko antikoncepce Dienille potom následovala 7 denní pauza. Od 15.7 do 19.7 sem měla menstruaci (ale 19. už sem skoro menses neměla). Od 20.7 sem měla začít brát druhé plato anti. Prášky beru vždy v 10 hodin ráno, ale zapomněla jsem na něj a přítel ( ještě toho 19.7) večer ejakuloval do mě. Jde o první prášek v druhým týdnu. Je možnost otěhotnění?
Pokud čtu dobře, tak jsi měla 20.7.2015 brát první prášek z druhého plata po pauze, tzn. byla jsi v prvním týdnu braní? Pokud je to takhle, tak ano, možnost otěhotnění tu je… Při zapomenuté pilulce v prvním týdnu hrozí zpětné otěhotnění, viz příbalový leták Dienille, který jsem našla na netu:
Pokud jste zapomněla užít jednu tabletu v
1.týdnu:
Užijte poslední zapomenutou tabletu, i kdyby to znamenalo
užít dvě tablety současně a následující tablety užívejte v
obvyklou dobu. Během následujících 7 dnů užívání je zapotřebí
použít navíc další antikoncepční opatření (kondom).Jestliže však
v předcházejících 7 dnech došlo k sexuálnímu styku, nelze
těhotenství vyloučit. V takovém případě neprodleně kontaktujte
svého lékaře…
@bezejménaa píše:
Zapomněla jsem si vzít i dnes..chodím do práce tak na to zapomínám. Je to větší riziko?..
Tak ber antikoncepci večer, než jdeš spát - já ji beru taky +/- před spaním a vyhnu se tomu, že ráno ve spěchu nebo přes den zapomenu… ![]()
@bezejménaa píše:
Nenene, zapomněla jsem první dvě pilulky v 2. týdnu
Jak jsi mohla zapomenout první dvě pilulky v druhém týdnu, když jsi psala, že jsi měla 7mi denní pauzu a od 20.7. jsi brala nové plato?
Takže pokud se nepletu, tak je to první týden v druhém platu…
No asi začnu
Jaké je to teda riziko když sem zapomněla 2 první prášky v 2. týdnu,? velké/malé?
@bezejménaa
jestli si zapomněla první dva prášky z platíčka, tak se zbytek měsíce chraň i jinak, riziko nevidím skoro žádné, případnou ovulaci by to vyvolalo až později, ale taky není nic jednoduššího než se podívat do příbalového letáku.
@bezejménaa píše:
ty nezapomínáš, ty to dítě prostě chceš. A děláš vše proto abys otěhotněla. V jiné diskuzi píšeš, jak chceš dítě.
Ano to sem psala - ale potřebovala jsem i jiné pohledy na danou věc a trochu popostrčit k tomu abych neblbla a udělala správně. Nejsem žádný sobec ač to tak mohlo vypadat. Člověk si přeje hodně věcí a vždy je na vážkách jestli ano či ne ať už jde o cokoliv. Potřebovala jsem jen názory ostatních. Vím, že přítele nepodrazím a počkám až bude chtít i on. Nestojí mi to za to abych o něj přišla tak do mě přestaňte rýt.. Každý má svůj život a každý ho žije jinak.
PS: kdybych dělala vše proto abych otěhotněla, tak prostě VYSADÍM a nikomu o tom neřeknu, ne?
Ale mám práci a k tomu ještě vedlejšák, tak prostě nestíhám a nestačím myslet na vše. Nemám nafukovací hlavu a jsem taky jen člověk..
Toto téma je pro mě uzavřené, nashledanou
@bezejménaa Studuji dvě VŠ, pracuji na částečný úvazek, chodim na brigády, starám se o přítele a stíhám si vzít antikoncepci, jsem asi nadžena.
Tvůj přítel dítě mít nechce, bojí se toho, jestli mu ho tímhle způsobem uděláš, přijdeš o něj. Víš kolik ženských říkalo, že kdyby dítě přišlo, tak by byl určitě rád, že to vědí? Hodně a víš, kolik jich zůstalo samo a zničilo chlapovi život? Taky hodně.
@bezejménaa píše:
Ano to sem psala - ale potřebovala jsem i jiné pohledy na danou věc a trochu popostrčit k tomu abych neblbla a udělala správně. Nejsem žádný sobec ač to tak mohlo vypadat. Člověk si přeje hodně věcí a vždy je na vážkách jestli ano či ne ať už jde o cokoliv. Potřebovala jsem jen názory ostatních. Vím, že přítele nepodrazím a počkám až bude chtít i on. Nestojí mi to za to abych o něj přišla tak do mě přestaňte rýt.. Každý má svůj život a každý ho žije jinak.PS: kdybych dělala vše proto abych otěhotněla, tak prostě VYSADÍM a nikomu o tom neřeknu, ne?
Toto téma je pro mě uzavřené, nashledanouAle mám práci a k tomu ještě vedlejšák, tak prostě nestíhám a nestačím myslet na vše. Nemám nafukovací hlavu a jsem taky jen člověk..
a co až jednou budeš mít dítě a práci? Taky budeš říkat jak nestíháš myslet na antikoncepci, protože se musíš starat o dítě a ještě do toho chodíš do práce? ![]()
Dobrý den, mám dotaz.
Dobrala sem první platíčko antikoncepce Dienille potom následovala 7 denní pauza. Od 15.7 do 19.7 sem měla menstruaci (ale 19. už sem skoro menses neměla). Od 20.7 sem měla začít brát druhé plato anti. Prášky beru vždy v 10 hodin ráno, ale zapomněla jsem na něj a přítel ( ještě toho 19.7) večer ejakuloval do mě. Jde o první prášek v druhým týdnu. Je možnost otěhotnění?