Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, u antikoncepce vzít si 19 prášků z jednoho druhu antiko. a zbylé dva (aby to bylo 21dní) z odlišné a poté 7 dní vynechat ? (u původní antiko. jsem po otevření zjistila, že 2 tablety chybí, proto mi to nevychází) děkuji
já bych si vzala jen těch 19 a pak udělala normálně pauzu..
podívej se do příbalového letáku té nové, jak se má začít brát při přechodu z jiné HA. Buď vezmeš 19 pilulek, pak 7 dní pauza a pak načneš nové, nebo 19 a pak hned celé platíčko nové a až pak pauza..
Pokud ty antikoncepce nemají stejné složení, tak bych ty 2 radši nebrala. ENbo bych navázala na další plato bez pauzy.
terinecka1 píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, u antikoncepce vzít si 19 prášků z jednoho druhu antiko. a zbylé dva (aby to bylo 21dní) z odlišné a poté 7 dní vynechat ? (u původní antiko. jsem po otevření zjistila, že 2 tablety chybí, proto mi to nevychází) děkuji
ja bych vzala jen tech 19 a nemichala to s necim jinym.udelala pauzu a pak po pauze nove prasky…nebo podle navodu novych,mtreba se muze pokracovat dal bez pauzy…
vetsinou se nova bere prvni den MS i pri prechodu z jine…bud zavolej dr..nebo si precti pribalovej letak…jsou k sehnani i na netu ![]()
v té nové píší něco o tom, že se nemá dělat pauza, ale nevím, jestli to znamená po dobrání 21 prášků původní nebo kdykoliv.. nechci udělat nějakou chybu..
Záleží jaké mají složení, některé jsou vzájemně kompatibilní a jde to udělat. Nebo udělej pauzu hned po těch 19 dnech, zkrácení ničemu nevadí. Nebo pokud to nechceš posouvat (já taky byla naučená, který den v týdnu začínám platíčko) tak otevři další, zobni z něj ty 2 chybějící a tohle platíčko si nech na případné posuny MS ![]()
mikitaa píše:
vetsinou se nova bere prvni den MS i pri prechodu z jine…bud zavolej dr..nebo si precti pribalovej letak…jsou k sehnani i na netu
Já tedy nevím, ale já měnila HA hodně často a vždy jsem normálně dělala pauzu, není důvod jet v kuse, pokud člověk nechce vynechat MS.
terinecka1 píše:
v té nové píší něco o tom, že se nemá dělat pauza, ale nevím, jestli to znamená po dobrání 21 prášků původní nebo kdykoliv.. nechci udělat nějakou chybu..
A co máš za novou a co za starou?
tak to vidím tak, že udělám tu 7-denní pauzu.. bude to tak asi nejlepší.. změna mi nevadí,hlavně když bude všechno v pořádku
Jo, tak to klidně můžeš udělat 7 denní pauzu a najet na ten cilest, případně můžeš pauzu nechat kratší, pokud chceš začínat v jiný den v týdnu.
j.a.n.i1 píše:mikitaa píše:Já tedy nevím, ale já měnila HA hodně často a vždy jsem normálně dělala pauzu, není důvod jet v kuse, pokud člověk nechce vynechat MS.
vetsinou se nova bere prvni den MS i pri prechodu z jine…bud zavolej dr..nebo si precti pribalovej letak…jsou k sehnani i na netu
hm ja to mela dycky tak jak pisu…i to bylo u vsech v pribalovem letaku…asi zalezi jak ktera proste…proto radim precist si letak a udelat to podle nej.
terinecka1 píše:
no prave…pisou ze bez pauzy…tak proste dober 19 tamte…a pak najed na tuhle..podle pokynu…ja vzdy MS normalne dostala kdyz slo o zmenu na jinou HA i pres to ze jsem nemela pauzu.