Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jahoda11 nemusíš se bát, po prvním týdnu užívání už si chráněná pořád, můžeš dělat 7denní pauzy nebo můžeš brát nonstop (pokud nechceš třeba v létě menstruovat), ale na spolehlivosti to nic nemění ![]()
a v té 7denní pauze nemusíš používat žádnou jinou antikoncepci pokud se ptáš na toto
zacala jsem brat HA se spinenim… ted v utery sem vzala posledni prasek a nic.. uz sou to 4 dny.. mam pockat na MS a vykaslat se na ten 8 den dalsiho nasazeni platicka ? dekuju.. a jestli HA vubec fungovala?
Dobrý den,
minulý týden jsem zapoměla užít pilulky Minervy v pátek a sobotu. Zapomenuté pilulky jsem si vzala až společně s pilulkou za neděli. Je nutné se chránit jinak, nebo nebylo nic narušeno? Případně jak dlouho je nutné se chránit jinak? Děkuji za odpověď K.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, antikoncepci Minerva beru 2 roky. Když vysadím, a 7 den si klasicky vemu prášek. Jsem po 5 prášku chráněná před otěhotněním??
Holky mám otázku. Někde jsem četla (možná že to bylo i tady) že HA Minerva se řadí do léků na akné? nevíte o tom něco? Beru jí už cca 4 roky a nechci moc měnit. Nevím jestli mi jí gynekoložka bude moci dále předepisovat. ![]()
Ahoj, je to tak, já dříve brala kvůli akné Diane35 a pak mi doktorka předepsala Minervu, že je to v podstatě to samé a musim říct, že po vysazení vypadám zase jako šílenec, takže já bych určitě neměnila, pokud s tím máš problém.
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s HA Minerva?
@klaaraa tak já ji brala 4roky a byla jsem s ní spokojená, trpěla jsem hodně na akné a díky Minervě jsem měla pleť bez jediného uhříku ![]()
Já jsem brala právě Softine skoro 4 roky, a už je to půl roku co trpím na akné a mastné vlasy. Tak mě dr. předepsal Minervu. Tak jsem zvědavá ![]()
@klaaraa píše:
Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s HA Minerva?
ja jsem Minervu taky brala…kvuli akne…ale jen se mi to trosku zlepsilo, zadnej zazrak…ale v okoli hodne znamym pomohla…ja jsem prece asi jen divna ![]()
Brala jsem jí dva roky a žádné potíže s užíváním jsem neměla. Pleť se mi v prvních třech měsících nejprve zhoršila a pak zlepšila a nerada jsem prášky vysazovala. Složením je stejná jako konkurence, ale výrazně levnější.
Asi blbí dotaz
Musím se chránit, když přecházím na jinou HA?
Hmm, to nevím. Až si půjdeš pro recept, raději se zeptej. Nebo v příbalovém letáku bude info.