Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
prosím Vás mohu otěhotnět při antikoncepční injekci Depo Provera?Vím že při dlouhodobém používání vymizí menstruace.Měla jsem injekci prozatím jen třikrát a již měsíc a půl nemenstruuji.Bojím se dojít k doktorovi,mám z toho strach,protože mám doma už dva raubíře a třetí bych už nezvládla.Prosím poraďte mi.Jsem zoufalá.Mám stále chuť na sladké a přibývám dost na váze.Moc Vám předem děkuji za odpovědi.
Prý ne, je to antikoncepce. Synovi od sestřenice je 5 let, brala DP, na těhotenství přišla až ve 4.měsíci, protože taky nemenstruovala.
Mám depo proveru a při ní se menstruace nedostává.Taky ji vůbec nemám a těhu nejsem. A sladký , kyselí , slaný žeru furt ale to jsou jen chutě ![]()
Tak nemělo by se to stát.Tu menstruaci já neměla vůbec ,DP jsem měla cca 3-4 roky.A ani těhotná jsem nebyla.
Já ztratila menses už po první injekci DP. Otěhotnění je skoro nemožné, ale vždycky si můžeš udělat test, ne?
mari1912 píše:
Tak nemělo by se to stát.Tu menstruaci já neměla vůbec ,DP jsem měla cca 3-4 roky.A ani těhotná jsem nebyla.
Mari mě dr řikal že se doporučuje 5 injekcí . Teď bych měla jít na poslední , ale jsem s depo moc spokojená a na prášky se mi moc nechce . Měla jsi po 3 letech nějaké problémy či tak něco po používání DP ?
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím …
Hodně ženských si na DP stěžuje že se hodně přibírá , tak třeba to bříško . Ale test si pro ten pocit klidu udělej
.
Pro klid si radši test udělám.I když při prvním dítku mi test ukázal negativní výsledek a to třikrát,jelikož v tu dobu jsem neměla žádnou antikoncepci,tak jsem si došla k doktorovi a ten mi oznámil po vyšetření a následném ultrazvuku že jsem v 6tt
No spousta holek spíš po DP má problém otěhotnět a pokud nemáš mensez,tak i neovuluješ,leda bys otěhotněla před ní…ale jak píší holky od čeho jsou TT…my tu můžem jen diskutovat,zda jo či ne
![]()
tak u depo je velice malá šance otěhotnět. Nemělo by docházet k ovulaci, není MS.
Neměla jsem vůbec žádné komplikace a už je to pár let co jsem ji měla.Dnes bez problémů otěhotním.Mám sice problémy,ale ty jsou jiného původu
Ani nevím,že ji můžeš jen takhle málo
Já jí měla podstatně déle.Já jí po nějaké době přerušila ,ale pak jsem se k ní zase vrátila a menstruace vymizela v podstatě okamžitě.A ani jsem nepřibírala.Jsem asi zvláštní případ ![]()
žirafííí píše:mari1912 píše:Mari mě dr řikal že se doporučuje 5 injekcí . Teď bych měla jít na poslední , ale jsem s depo moc spokojená a na prášky se mi moc nechce . Měla jsi po 3 letech nějaké problémy či tak něco po používání DP ?
Mari - No kvůli odvápnění kostí se prý teď už dávají jen 5 injekcí . Máma ji taky brala déle, poslali ji na testy a musela přestat.
Já taky nic nepřibrala a jsem s DP moc spokojená tak právě uvažuji že si nechám dávat dál
.
Tak mě naštěstí neublížila
Ani vápník mě nevzala,tak já miluji mléčné výrobky,možná bych se ještě divila,kdybych je ráda neměla co? ![]()
žirafííí píše:
Mari - No kvůli odvápnění kostí se prý teď už dávají jen 5 injekcí . Máma ji taky brala déle, poslali ji na testy a musela přestat.
Já taky nic nepřibrala a jsem s DP moc spokojená tak právě uvažuji že si nechám dávat dál.
Dobrej mam jen dotaz jestli je mozne otehotnet pokud jsem dostala antikocepcni inekci, stale zvracim a jemi nevolno a jemi stale na zvraceni, prosim o radu od skusenich zen ci dam dekuji, kontaktuj te me prosim na e-mailu **@seznam.cz
Ahoj holky,
mám taky takovy dotaz opravdu se neda otehotnet? Mám DEPO PROVERA poprve a zatím prvni mesic a neni mi dobre, mam citlive prsa a velke chute k jidlu a pocit na zvraceni. prosím jen o radu zda to není jen tou antikoncepci a plaším zbytecne. Moc všem dekuji za odpoved..