Zápřednice jedovatá

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33155
15.8.14 13:30

zápřednice jedovata

Ahoj holky, dnes jsem zjistila, že doma máme zápřednici jedovatou. Byla asi 30 cm od malé, kterou jsem zrovna krmila. Máme asi cca 10 místností, kde může být další. Chci se zeptat, nemáte zkušenosti který přípravek ji opravdu zabije? I její zámotky? Já jsem s nervama úplně v pr…, navíc se strašně bojím pavouků. Mám takovou fobii, že se začnu dusit, když nějakého vidím. Ani nemůžu žádného zabít, protože bych byla jemu blízko. :nevim: Opravdu zažívám šok, nejprve jsem hrozně brečela, pak nekontrolovatelný třes. ted nevím jak zabezpečit děti. Moc se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
15.8.14 13:32

A vis jiste, ze je to zprednice? oni maji takove specificke proporce. Barvu jak mlady krizak, takovou piskovo, pozdeji do cervena.. je to dost vzacny pavouk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.8.14 13:34

Neni to opravdu jen krizak? ja jednoho od jaa chovam na okne v obyvaku.. ze vnitr.. uz je pekne macatej, hazim mu napul mrtve mouchy do pavuciny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@WERISKA klid, je to jen pavouk.. zdržuje se na tmavých klidných místech, tzn prohlédnout kouty atd.. a max vystříkat biolitem.. neboj, i když se píše, že je nejjedovatější, tak šance, že by se Tobě, nebo malé, něco stalo, je minimální :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah

Asi neporadím, ale plně tvoje obavy chápu. Mojí tetu kousla cca před 14 dny a na den ji ochrnula část zad a paže. Moje malá váží jen 9,5 kila, tak si říkam co by se asi stalo jí.

• Citovat
  • Upravit
13943
15.8.14 13:35

Neznám, ale dle googlu je to teda pěknej hnusák :poblion: A co jsi s ní teda udělala? Zabilas to? Pokud jsi si jistá, že je to ona, zavolala bych deratizátora, zvlášť, když jsou doma děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
15.8.14 13:35

@MarieOVMUC našla jsem si ji na internetu. vpředu do červena. vzadu taková do zelená. Já ty bary ani neumím moc popsat. A je děsně hnusná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.8.14 13:36

@WERISKA ještě jedna věc - máte zahradu a vysokou trávu? Pak rychle posekat.. tenhle pavouček žije hlavně v ní a pohybuje se hrozně pomalu.. takže šance, že by se jich tam vyskytovalo víc, je fakt malá.. výskyt v budovách je celkem vzácný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
15.8.14 13:37

@WERISKA tak přesně tyhle potvory jsem u nás zabila už dvě :zed: a to bydlíme na horách, netuším, kde se tu vzaly, mrchy jedny, ale měli jsme pračku v opravě, tak si říkám, jestli odtud :nevim:…každopádně jsem vše radši vystříkala biolitem, tak snad bude klídek, mám 9M mimčo, tak se taky bojím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.8.14 13:38

Tak tuhle mrchu jsem hledala minuly tyden v atlase, lezla nam po chodbe 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27552
15.8.14 13:38

@WERISKA já tě chápu já mám takovouhle fobii z vos, mám z nich panický strach a dusím se :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.8.14 13:40
@WERISKA píše:
@MarieOVMUC našla jsem si ji na internetu. vpředu do červena. vzadu taková do zelená. Já ty bary ani neumím moc popsat. A je děsně hnusná.

zadny tvor není hnusny.. ach jo:D zápřednice bývají na vrcholech bylin, na stromech a úpodobne, aktivni jsou v noci, byla to makacka je v noci sbirat.DD pres den jsou v takových pavucinovych puncoskach.. nedovedu si ji predstavit nekde v koute..

zaprednici od krizaka poznas podle velikych makadel, križák je nemá tak veliké.

kazdopádne, pokud trvás na zabití, biolit nepomuze, kup si hubidlo prímo na pavouky. to kousnutí opravdu dost boli, muzu potvrdit, dva dny jsem nemohla psat, mela jsem tuhe prsty na ruce, do jednoho me kousla:)

koukni poradne na fotky, zaprednice se u nas vyskytuje opravdu velmi zridka na teplých stanovistich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.8.14 13:41

http://www.teraporadna.cz/…dky-kousnuti?…
@WERISKA
PrOc jsi to smazala?
Ted uz nevim, jak byl dotaz… jak to zlikvidivat? Tady pisou frontline…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
15.8.14 13:42

Má opravdu mohutné makadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
15.8.14 13:49

Fuj, že jsem to četla. Pavouky nesnáším. Bydlíme ve starém baráku takže každou chvíli na nějakého „kamaráda“ narazím. Naštěstí tahle potvora má prý ráda suchá a teplá místa. Tak to u nás ve sklepě teda není naštěstí ani náhodou.
@missah mám dojem že o tvé tetě jsem to někde četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný