Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky. Chtěla jsem se zeptat…bude hodně vadit když začnu brát přášky když mám pár dní po menstruaci??? Budou potom působit?? Nechce se mi čekat ještě další měsíc abych nasadila. Děkuju za odpovědi
Ahoj,
myslím, že ti nebudou účinkovat, takže se stejně budeš muset chránit jinak. Tudíž to nemá smysl a je lepší počkat na další MS ![]()
Ahoj, mám stejnou antikoncepci a můžeš nasadit hned, ale funkční bude až za týden. Jinak u všech kombinovaných antikoncepcí to funguje stejně, pokud začneš brát první den menstruace, tak funguje ihned, jinak až za týden.
Lin25 píše:
Ahoj, mám stejnou antikoncepci a můžeš nasadit hned, ale funkční bude až za týden. Jinak u všech kombinovaných antikoncepcí to funguje stejně, pokud začneš brát první den menstruace, tak funguje ihned, jinak až za týden.
Opravdu jen týden? Já bych to asi neriskovala, obecně se říká 2 týdny a myslím, že pak je lepší počkat na další cyklus.
Lin25 píše:
Určitě to bude fungovat?? V letáku totiž o tom když bych nasadila mimo MS nic nepíšou. ![]()
Na internetu jsem našla, že musíš začít užívat 1. den MS, potom účinkuje okamžitě. Nebo můžeš začít užívat 2.-5. den MS, potom se musíš ještě min týden chránit jinak. Jestli máš od začátku MS delší dobu než 5 dní, potom bych počkala na další měsíc, popř. na ni vůbec nespoléhala.
Pomka píše:
Na internetu jsem našla, že musíš začít užívat 1. den MS, potom účinkuje okamžitě. Nebo můžeš začít užívat 2.-5. den MS, potom se musíš ještě min týden chránit jinak. Jestli máš od začátku MS delší dobu než 5 dní, potom bych počkala na další měsíc, popř. na ni vůbec nespoléhala.
jj o tomhle vím taky,takže asi počkám,pač by to stejně bylo zbytečný
No já tu antikoncepci nasazovala a vysazovala asi třikrát, naposled před půl rokem, když jsem přestala kojit a ptala jsem se na to znova mojí doktorky a ta mi řekla, že pokud nenasazuju na začátku menzesu, tak se týden chránit kondomem a pak už funguje normálně…
Díky
Nakonec sem volala dr. a ta říkala abych počkala na MS protože bych to pak neměla vůbec pravydelně a měla bych v tom hroznej zmatek. Takže musím čekat ještě měsíc ![]()
Dobrý den,
prosím Vás, chtěla bych se zeptat…
Nikdy jsem antikoncepci nebrala, takže jestli správně chápu, tak si ji mám vzít první den, co dostanu menstruaci (pak budu chráněná okamžitě), nebo 2-5 den (a musím týden počkat), že?
A kolik Minerva stojí? Děkuji předem, Markéta ![]()
Ano…vem si jí první den cyklu,to znamená,první den krvácení.Vem si tabletu označenou příslušným dnem v týdnu. (Začne-li krvácení v pátek,užij tabletu označenou pátek).Dále pokračuj dalšími dny ve správném pořadí.Takto to účinkuje okamžitě..:)
S cenou je to různé,ale do 500 se vejdete. Je to jedna z těch levnějších
Dobrý den,
prosím Vás. Antikoncepci jsem začala užívat druhý den krvácení, dnes je to 15 pilulka, kterou jsem s vzala. Můžu už spoléhat na to, že jsem chráněná?
Děkuji za odpověď ![]()
Zdravím,
chráněná už jsi, stačí týden užívání, pokud začneš uprostřed cyklu ![]()
minervu beru už měsíc a ted jsem měla 7 denní pauzu (krvácení) poté jsem si vzala každý den jednu tabletu a dnes je to 3. den od pauzy. Kdybych měla pohl. styk je možné že bych mohla otěhotnět? Prášky beru opravdu poctivě ale nevím jak je to s antikoncepční spolehlivostí ve 2. měsíci, jestli se náhodou také 1. 7 dní nemá užívat bariérová metoda .. děkuji z odpověd