Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, potřebuji poradit, jestli je nějaká možnost, že bych mohla otěhotnět, když jsem v úterý zapomněla vzít prášek a vzala si ho až včera současně s tím správným. A včera, než jsem to zjistila jsem měla s přítelem pohlavní styk… Užívám antikoncepci lindynette a prášek, který jsem si nevzala byl teprve pátý v balení…Poraďte prosím ![]()
Stačí přečíst příbalák:
Jestliže jste si zapomněla vzít tabletu a uplynulo více než 12 hodin od obvyklé doby užití, antikoncepční
spolehlivost může být snížena. Jakmile si opoždění uvědomíte, měla byste si vzít poslední vynechanou
tabletu, což může znamenat, že užijete dvě tablety v jeden den. Poté pokračujte vužívání tablet
vobvyklou dobu. V následujících sedmi dnech by se mělo být použito další preventivní antikoncepční
opatření.
Ahoj , taky beru lindynette, před 2 měsíci sem si zapomněla vzít osmou tabletku, měli jsme pohlavní styk, a doktor mi řekl že bych těhotná být neměla.Ale že kritické je právě těch prvních 5 tabletek, tak nevím. Já si pro jistotu ještě koupila prášky po, abych si to pojistila.
zvedaváholka: No já sem si pro postinor právě jela do lékárny a tam mi řekli, že to určitě není potřeba, že by to mělo bejt v pohodě, protože plodný dny jsou uprostřed cyklu… A že tím práškem bych si celej cyklus akorát rozházela a bylo by mi špatně, tak jsem jim věřila.. Ale taky si nejsem úplně jistá no…
já si ten postinor koupila, vzala do toho sem dál pokračovala v antikoncepci, a naštěstí mi nic nebylo, ani špatně, ani bolení hlavy atd. z toho postinoru.tak mi to řekl gynekolog, ale je zajímavé že mi doktor řekl že právě kritické jsou prvních 5 tabletek, tak nevím.
Zdravím,
potřebuji poradit.
V pondělí jsem si zapoměla vzít pilulku (5. z nového cyklu) a další den jsem si vzala dvě v jeden čas, když jsem to zjistila. Dnes jsem měla styk bez další ochrany a přítel do mne neeajakuloval, ale prý to může unikat i bez toho. Myslíte, že je šance na otěhotnění?
Ano, šance tam je. Zapomenutí v prvním týdnu vždy narušuje ochranu, takže chráněna jste byla jen přerušovanou souloží, což je všeobecně známé jako poměrně nespolehlivá metoda.
Je to 50:50.
Teď už je to stejně fuk, tohle jste měla řešit před sexem, třeba přečtením příbalové informace ![]()
A to si neumíš přečíst příbalový leták, nebo alespoň příspěvky nad tebou?
Ano, můžeš.
Číst umím, ale nenapsala jsem jestli mi to vadí nebo ne:)… myslím, si že pravděpodobnost, že slečna, která psala příspěvek nade mnou bude těhotná je celkem minimální…řekla bych že dřív vyhraje ve sportce ![]()
Pokud je chráněná jen přerušovanou souloží, tak bych řekla, že ta pravděpodobnost je o dost vyšší ![]()
Já ve sportce vyhrála dvakrát a ještě ani jednou neotěhotněla… ale je pravda že jsem zapomněla poprvé až teď po 5 letech… buď to bude nebo ne… jen to čekání na odpověď bude ještě nejmíň 14 dní.