Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@VERONIKA 1995 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat… beru antikoncepci Minervu poprvé 6tým dnem a dnes se do mě přítel bohužel udělal, je pravděpodobnost otěhotnění nebo jsem chráněná? Mám docela strach. Děkuji za odpověď.
Pokud si jí začala brát první den menzesu, tak si chráněná od toho prvního dne a nemusíš se bát
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat beru svojí první antikoncepci Minerva 12 dní pravidelně od prvního dne menstruace, ale 2 dny ne po sobě do mě můj přítel ejakuloval, já mám teď napnuté bolesti břicha, bolejí mě prsa a zdá se mi že mám větší bradavky, bolí krční mandle a trošku záda, je možné že to je jen reakce na antikoncepci jak působí ty hormony a nebo že jsem těhotná?
A ještě dotaz po jak dlouhé době po styku jsi mohu udělat těhotenský test? Prosím poraďte, bojím se. Děkuji za odpověď.
Ahoj, před párměsíci jsem začala brát antikoncepci Minervu a nějak jsem v tom užívání neměla jasno tak se chci zeptat jestli budou prášky působit když místo abych vynechala 7 dní do dalšího užívání tak jsem začala užívat další plato až za 8 dní? Děkuju za odpověď ![]()
@Nik7 píše:
Ahoj, před párměsíci jsem začala brát antikoncepci Minervu a nějak jsem v tom užívání neměla jasno tak se chci zeptat jestli budou prášky působit když místo abych vynechala 7 dní do dalšího užívání tak jsem začala užívat další plato až za 8 dní? Děkuju za odpověď
no tak to je docela problém, největší možnost otěotnění je právě když zapomeneš vzít prášek v prvním týdnu, takže bych se určitě chránila i kondomem do dalšího menzesu
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mi gynekoložka napsala Minervu a už jsem si vzala pár prášků předešlé antikoncepce, tak by mě zajímalo, zda mám nejprve dobrat to staré platíčko a nebo můžu navázat rovnou Minervou?? ![]()
@Nat4 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mi gynekoložka napsala Minervu a už jsem si vzala pár prášků předešlé antikoncepce, tak by mě zajímalo, zda mám nejprve dobrat to staré platíčko a nebo můžu navázat rovnou Minervou??
Tak tohle jsem ještě neřešila, tak bych zkusila zavolat na gyndu a zeptat se, ale já bych teda nejdřív dobrala plato jedné, pak udělala sedmidenní pauzu, jako obvykle, a pokračovala Minervou
@Nat4 píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, když mi gynekoložka napsala Minervu a už jsem si vzala pár prášků předešlé antikoncepce, tak by mě zajímalo, zda mám nejprve dobrat to staré platíčko a nebo můžu navázat rovnou Minervou??
Tak já jsem takhle přecházela, měla jsem dienille a bylo mě šíleně, zle od žaludku, šílené bolesti hlavy, no děs, dr. mi napsal jinou antikoncepci a nakázal ať začnu okamžitě brát novou, přestože jsem s dienille měla vyzobáné 4tablety okamžitě jsem začala brát novou anti, pouze jsem si to upravila abych měla 21denní cyklus.
Dobré odpoledne, mám dotaz ohledně prvního braní této antikoncepce. Dříve jsem ji brala roky, pak jsem ji vysadila a znova bych ji ráda brala. ovšem mezitím se mi tak šíleně rozhodil cyklus, že vlastně ani nepoznám vlastní menzes. Prostě nekrvácím klasicky. max je to krvavý hlen. Jak tedy začít brát první tabletu? Díky za případné reakce.
Ahoj mám takový dotaz…beru antikoncepci Minervu a zapomněla jsem si vzít poslední prášek v platu tak nevím jestli mám začít brát další plato jako obvykle a nebát se že prášky nebudou ůčinkovat tak jak by měly a nebo se radši chránit další měsíc i kondomem děkuju moc ![]()
Ahoj dobrala jsem první platíčko a chci se zeptat jestli jsem chráněná i v 7 denní pauze i když to neberu
@deniska5236 pokud budeš pokračovat v braní dále, tak jsi chráněná pořád i během pauzy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat… beru antikoncepci Minervu poprvé 6tým dnem a dnes se do mě přítel bohužel udělal, je pravděpodobnost otěhotnění nebo jsem chráněná? Mám docela strach. Děkuji za odpověď.